QUOTE(Asta3 @ 2010 01 05, 15:14)
Laba diena,
Vis paskaitinėju šią temelę, ir matau, kad mamytės ar būsimos mamytės gauna daug profesionalių patarimų. Norėčiau pasiteirauti ir aš
Mano mažajam greit bus 15 mėn., vis dar maitinu pati vakarais, naktim ir rytais. Kol buvo mažesnis naktį keldavosi valgyt maždaug tris kartus, o pastaraisiais mėnesiais jau ir nebeskaičiuoju, kiek kartų jis naktį prabunda valgyt, kokius 7-8 kartus.

Kodėl jis taip dažnai keliasi, ar jis valgyt nori, bet prieš pat miegą gauna košės grūdų, dar atsigeria pieno, gal dantys - dar nei vieno neturim, bet jis nėra neramus, atsigeria ir toliau miega?
Sveika Asta,pirmiausia tai pagirsiu kad esi labai gera mama, kad savo pienu taip ilgai maitini sūnelį.

Skaitau ir suprantu , kad tikrai turi įtemptą mažylio žindymo periodą.

Bet žinok labai daug mamyčių susiduria su šitokiai sunkumais. Tavo atvejis nėra kažkoks išskirtinis, tai žindančio , jau paaugusio vaikučio nerimo sindromas. Gali būti kelios priežastys- dygti dantys, nesaugumo jausmas, miegojimas kartu su tėvais ir pasitikrinus ar yra šalia mama, kad būtų ramu dar ir užkandama gurkšnis pieno. Reikėtų pabandyti truputį susiplanuoti žindymus, kad jie būtų nesvarbu tai diena ar vakaras prieš migdymą. Vaikai kuo didesni auga ,tuo atsiranda didesnis nenoras miegoti, todėl reikia bandyti paaiškinti, kad pienukas iš papuko bus, bet po to turėsi eiti miegoti. Jei dygsta dantys ar taip koks nerimas dėl buvimo šalia tai reiktų pabandyti guldyti atskirai į lovytę, ar kai gulint šalia pradeda ieškoti papo reikia nepulti jo duoti, bet paglostyti nugarytę, pamasažuoti padukus ir švelniai pamigdyti. Nieko tokio jei pazirzia, bet turi kantrybe pasikaustyti. Daug mano pažįstamų mamyčių savo atžalas kelias naktis pamigdė vien su tėtukais ar seneliais. Na nėra tos mamos šalia ir ką darysi.... Nėra tokio patarimo, kuris būtų visoms veiksmingas. Su ta problema buvo susidūrusi VIVIVI, gal ji ką parašys kaip susitvarkė, aš ją konsultavau, bet kas jai buvo veiksmingiausia tai ji pati gal parašytų, pažiūrėsiu gal skype prisijungus, tai parašys. Na sėkmės tau Asta, parašyk jei ką gero sugalvosi, visom bus naudinga
Papildyta:
QUOTE(malvina30 @ 2010 01 05, 19:51)

labas vakaras, kokia dekinga uz patarima

ir pienuko atsirado ir viskas susitvarke kaip saket, dabar vel atejau i rezima ir sotus ir laimingas mano Lukutis

aciu jums MOKAM_GALIM

, ka darytume jei jus mums savo brangaus laiko neaukotumet ACIU

dabar bus drasiau kreiptis, nes tokia pagalba labai naudinga

Kaip smagu Malvina kad galėjau kuo padėti. Sėkmės tau auginant mažylį