Įkraunama...
Įkraunama...

Akita

QUOTE(indre-g. @ 2011 04 13, 18:55)
Tiek demesio istikruju susilaukia akitos? Nes lengva soka tikrai gavom ).

Cia Akita-inu? smile.gif Kokio amziaus jusu ponia? smile.gif

įsivaizduokit žmonių reakciją prieš 7 metus biggrin.gif
kai išgirsdavo, kad čia akita, sakydavo: aš ne vardo klausiau lotuliukas.gif

akita-inu septynerių metų.

QUOTE(wsin @ 2011 04 13, 19:45)

paskutinė foto thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Gi @ 2011 04 13, 23:33)
Ir pirma mintis buvo, kad reik stipraus šeimininko.

logiška, stipriam šuniui - stiprus šeimininkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 04 13, 23:39)
na, nzn ar cia gerai ar cia taip pas dauguma... Musu vyrukui 2menesiai ir kazkaip komandas: sedet, balsa, gulet, duot labas ismokom, dabar tik kad nesusimaisytu, nes buna kad pagudrauja, visas komandas padaro nors tik vienos prasei, ir tada jau duok jam mesytes biggrin.gif bet tokios gudrybes aisku jam nepadeda, turi atlikti graziai... Tik mastau ar kolkas uzteks ir kartot komandas kurias jau mokam, ar dar veliau kokiu ismokyt, kad nebutu veliau per velu mokint. Kaip jus manot?

Nepykit, bet jūs nelabai suprantat apie ką kalbama 4u.gif Visi supranta, kad akita lengvai mokosi komandų - kitas klausimas, ar akita nori jas vykdyti. Tai užsispyrę šunys, kurie mėgsta daryt "kaip jiems geriau", eiti ta kryptimi, kuria jiems norisi, kurie moka "apkursti" kai jiems tai patogu ir pan. "Stiprus" šeimininkas turi pirmiausia tvirtai, griežtai, nuosekliai vadovauti, niekada nenusileisti, neatšaukti savo sprendimų. Primityvus pavyzdys - šuns lipimas ant lovos. Jei jau neleidžiat, tai neleidžiat niekada, nes vieną kartą prisiprašęs jis paskui bus linkęs diskutuoti su jumis šiuo klausimu, o ne klausyti biggrin.gif Kaip ir dauguma klausimų biggrin.gif
O 2 mėn tai dar lelius visai. Palaukit, kol ūgtels, prasidės dominavimai, konkurencijos su kitais patinais ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
jau dabar kaip ne į temą pavarysiu... biggrin.gif Gal čia yra kauniečių su am. akita? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikodema @ 2011 04 14, 11:50)
jau dabar kaip ne į temą pavarysiu... biggrin.gif Gal čia yra kauniečių su am. akita?  ax.gif

i tema itema svarbu, kad apie akitas smile.gif
na mes vilnieciai sad.gif o kokio jusu amziaus akitukas?
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 04 14, 11:58)
i tema itema svarbu, kad apie akitas smile.gif
na mes vilnieciai sad.gif o kokio jusu amziaus akitukas?

neturiu aš akitos blush2.gif bet amerikietiškos mane žavi labai labai wub.gif Norėtųsi paniurkyt iš arčiau tokį šunį bei... pafotografuot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 04 14, 09:28)
Visi supranta, kad akita lengvai mokosi komandų - kitas klausimas, ar akita nori jas vykdyti. ...
...Primityvus pavyzdys - šuns lipimas ant lovos. Jei jau neleidžiat, tai neleidžiat niekada, nes vieną kartą prisiprašęs jis paskui bus linkęs diskutuoti su jumis šiuo klausimu, o ne klausyti biggrin.gif Kaip ir dauguma klausimų biggrin.gif
O 2 mėn tai dar lelius visai. Palaukit, kol ūgtels, prasidės dominavimai, konkurencijos su kitais patinais ir pan.  mirksiukas.gif

Kolkas ignoruoja visusk kitus gyvunus, jaucia kurie gali ji nuskriausti, tai nekisa nosies i ju teritorija smile.gif O del komandu, kad lengvai mokosi, tai abejoju, nes visur rasoma, jog komandoms mokyti reikia kuo ivairesniu budu, kad joms neatsibostu.
Suns lipimas ant lovos, tai manau dauguma sunu ir kaciu megaujasi, jei jiems kazkas neleidziama, o po to isimti padares tenka gailetis, nes gyvunai iskart paklausia ar tuo mes esame isitikine, ar tikrai negalima lipti. Juk zmones taip pat elgiasi, jei kas leidzia issisukt, tai kita karta vel bandom, nes galvojam, jog gal vel pavyks issisukti is kokios bedos...ar pan.

