Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

rūsyje laikyti galima

o daržoves pjaustai kaip nori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RASALIU @ 2012 07 27, 08:06)
rūsyje laikyti galima

o daržoves pjaustai kaip nori  biggrin.gif

Aciu smile.gif
Dar buvo neaiskios proporcijos, kiek ko deti i stiklainius, bet jau viska vakar padariau smile.gif Tikiuosi bus skanu ir mums smile.gif
Atsakyti
neblogas receptas is rusisko saito. 4u.gif

Свекольный салат Для основы: 1,5 кг свеклы; 1/2 кг моркови; 1/2 кг яблок; 1/2 кг лука; 1/2 кг помидоров; 1/2 кг зеленого сладкого перца. Для заправки: 1 стакан растительного масла; 1 ст. л. 70-процентного уксуса; 3 ст. л. соли; 12 ст. л. сахара Свеклу, морковь, яблоки помыть, очистить и натереть на крупной терке. Лук очистить, нарезать, помидоры также мелко нарезать, перец очистить от семян, затем нарезать небольшими кубиками. Сделать маринад. Растительное масло, уксус, соль, сахар соединить и перемешать. Овощи положить в кастрюлю, залить маринадом и поставить на огонь. После закипания варить на тихом огне в течение 20-25 мин. Разложить по стерилизованным банкам и закатать. Салат можно использовать как заправку к борщам, так и в качестве обычной закуски.

Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovan...ps/archives/276
Atsakyti
O jeigu actas tik 9%, kiek tada jo reiktu deti i sia misraine g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 07 30, 12:26)
O jeigu actas tik 9%, kiek tada jo reiktu deti i sia misraine  g.gif


stai ka radau internete:
Maistinė acto rūgštis 70% vartojama maistui konservuoti bei namų apyvokos darbams.
Vartojimo instrukcija:

Prieš naudojimą maistui praskiesti vandeniu santykiu 1:17.


g.gif tai manyciau 1 saukstas esensijos bus 17 saukstu paprasto acto
Atsakyti
QUOTE(aniuta82 @ 2012 07 30, 12:49)
g.gif tai manyciau 1 saukstas esensijos bus 17 saukstu paprasto acto

doh.gif bet tai koks kiekis,ar čia tik kaip šaukštais taip baisiai atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 14:00)
doh.gif  bet tai koks kiekis,ar čia tik kaip šaukštais taip baisiai atrodo  g.gif



vienam saukste apie 15 ml. g.gif reiskia 17 saukstu bus 255 ml acto. g.gif kazkur stikline acto, kaip ir daugelyje receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta82 @ 2012 07 30, 14:19)
vienam saukste apie 15 ml.  g.gif reiskia 17 saukstu bus 255 ml acto.  g.gif  kazkur stikline acto, kaip ir daugelyje receptu 4u.gif

o kuom galima keisti jei nepatinka tas rūgštumas doh.gif
pernai dariau mišraines kelias kur reikėjo tiek acto tai labai rūgštu buvo,net nesupyliau viso kiekio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 14:41)
o kuom galima keisti jei nepatinka tas rūgštumas  doh.gif
pernai dariau mišraines kelias kur reikėjo tiek acto tai labai rūgštu buvo,net nesupyliau viso kiekio  schmoll.gif



g.gif o ne bandet citrinos rugsti det vietoj acto? daugiau nezinau kuo galima butu pakeist blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kokių naujų receptukų bandėti iš pjaustytų agurkų? Jie pas mane dažnai perauga, nes šiltnamis ne prie namų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 07 30, 22:00)
Sveikos, gal kokių naujų receptukų bandėti iš pjaustytų agurkų? Jie pas mane dažnai perauga, nes šiltnamis ne prie namų blush2.gif



Man irgi labai aktualu, palikau klausimeli ir prie agurku koncervavimo...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2012 07 31, 13:30)
Man irgi labai aktualu, palikau klausimeli ir prie agurku koncervavimo...


4u.gif pernai dariau šitą visai nieko gavosi
Ingredientai:
2,4 kg agurkų
3 svogūnai
4 morkos
krapų
4 lauro lapeliai

Marinatui:
500 ml vandens
125 ml acto (8 proc.)
14 g druskos
45 g cukraus
0,5 šaukšto garstyčių sėklų
8 juodieji pipirai

Gaminimas:
Agurkus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti. Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Vandenį užvirinti su actu. Įdėti druskos, cukraus ir prieskonių. Virti apie 2 min. Agurkus sluoksniuoti stiklainiuose su svogūnais ir morkomis. Įdėti krapų ir po lauro lapelį. Užpilti karštu marinatu ir užsukti. Pasterizuoti 85°C temperatūroje 20 min
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RASALIU: 31 liepos 2012 - 14:21