Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsirengti einant į pokalbį dėl darbo

The_Dieter,

Gerbiu jūsų nuomonę, ati esu skaičiusi ne vieną (ir ne vieno dešimtmečio) etiketo knygą. Žinau kaip turi būti ir būtų teisinga, bet. Teorija labai dažnai skiriasi nuo praktikos. 4u.gif Čia nepiktai 4u.gif ir nesarkastiškai 4u.gif

Apie tavo rašytą variantą su keliomis merginomis ir viena besipiktinačia. Ir aš nesamdyčiau tokios mergelės, net jei ji būtų dalykiškiausiu kostiumu pasirėdžiusi. Kam man skandalistė kolektyve? biggrin.gif Čia ir asmeninės svybės pasireiškia, kurias geras psichologas "išskaito" iš veido bruožų, elgsenos. Bet čia jau labai ne į temą aš biggrin.gif Tiesiog norėjau pasakyti, kad naivu manyti, kad tik rūbas lemia pirmą įspūdį. Yra dalykų, kurių neužmaskuos net kruopčiai parinktas rūbas.

Apie picerijas ir padavėjas. Kadangi picerijos nelabai nusiteikusios daug mokėti savo darbuotojoms. Iš tiesų didelė kaita, net profesionalumo trūksta, bet nepaisanto to vistiek samdomos jaunos džinsuoto mergičkos. Yra kaip yra.

Dar daugiau. Pasakysiu, kad tarkim virėjas ar ten dar kokį personalą samdo neatsižvelgiant į rūbus (svarbiausia pažyma, kad esi sveikas). Indų plovėjos neatleidžia net po daugiadienių užgėrimų (kaži kaip tokia motera turėtų atrodyti), nes elementariai nieks nenori dirbti už nedidelius pinigėlius. Bet čia vėl oftopikas dideliausias.

------------------------------------------------------------------------------------------
Ne The_Dieter (čia, kad nepagalvotum, jog viskas skirta tik tau 4u.gif )

išprovokavot didelį oftopiką. Labai didelę rašliavą ne į temą biggrin.gif

Aj, žodžiu paprasčiausias variantas apsirengti paprastu kostiumėlių (mėlynu, pilku ar juodu), balta palaidine. Batukai, rankinukas. Jokių papuošalų. Ir demonstruoti savo profesinę kompetenciją. Taip saugu ir būsimas pilkam vykdytojui ir darbdaviui. Turi klusnų kareivį. Banko (kiosko ar "prie baro" sėdinčiai) darbuotojai lieps nusipirkti uniformą, degalinės darbuotojui, ar makdonaldui ją išduos, kaip ir virėjoms, daugumai padavėjų, barmenų. Valstybės tarnautojas pats susiorientuos kaip jam toliau rengtis (na, kad neišsišoktų iš masės), kaip ir visų kitų profesijų atstovai. Svarbiausia sudaryti daugumą ir neišsišokti. Ane. Bet ar tikrai? 4u.gif

P.S. Pamenu savo pirmą darbovietę. Mama prisiuvo daug dalykiškų kostiumėlių. Tokių, kokių reikalavo etiketas ir biudžetinė organizacija. Tai po gerų metų direktorė pasakė "pupa, ar tau ne per anksti toks sunkus oficialus drabužis? Spėsi tu dar tuos kostiumėlius "nešioti". Džiaukis jaunyste ir renkis jaunatviškiau-kai būsi boba, bus miniakams laikas bus praėjęs" .

------------------------------------------------------------------------------------------

Ir toliau laikausi savo nuomonės: tos pačios pareigos, skirtingose įmonėse, "reikalauja" ir atitinkamos aprangos (beje, net tos pačios etiketo knygos ir konsultantai (įsidarbinimo klausimais) rekomenduoja pasidomėti ne tik kuo įmonė užsiima, bet ir kaip rengiasi toje įmonėje dirbantys žmonės.

Iš tiesų, tai išsisakiau savo nuomonę ir tiek, o kaip kas eis apsirengęs, tai man absoliučiai vienodai mirksiukas.gif
Papildyta:
P.S. Kai kurie postai išprovokavo postringavimams ne į temą, bet iš tiesų tai juokinga skaityti, kaip žmonės neatsirenka esminių dalykų. Jūsų klausia apie slilių, o jūs postringaujat apie asmens higieną biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donnatella: 10 rugsėjo 2009 - 09:11
QUOTE(Donnatella @ 2009 09 10, 10:09)
1. P.S. Pamenu savo pirmą darbovietę. Mama prisiuvo daug dalykiškų kostiumėlių. Tokių, kokių reikalavo etiketas ir biudžetinė organizacija. Tai po gerų metų direktorė pasakė "pupa, ar tau ne per anksti toks sunkus oficialus drabužis? Spėsi tu dar tuos kostiumėlius "nešioti". Džiaukis jaunyste ir renkis jaunatviškiau-kai būsi boba, bus miniakams laikas bus praėjęs" .


