Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 6

QUOTE(F @ 2009 09 18, 13:10)
o ką ji konkrečiai negerai daro, kad tie vaikai nenori su ja bendrauti? netyčia nemandagiai kalba su jais, per daug vadovauja, užsipuola? domėjimosi temos nevaikiškos? jeigu jie stengiasi, tai labai gerai. Lietuviai tai nesistengtų ir dar ką nors blogo padarytų. Kad ji "kitokia", tai ne priežastis, kitoniškumas juk nėra savaime blogai, tada nebūtų visokių reklamų su užrašais "būk kitoks!" ir panašiai.

Nieko ji blogai nedaro. Vaikai nelabai jos supranta. Ji jokiu juoku nemoka,nes ju nesupranta, jei bando pajuokauti, tai vaikai tik akis vartyti pradeda.Ir tiesiog vien todel kad su ja pasneket negali tom paciom temom ar pan, nenori su ja prasidet. O kartais nei is sio nei is to vel malonios buna, ir sedi kartu. Dukra nei puola ant ju, nei nemandagi. Buvo keletas kartu, kad kai dukra pamate, akd jai nepaliko vietos atsisesti, ,ji apsiverke, tai mergaitems juokas eme, kad del to verkia( nors irgi verktu, jei joms taip padarytu). Vaikai mato,kad vaikas kitoks, ir nepriima i savo kompanija. Yra ir vaiku kurie su ja gana graziai pazaidzia, bet tikrai ne daznai, nes neranda apie ka su ja kalbeti.Nekalba maniske kazkokiom tai rimtom temom. Nu taip yra, ka as zinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareis: 18 rugsėjo 2009 - 19:28
negi tik dėl juokų nesupratimo nepriima? o apie ką ji mėgsta kalbėti, kad jos neranda apie ką su ja kalbėti? gal jai geriau išeina sutarti su berniukais, ne su mergaitėm? (man buvo kažkoks amžius, kada taip buvo)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 09 14, 17:34)
neaikivaizdziai blush2.gif , as bunu penktadieni ir lieku nakvot mirksiukas.gif , pvz pereta penktadieni paskaitos baiges 16 val - tad laiko buvo i valias - ir man smagu butu susitikt blush2.gif

Tik šiandien perskaičiau, ką parašei...Gaila, pavėlavau ...Mano darbas vyksta tik vakarais ir iki 20 val, laisvesni būna tik rytai...Bet manau tikrai susitiksime mirksiukas.gif
Atsakyti
Pedagoginėje-psichologinėje tarnyboje sūnus vėl atliko testus.Aptarime dalyvavau aš, mokytoja, logopedė, spec. pedagogė ir psichologas.Pasak jų, sūnaus žinios pranoko visus jų lūkesčius.Juos stebino tai, kad vieni pasiekimai SUPER ir toli pralenkia bendraamžius ,o kitų išvis nerasta.Sūnus visiškai nesupranta perkeltinės kalbos verysad.gif , nesugeba papasakoti jokio teksto....Taigi, intelektas-vidutinis, toliau mokysis pagal bendrą programą matematiką , lietunių kalbą- modifikuos.Džiugu tai, kad kieme turi daug draugų,pats į kiemą nesiveržia, bet kai pakviečia- visada išeina, pradėjo pats eiti į parduotuvę, pats ruošia namų darbus, pats nueina ir pareina iš mokyklos ir dar-PRADĖJO VISKĄ VALGYTI. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2009 09 18, 12:32)
... suprato, kad ji kitokai yra. Gal 5 metu budama, manes jau paklause, kodel jinai kitokia. ...

Perskaiciau sita sakini ir kazkoks mistiskas jausmas mane apgaube. Rimtai.
Nemoku paaiskinti. Koks gilus mastymas, arba... jutimas...

QUOTE(Atėnė V @ 2009 09 18, 20:57)
...Sūnus visiškai nesupranta perkeltinės kalbos verysad.gif , nesugeba papasakoti jokio teksto.......

