500 g duonos (mažesnis kepalėlis), 100 g sviesto, 100 g fermentinio sūrio, 1 šaukštas brendžio, 1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų, kajeno pipirų. Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo). Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės. Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena.
Sveiki, mano receptai be nuotraukų, nes jų neturiu.
Saliamis su grybais: nedidelis svogūnas, aš dedu prieskonius su svogūnais; 150g. grybų šaukštas sviesto 2 šaukštai grietinės žiupsnelis džiovintų čiobrelių, aš jų neturiu, tai ir nededu druskos, pipirų 10 didelių griežinėlių saliamio dešros. Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, grybus, įdėti grietinę, įberti čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti ir keletą minučių maišant patroįkiti. Šilto grybo įdaro dėti ant dešros, perlenkti per pusę ir persmeigti mediniais pagaliukais, dantų krapštukais. Aš darau siek tiek kitaip negu pagal receptą, dedu siek tiek daugiau grietinės, ir dedu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis.
Kumpis su rikotos sūriu: kelios skiltelės česnako; 125 g. rikotos sūrio; 2 šaukšteliai citrinos sulčių; žiupsnelis česnakinės druskos; 10 griežinėlių rūkito kumpio; bazilikos lapelių
Česnaką nulupti, nuplauti ir sukapoti. Sūrį sudėti į dubenį, suberti česnaką ir išmaišyti. Supilti citrinos sultis, įberti druskos, išmaišyti. Po šaukštą sūrio dėti ant kumpio, išlyginti ir susukti ritinėlius. Papuošti bazilikų lapeliais.
Taip, taip dar trumpai pridursiu apie tuos trikampius sumuštinukus. Gana greitai pagaminami ir gana greitai suvalgomi
Forminės baltos duonos riekes reikia supjaustyti per pusę arba į keturias dalis (kaip labiau patinka). Plonai aptepti sviestu ir uždėti ploną citrinos griežinėlį. Silkių filė supjaustyti išilgai "šniūreliais" ir juos sunerti į "mazgelius". Tuos "magelius" dėti ant citrinos griežinėlių. Į duburėlius galima dėti po alyvuogę. Labai gražiai ir spalvingai atrodo žaliosios įdarytos pvz., raudonu ankštiniu pipiru (paprika). Neblogai atrodo ir papuošta juodosiomis alyvuogėmis arba auksiniais mažais marinuotais svogūnėliais. Tai fa, skanaus