QUOTE(.Vėja. @ 2010 03 16, 13:37)
wsin, ar nusipirkot šios veislės šunį?
Būtų labai įdomu sužinoti kaip sekasi?
Aš taip pat svajoju apie šios veislės šunį, prisiskaičiau jau ir apie jų charakterio ir išvaizdos pliusus ir minusus, bet taip pat labai norėčiau išgirsti paprastų "žemiškų" įspūdžių.
galvojau tema numire
Musiskiam suniukui kita men bus jau metai. Realiai kai perskaiciau anksciau rasytas zinutes tai tik 10% tiesos yra
Musu akitos inu (berniuko) bruozai
- uzsispyres, bet pati esu labiau uzsispyrusi, todel tas netrukdo, o atvirksciai juokina . Tarkim einam lauke ir suku namu link, zinau, kad jis dar nori pabuti lauke, bet vis vien einam namo. Tas ima ir atsiseda viduri lauko, lyg sakytu as niekur neisiu

bet esu griezta, tai greit oziavimaisi baigiasi
- kad prisirisa prie vieno zmogaus, o kiti jam dzin taip nera. Anksciau gyvenome su tevais. Suo buvo mano ir MB (MB gyveno kitur, bet daznai lankydavo, vedziodavo suni ir pan) tai labiausiai dziuagdavosi, kai griztadvo MB (gal kad reciau matydavo) bet aplamai, jis su juo daugiausiai duksta, tai ji labai myli. Mane irgi myli, klauso. Tevu irgi klauso, gal siek tiek maziau. Vienu zodziu, manau Aiko (toks suniuko vardas) issirinko du seimininkus, bet ir kitu klauso.
- visiskai neagresyvus (bent kol mazas ) bet kiek bendravau su akitu seimininkais visi sake, kad neagresyvus ir zmogui niekad neikas be reikalo. Aika vaikai tampo kaip nori ir jis tik pasitraukia, niekad nera suurzges ar pan. Uztad Akita agresyvi su kitais sunimis sitas pozymis jau lenda.
- Del serimosi, sake seriasi du kartus per metus. Tai mums gavosi vos ne puse metu, gal delto kad vasara buvo karsta, bet jau pavargstu nuo puku. Kai siariasi reiktu kasdien pasukuot tada geriau buna. Laukiam ziemos, kai nebesisers

- del maudymosi, maudytis nelabai patinka, bet maudom tik pries parodas. Labai svarus suo
- ir labai protingas, sunku butu prisiminti visas situacijas bet yra gudrus

- meilumo nelabai rodo, nepatinka kai glostau (nebent pilva), bet man ir nepatinka sunys, kurie nuolat praso demesio. Meiluma parodo tada kai jo jau bunu pasiilgus

- tingus, megsta pamiegoti, aktyvumas buna i vakara. Kieme megsta zaisti futbola, bet per pora val galima suni nuvaryt nuo koju. Tarkim jei vaziuojam i kaima, tai grizes suo nuo vakaro iki kitos dienos pietu miega
as cia parasiau tik is savo asm patirties gal pas ka yra ir kitaip. Bet sia veisle esu 99% patenkinta, nesigailiu savo pasirinkimu, atvirksciai dizaugiuosi
Papildyta:
QUOTE(lilly1984 @ 2010 09 26, 13:24)
Musiskei dabar 10 menesiu. Nuostabus suo, lojalus, zaismingas, ramus (nei karto nera sulojes be priezasties), charakteris labai nepriklausomas. Norint ismokinti komandu, reikia keisti pratimus, nes akitos yra ganetinai inteligentiskos ir del to rutininiai pratimai joms greitai tampa nuobodus. Turi moketi ja itikinti, kad komandos, kuriu ja mokai yra protingos, nes tikrai aklai nevykdys, kad isiteiktu seimininkui.
Nuo mazumes reikia greiztai mokinti netraukti pavadzio, mes sita praziurejom, ir dabar ne kas kai 45 kg sverianti meskute pamato katina ar siaip koki popieriuka vejas isnesa i gatve- pasileidzia per simta metru, o as is paskos, kol sugebu siek tiek pristabdyti.
Be to, negalima paleisti nuo pavadzio- kad ir kokios lojalios bus, didelis sansas kad negris. Cia del to, kad pirminis akitos bruozas yra apsaugine funkcija. Paprastai tai buna namai ir seimininkai, bet paleidus ja i laive, ji gali pamanyti, kad apsaugos funkcija turi suteikti visai gatvei ar kvartalui, kas kad ir kokia butu prisirisus prie seimininko, leis jai galvoti, kad tai jos nauja dominavimo sfera.
Nusipirkom si suniuka nepaisant patarimu, kad akitas verciau isigyti patyrusiems sunu auginime. Aisku turim nemazai darbo, bet tikrai nei uz ka nekeisciau i jokia kita veisle.
sutinku su isakyta nuomone, beje koks suniuko vardas?
O del pabegimo pas mus idomiai yra :
Jei paleisciau prie namu, begtu pas kitus zmones, sunis ir t.t viena karta miske prie namu paleidau tai nubego prie upelio (gerai, kad zinojau kur nori nubegti) tai vos pasivijau.
Bet jei vaziuijam pas draugus i sodyba, i kaima ir pan. niekur nebega, buna salia zmoniu.
tai ir nesuprantu kame bajeris