Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 4

QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 08, 09:16)
sveika, paverk, nes manau visos cuia esančios verkėme ir laukėme stebuklo. Nežinau kokai situacija pas jus bet aš pasakysiu mes stebuklo sulaukėm, po implantacijos tik 3 mėnesiai o jau isgirdau ir mama ir tete, ir ate, ir teta, ir ne ir panasiai, ko daugiau kaip trys metus negirdėjau niekad ir galvojau kad neisgirsiu bent metus po operacijos.  smile.gif tai linkiu tik stiprybės. ir ieškot kuo skubiau kaip padėt savo vaikui.
Stiprybės dar karta. Tik ilgai neverk nes reiks vistiek nustot verkt ir kažka daryti.

4u.gif
aš jau posmelį nuverkiau ax.gif
dabar žiūrim ką galim padaryti.

Klausimas - o su implantu vaikai normaliai įsivažiuoja bendrauti ar vis tik yra kažkokie trukdžiai?
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2009 12 08, 11:29)
4u.gif
aš jau posmelį nuverkiau ax.gif
dabar žiūrim ką galim padaryti.

Klausimas - o su implantu vaikai normaliai įsivažiuoja bendrauti ar vis tik yra kažkokie trukdžiai?

manau, kad į šitą klausimą geriausia atsakytų kieno vaikai jau su implantu eina į mokyklas, bet kadangi yra vaiu, kurie lanko bendras mokyklas tai turbut labai dideliu bendravimo problemu nėra, bent aš taip galvoju. smile.gif
Atsakyti
LedAsta nesiruosi dalyvaut penktadieni seminare, manau pasiklausyt butu naudinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2009 12 07, 15:48)
Gyd. Gradauskiene siuo metu dirba Santariskese, VaikŲ skyriuje, Klausos tyrimu poskyris (Santariskiu 7) Internete rasite visus kontaktus

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2009 12 08, 12:29)
4u.gif

Viskas priklauso nuo to, kiek Jusu vaikui metu. As nezinau kaip yra su vaikais, kurie yra implantuoti ankstyvama amziuje, bet kiek man teko susidurti su veliau implantuotais (po 3 ir daugiau metu) implantacija neduoda tokiu rezultatu kokiu laukia tevai.
Bet kokiu atveju vaikui bus sunku isilieti i girdinciuju pasauli, kaip daugelis mamu raso, reikia daug darbo ir as tam pritariu. Viskas labai priklausys nuo to, kaip vaikui sekasi mokytis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2009 12 08, 16:21)
Viskas priklauso nuo to, kiek Jusu vaikui metu. As nezinau kaip yra su vaikais, kurie yra implantuoti ankstyvama amziuje, bet kiek man teko susidurti su veliau implantuotais (po 3 ir daugiau metu) implantacija neduoda tokiu rezultatu kokiu laukia tevai.
Bet kokiu atveju vaikui bus sunku isilieti i girdinciuju pasauli, kaip daugelis mamu raso, reikia daug darbo ir as tam pritariu. Viskas labai priklausys nuo to, kaip vaikui sekasi mokytis ir t.t.

Na nežinia ko tėvai tikis iš implanto. Mano vaikui operacija padaryta kai jam buvo beveik trys su puse metu ir tikrai šiai diena nors implantas tik trys menesiai o pajungtas tik du mėnesiai bet esu laiminga ir džiaugiuos, kad yra tokia galimybė padėt vaikui išgirst ir manau kad darbas padės ir mūsų zuikis išmoks kalbėt. Jau dabar mes išgirde trumpa žodelį kuri jis pakartoja paprašytas iš džiaugsmo ašaros byra, o kaip bus toliau ar jis galės lankyt normaliai mokykla tai bus vėliau ir mes negyvenam vien dėl to kad vaikas lankytu bendra mokykla su visais gi yra ir kitokiu specialiųjų mokyklų.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 08, 12:24)
LedAsta nesiruosi dalyvaut penktadieni seminare, manau pasiklausyt butu naudinga smile.gif

o kur jis bus?
Atsakyti
Sveikos,visos 4u.gif norėjau paklausti,ar penktad. po seminaro į konsultacijas vešite savo vaikus?Mes kažkaip išsigandome gripo ir nusprendėm nevežioti vaiko.Bet,galvoju,gal reikėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 08, 18:12)
Na nežinia ko tėvai tikis iš implanto. Mano vaikui operacija padaryta kai jam buvo beveik trys su puse metu ir tikrai šiai diena nors implantas tik trys menesiai o pajungtas tik du mėnesiai bet esu laiminga ir džiaugiuos, kad yra tokia galimybė padėt vaikui išgirst ir manau kad darbas padės ir mūsų zuikis išmoks kalbėt. Jau dabar mes išgirde trumpa žodelį kuri jis pakartoja paprašytas iš džiaugsmo ašaros byra, o kaip bus toliau ar jis galės lankyt normaliai mokykla tai bus vėliau ir mes negyvenam vien dėl to kad vaikas lankytu bendra mokykla su visais gi yra ir kitokiu specialiųjų mokyklų.

Toks poziuris sveikintinas. smile.gif 4u.gif Aisku, jei vaikas puikiai girdi, puikiai kalba, puikiai pritampa jam specialioji mokykla nebutina, su kurciais zmonemis jis gales bendrauti, jei pats panores. Bet as zinau atveju kai tik implantuota 7 metu vaika imeta i girdinciuju mokykla(nemokanti gerai kalbeti ir girdeti su implantu) ir laukia puikiu rezultatu.Susimasto visi tik tada kai vaikas grasina nusizudyti.
As nieko nenoriu kaltinti ir panasiai, tiesiog visada parasau konkrecia patirti, nes manau, kad ji visada gali kazkam praversti 4u.gif
Zinoma butu geriau jei daugiau vaiku su aparatais ir implantais pritaptu.Jam atkristu daugybe problemu.Daugelis kurciuju sako, kad prarandami kurtieji, bet as su tuo nesutinku. Kiek mano patirtis rodo, kurtieji ir neprigirdintys dazniausiai patys susiranda vieni kitus ir bendrauja.Juk niekas nedraudzia bendrauti ir su girdinciais ir su kurciaisiais.
Atsakyti
QUOTE(LedAsta @ 2009 12 08, 20:02)
o kur jis bus?

Informaciją galima pasitikslinti adresu www.deafcenter.lt
bet lyg registracijos paskutine diena vaklar, bet jei norit dalyvaut manau pasiteirau gal dar uzregistruos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 09, 08:50)
Informaciją galima pasitikslinti adresu www.deafcenter.lt
bet lyg registracijos paskutine diena vaklar, bet jei norit dalyvaut manau pasiteirau gal dar uzregistruos. smile.gif

ačiū
Atsakyti
Tai ryt i seminara.
Atsakyti