Papildyta:
QUOTE(Nikodema @ 2011 04 14, 13:04)
neturiu aš akitos  blush2.gif  bet amerikietiškos mane žavi labai labai wub.gif  Norėtųsi paniurkyt iš arčiau tokį šunį bei... pafotografuot  blush2.gif

pats geriausias variantas yra parodos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(yuki @ 2011 04 14, 09:14)
įsivaizduokit žmonių reakciją prieš 7 metus biggrin.gif
kai išgirsdavo, kad čia akita, sakydavo: aš ne vardo klausiau lotuliukas.gif

akita-inu septynerių metų.

istikruju ziaurus juokelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 04 14, 12:16)
pats geriausias variantas yra parodos  mirksiukas.gif

parodos yra parodos wink.gif noriu gražios individualios fotosesijos wink.gif teisingiau tokio šuns, kuris papozuotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikodema @ 2011 04 14, 13:36)
parodos yra parodos wink.gif noriu gražios individualios fotosesijos wink.gif teisingiau tokio šuns, kuris papozuotu smile.gif

o tai parodose neieskojot? juk ten suvaziuoja is visur, ir gali manau papozuot po parodos ...
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2011 04 14, 12:47)
o tai parodose neieskojot? juk ten suvaziuoja is visur, ir gali manau papozuot po parodos ...

Nikodema daro tokias fotosesijas, kad tikrai neverta gadinti kadrų parodos aplinkoj mirksiukas.gif
Jau tuoj aš traukiniu su visu šuniu iki Kauno atvažiuosiu, gal taip pavyks fotosesijos prisiprašyt ax.gif
Atsakyti
Aš truputį ne į temą - o gal Nikodema bus balandžio 30 gegužės 1 Jadagonyse? Mumi aišku būsime. Gal ir žostautė prisijungtų.

indre-g - dėl tų komandų tai čia tas pats su haskiais galioja. Taip, jie imlūs ir greit mokosi, bet jiems ir nusibosta greit. Ir tada jau šeimininkas turi problemėlę, nes haskis (manau, kad ir akitos) dar pagalvoja ar verta vykdyti. Bet tam ir yra šeimininkas, kad parodytų šuniui, jog vykdyti verta. Bet juk tuo mus ir žavi tokios veislės.
Atsakyti
QUOTE(Gi @ 2011 04 14, 13:28)
Aš truputį ne į temą - o gal Nikodema bus balandžio 30 gegužės 1 Jadagonyse? Mumi aišku būsime. Gal ir žostautė prisijungtų.

Neprisijungtų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2011 04 13, 21:20)

Papildyta:

Grazuolis jusu:)

aciu, tik kartais norisi truputi labiau japoniskos galvos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(indre-g. @ 2011 04 13, 22:18)
O tai sveikinu, bet aisku, gaila kad ikando, jusu apylinkese kazkur?
idomu kas dar amerikieciu turi smile.gif
Va del haskiu, tai tiesa sakant ir as kartais pykteliu, kai paklausia, bet matyt kai isaugs, tada ir pasimatys didesnius skirtumus. Gal ir gerai kad ju mazai ir jie brangus, gal taip daug neatsiras be dokumentu.

aj cia kaime prie sarginio suns lindo, matomai pats kaltas, kad gavo smile.gif

O del veisles ir vardo tai ir mums tokiu juokingu situaciju buna smile.gif
Dar pastebejau kad kai per TV3 parode filma apie akita, tai jau beveik puse zmoniu zino, kas cia per veisle, truputi lengviau pasidare smile.gif

Dar vienas pvz, kad zmonems didelis suo - piktas suo.
Katik atveze siuntini i namus, tik atidarau duris, zmogus isbala ir "oi koks piktas suo"

O maniskis visad smalsiai ziuri ir dar kaip budinga akitoms sypsosi smile.gif
Papildyta:
Nikodema, o kiek kainuotu pas jus suns fotosesija su kelione i Vilniu? smile.gif
Atsakyti