patingėjau perversti visą temą, tai gal pasikartosiu

šiemet dariau tokias tipo agurkų salotas:
5kg agurkų reikės:
80g garstyčių grūdelių
3 vid. dydžio svogūnų
pusės vid. dydžio krieno šaknies
3 valg. šaukštai druskos (aš dedu kupinus)
12 valg. šaukštų cukraus
350-370 ml acto (9 %)
agurkus nulupti, supjaustyti stambokais kubeliais, suberti į puodą, taip pat supjaustyti krieno šaknį, suberti ant agurkų, supilti garstyčių grūdelius, suberti smulkiai pjaustytus , bet ne kubeliais, svogūnus, tuomet užberti cukrų, druską ir galiausiai užpilti actą

išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve

kitą dieną dedam agurkus į stiklainiukus, užpilam juos susidariusiu sirupu, statom į puodą kaitinti, aš kaitinu daugmaž tiek, kai puodas kuriame stovi stiklainiai užverda, tai dar palaikau kokias 7-10 min , ir traukiam stiklainius ir uždarinėjam

apverstus palaikkom šiltai kol atvėsta ir skanaus

mano šeimynai labai patiko