O kiek taviskiui metuku?
Ir ar nezinai nuo kada turetu vaikas suprasti perkeltine kalba? g.gif

http://www.autism.hit.bg/AutismRu.doc
cia skaitantiems rusiskai. vis apie ta pati ax.gif
Atsakyti
Nors ne manes klausei, bet musu su AteneV vaikai panasaus amziaus. Atenes vyresnis gal metais( manajai 9, 5 dabar)Perkeletine prasme maniske irgi labai sunkiai supranta. Yra keletas dalyku kuriuos ji zino, kad tai tik toks pasakymas, bet vistiek niekaip nesupranta ji tokiu dalyku, viena sako, kita masto.Pasakoti irgi sunkiai sekasi. Kiek ko beklaustum, astakymas-nezinau, neatsimenu. Rasinelius rasyti tai kosmaras yra, nes jai niekaip nesigauna. supranta , kad reikia daugiau parasyti, aprasyti ka mato, dar kiek pafantazuoti, bet ji jei jau fantazuoja tai taip, akd niekas nieko nebesupranta tongue.gif Matematikoj, jai reikia kartasi kad dar karta butu paaiskinta, bet kai jau pagavo kampa kaip ten skaiciuojama, tai tada ir padaro. Rasybos klaidu mazai daro, arba tik jei pavargus, tai zioplu klaidu pridaro. jei jau pamate kaip zodis rasomas, tai jau ir atsimins. Megsta knygas pristatineti, ar projektus. Mokytojai tada labai ja giria. Ir kai kiti vaikai pristatineja, tai sake, ji vienintele labai taiklius klausimus uzduoda, arba tiesiai sviesiai pasako, ko truko pasakojime blush2.gif ( yra forma duota, kas ir kaip turi buti pasakojama knygu pristatyme)Aisku tokiems dalykmas mes kartu ruosiames.Sportas jos silpnoji vieta, kur ji daug asaru islieja. Ji negali ir negales deja nieko ten pasiekti. Bet ji stengiasi is visu jegu. Ismoko beje ir plaukti ir net nebebijo po vandeniu panerti, net nuo ciuozynes i vandeni sia vasara pirma karta isdriso nuciuozt. nuo siu metu, pati vaziuoja ir parvaziuoja is ir i mokykla. esu nusiuntus i parduotuve ja viena. Kartasi ji pati sumasto pakviesti keleta mergaiciu i lauka pazaist. Tai tada zaidzia kartu jos. ir neblogai sekasi ka mintinai mokytis. Mokosi fleitute grot,ir lanko dailes mokyklele.Va, kad prisigyriau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2009 09 18, 19:57)
Pedagoginėje-psichologinėje tarnyboje sūnus vėl atliko testus.Aptarime dalyvavau aš, mokytoja, logopedė, spec. pedagogė ir psichologas.Pasak jų, sūnaus žinios pranoko visus jų lūkesčius.Juos stebino tai, kad vieni pasiekimai SUPER ir toli pralenkia bendraamžius ,o kitų išvis nerasta.Sūnus visiškai nesupranta perkeltinės kalbos verysad.gif , nesugeba papasakoti jokio teksto....Taigi, intelektas-vidutinis, toliau mokysis pagal bendrą programą matematiką , lietunių kalbą- modifikuos.Džiugu tai, kad kieme turi daug draugų,pats į kiemą nesiveržia, bet kai pakviečia- visada išeina, pradėjo pats eiti į parduotuvę, pats ruošia namų darbus, pats nueina ir pareina iš mokyklos ir dar-PRADĖJO VISKĄ VALGYTI. thumbup.gif