2. P.S. Kai kurie postai išprovokavo postringavimams ne į temą, bet iš tiesų tai juokinga skaityti, kaip žmonės neatsirenka esminių dalykų. Jūsų klausia apie slilių, o jūs postringaujat apie asmens higieną biggrin.gif

Viskas čia į temą. mirksiukas.gif
1. thumbup.gif Pagal mano amžių ir aš tam per jauna. Bet kitame stiliuje savęs neįsivaizduoju. Tiesiog mano veidas, elgesys, manieros, vidus prašyte prašosi klasikos, dalykiško drabužio. smile.gif Man patinka. Gerai, kai darbovietės tai leidžia. O kai ne. Dėl pasidomėjimo kokia apranga drinks_cheers.gif Galima ir per pokalbį pasiklausti.
2. Taip žmonės neskaito klausimų.

Na, aš čia gal irgi nuklydau į lankas. Bet vis dėlto pasiliksiu prie to, kad su dalykiniu drabužiu niekada nebus prašauta pro šalį.
Atsakyti
aktuali tema smile.gif
as i pokalbius dzinsu nesirengiu, bet visiskai grieztu kostiumeliu man irgi nesigauna, tai buna klasikinis sijonukas arba kelnes ir marskinukai, na zinoma paprasti bateliai ir rankinukas be jokiu ryskiu papuosalu, nors siaip tokius megstu.
bet pvz teke yra buti istaigoje pokalbyje vadovas viskas ok kostiumas ir tiek, administratore/sekretore galima sakyti "klasikinio stiliaus" sijonas, svarkas, balti marskinukai, uzdari bateliai, pedkelnes kol nepradedam ziureti i detales viskas ok, bet sijonas delno platumo, bateliai kablai ir platformos blizgantys lakuoti, svarkiokas iki bambos, pedkelnes rastuotos, marskiniai su didziuliais raukiniais raukinukais na ir zinoma vakarinis makiazas balti plaukai ir idegis g.gif tai dabar reiktu suprasti kad cia firmos vizitine kortele ir klasikinis stilius g.gif kelis kitus "neviesus" darbuotujus maciau tai atrode labai paprastai kaip kiekvienoj istaigoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odora: 10 rugsėjo 2009 - 09:42
Oj, už klaidas, tai atleiskit. Skubėjau parašyti
Atsakyti
donatella,

gerai, kad bent jus tik i tema rasot ir teisingus patarimus dalinat. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo errachka: 10 rugsėjo 2009 - 12:39
as tai manau, kad priklauso nuo darbovietes. jei darbas tarkin naktiniam klube, tai ko, ne su dzinsais eit.. marskinukais.. na priklauso nuo darbdavio.
as tai visada dedavausi marskinukus:) tik ne baltus. nes atda siek tiek mokykliskai atrodydavo:)
Atsakyti
Miela, errachka, įkandot? Palengvėjo? Dantukų nepaskaudo? biggrin.gif Žiūrėkit, kad neįsimestu koks kariesas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donnatella: 10 rugsėjo 2009 - 14:29
QUOTE(Donnatella @ 2009 09 10, 15:28)
Miela, errachka, įkandot? Palengvėjo? Dantukų nepaskaudo?  biggrin.gif Žiūrėkit, kad neįsimestu koks kariesas  4u.gif



labai jau norejosi tongue.gif
del karieso - galiu pasidalint kai bus biggrin.gif

sory uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(The_Dieter @ 2009 09 10, 09:11)
Kai aš ėjau darbintis į vieną darbą, į pokalbį kartu su manim buvo atėjusios dar dvi merginos. Viena iš jų vilkėjo džinsus. Kai personalo vadovė jai tiesiai šviesiai pasakė, kad taip eiti nedera ir šiame darbe dėvėti džinsus yra draudžiama, net penktadieniais, tai ji baisiai pasišiaušė kaip taip gali būti, juk tai jaunų žmonių drabužis.  doh.gif Sėdėjau pasibaisėjus ja.


Nu aš tokiam darbe tai tikrai nedirbčiau. biggrin.gif

QUOTE(Donnatella @ 2009 09 10, 10:09)
Ir toliau laikausi savo nuomonės: tos pačios pareigos, skirtingose įmonėse,  "reikalauja" ir atitinkamos aprangos (beje, net tos pačios etiketo knygos ir konsultantai (įsidarbinimo klausimais) rekomenduoja pasidomėti ne tik kuo įmonė užsiima, bet ir kaip rengiasi toje įmonėje dirbantys žmonės.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(errachka @ 2009 09 10, 17:23)
labai jau norejosi tongue.gif
del karieso - galiu pasidalint  kai bus  biggrin.gif

sory uz  poster_offtopic.gif


thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif
Pasiskaiciau cia jusu nuomoniu ir toks klausimelis iskilo...Kaip eitumet apsirengusios i pokalbi del darbo sporto klube( aukstos klases ir vidutines),ne administratore zinoma, o pavyzdziui fitneso instruktore?
Aciukas uz ats 4u.gif

P.S. butu idomu pavyzdeliu pamatyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bechnaz: 14 rugsėjo 2009 - 23:30
QUOTE(Bechnaz @ 2009 09 15, 00:29)
Labas vakarelis  4u.gif
Pasiskaiciau cia jusu nuomoniu ir toks klausimelis iskilo...Kaip eitumet apsirengusios i pokalbi del darbo sporto klube( aukstos klases ir vidutines),ne administratore zinoma, o pavyzdziui fitneso instruktore?
Aciukas uz ats  4u.gif

P.S. butu idomu pavyzdeliu pamatyt...

Man atrodo, šis atvejis būtų vienas iš tų, kai labai tiktų džinsai, priderinti prie subtilios viršutinės dalies.
Atsakyti