Pas mus buvo tas pats .atsimeniau viena idomu dalyka is sunaus testu smile.gif pirma karta pedagoginei tarnyboje buvo 7 metu .Po 5 metu kartojo testus pas ta pacia spec-pedagoge .Didele dalis atsakimu sutapo .Ji pasakojo kad pakele jo ankstivus testus ir pasirode kad vaikas isvardino upes ir miestus ta pacia tvarka kaip ir pries 5 metus.Idomiai kaip pas autistukus smeginis veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 09 18, 19:38)
negi tik dėl juokų nesupratimo nepriima? o apie ką ji mėgsta kalbėti, kad jos neranda apie ką su ja kalbėti? gal jai geriau išeina sutarti su berniukais, ne su mergaitėm? (man buvo kažkoks amžius, kada taip buvo)

F, as nemoku net pasakyt, ka ji ten kalba. Ji tiesiog net nezino ka su tom mergaitem kalbet. o su berniukais ji nebendrauja, isskyrus su broliu. O kiti bernniukai is klases irgi nelabai su ja bendrauja. pagrinde juk nenori draugauti, nes ji kitokia. Vaikams tiek uztenka, tu kitoks, as nenoriu su tavim zaist.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2009 09 18, 21:45)
Nors ne manes klausei, bet musu su AteneV vaikai panasaus amziaus.  Atenes vyresnis gal metais( manajai 9, 5 dabar)Perkeletine prasme maniske irgi labai sunkiai supranta. Yra keletas dalyku kuriuos ji zino, kad tai tik toks pasakymas, bet vistiek niekaip nesupranta ji tokiu dalyku, viena sako, kita masto.Pasakoti irgi sunkiai sekasi. Kiek ko beklaustum, astakymas-nezinau, neatsimenu. Rasinelius rasyti tai kosmaras yra, nes jai niekaip nesigauna. supranta , kad reikia daugiau  parasyti, aprasyti ka mato, dar kiek pafantazuoti, bet  ji jei jau fantazuoja tai taip, akd niekas nieko nebesupranta tongue.gif Matematikoj, jai reikia kartasi kad dar karta butu paaiskinta, bet kai jau pagavo kampa kaip ten skaiciuojama, tai tada ir padaro. Rasybos klaidu mazai daro, arba tik jei pavargus, tai zioplu klaidu pridaro. jei jau pamate kaip zodis rasomas, tai jau ir atsimins. Megsta knygas pristatineti, ar projektus. Mokytojai tada labai ja giria. Ir kai kiti vaikai pristatineja, tai sake, ji vienintele labai taiklius klausimus uzduoda, arba tiesiai sviesiai pasako, ko truko pasakojime blush2.gif ( yra forma duota, kas ir kaip turi buti pasakojama knygu pristatyme)Aisku tokiems dalykmas mes kartu ruosiames.Sportas jos silpnoji vieta, kur ji daug asaru islieja. Ji negali ir negales deja nieko ten pasiekti. Bet ji stengiasi is visu jegu. Ismoko beje ir plaukti ir net nebebijo po vandeniu panerti, net nuo ciuozynes i vandeni sia vasara pirma karta isdriso nuciuozt.  nuo siu metu, pati vaziuoja ir parvaziuoja is ir i mokykla. esu nusiuntus i parduotuve ja viena. Kartasi ji pati sumasto pakviesti keleta mergaiciu i lauka pazaist. Tai tada zaidzia kartu jos. ir neblogai sekasi ka mintinai mokytis. Mokosi fleitute grot,ir lanko dailes mokyklele.Va, kad prisigyriau blush2.gif  biggrin.gif

Aciu uz atsakyma. Saunuole tavo mergaite. wub.gif
Atsakyti
Aciu, bet as manau, jie visi pas mus saunuoliai,nors ir nera jiems lengva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 09 18, 19:12)
Maliukas, o kiek tavo vaikui metuku?

Maniškiui 7 metai. Eina i pirmą klasę.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 15, 21:38)
Tai, kas numatyta istaytmuose tai man atrodo visiska "mura" kaip sako. Bet as neketinu tu istatymu laikytis. O kadangi esu niekuo daugiau neprasikaltusi, musu seima nera asociali, tai kai ateis is vaiku teisiu komisijos pavaisinsiu juos kava ir papasakosiu kodel taip nusprendeme.  I kalejima musu nesodins, blogiausiu atveju gresia bauda, del kurios irgi nesutariama: svietimieciai grasina 4000, o patyre teisininkai sako, jog pagal dabartinius istatymus gali daugiausia priskaiciuoti 300... Na ir spjaut man net ir ant tu 4000, jeigu tai mums, tevams ir vaikui pakengvins gyvenima. Taigi tokia mano filosofija.

Maliukas, o kaip jums sekasi?

Na kai mum reikėjo į pirmą klasę buvo griežtas įstatymas, o sekančiais metais mokyklos direktorė supagiežinga šypsenėle pareiškė, kad jau pasikeitė įstatymas ir kad dabar jau galima būtų leisti 2 metus į parengiamaja klase su medikų pažymom, tada aš labai norėjau, kad parengiamą klasę vienais metais lankytų daržėlį kitais mokykloj taip būtų ir jam nejuntama "kurso kartojimas" ir info labiau užsifiksuotų. Bet kadangi taip neišėjo tai palikau antriem metam 1 kl. tai netgi labai pasitvirtino. O dėl baudų tai čia dar neviskas, svarbiausia jei neleisi į mokyklą tai kur jį leisi visus metus, nes į darželį atgal (bent jau mūsų) nepriėmė.
Papildyta:
QUOTE(maugle @ 2009 09 16, 09:02)
Gera filosofija (vaiko interesas auksciau uz kazkokius istatymus). Tik vienas momentas cia yra del to paties vaiko: jei septynmetis bus su darzelinukais (kad ir priesmokyklinukais), negaudamas jokio specialaus papildomo ugdymo, tai kazin, ar negeriau kad ir dvejus metus pirmoku buti  g.gif  Ar tikrai tie metai, uzuot "subrandine" mokyklai, nebus tiesiog praleisti.... O sesiameciams tai grieztai drausciau i mokykla eiti, aplinkoj daugybe pavyzdziu, kai tevai paskubejo, nes vaikas labai labai norejo, o dabar nebezino, ka daryti...

Gal nuskambės ir kraupiai bet savo vyresnėlį aš išleidau 5-rių, sekėsi jam puikiai, ypač pradinėse, būdamas pirmokas knygų perskaitė bene dvigubai daugiau nei aš per savo gyvenimą tongue.gif , dabar jis jau gimnazistas
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 16, 18:28)
prirasyta prie mano duomenu - lapkricio 30.
Merginos, norejau paklausti, kaip jus dirbat lavindamos vaiku pasakojamaja kalba. Mano vaikiui sunku pasakoti, pradeda pasakoti ir is karto ieskoti kaip sakoma zodziu kiseneje. Baigiasi, kad nieko nesuprantu, ka nori papasakoti.

pas mus tas pats, Lesinskienės žodžiai autistukam lengviau mintis rekšti raštu, todėl dabar didžiausias gyvenimo tikslas išmokinti užrašyti savo mintis.
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2009 09 17, 15:19)
nu gal jusu atveju kitaim - maniske daznai sako ka, ir jei atsakau aha - ji juokias - ir tada pati jau pakartoja ka sakiau - tipo pasitikslindama ar taip suprato blush2.gif

O ar jūs niekad nepastebėjot, kad užduoda klausimus, kas čia, ką, kaip ar dar kokius nors puikiai žino atsakymą, na man tai kažkaip panašu į pokalbio palaikymą, kai nežinai apie ką kalbėti ar nežinai kaip pasakyti tai ko nori, lyg jam reikėtų įsigazuoti prieš "rimta" pokalbį. Pvz Kas čia? - klausia rodydamas į žmogų vorą? nors puikiai žino kas jis yra nes tai bene mylimiausias jo veikėjas ir net iš miegų pažadintas jį atpažins tikrai.
Ar niekad nebandėt į klausimą atsakyt jo pačio lūpom, Kas čia - na tu man pasakyk kas čia, arba atspėk, ar dar kaip nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 19 rugsėjo 2009 - 09:20