Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 4

QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 18, 11:10)
Sveikos, norėjau paklausti, po implantacijos mums kaip pajungtas priocesorius du menesiai, vakar darėmės audiograma ir mūsų paklausė, gal jau šnekam sakinukais iš dvieju žodelių  g.gif  baisiai nustebau, negi jau turėtumė šnekėt, aš džiaugiuos kad mes jau žodelius kelis tariam, gal nelabai taisiklingai bet taria, šitoks klausimas mane labainustebino, gal mes per daug džiaugiamės gal mes tikrai skaitos vietoj stovim, likau nesupratus.

manau,tikrai neprotingas buvo klausimas g.gif nemanau,kad viskas taip greitai.Mes po pajungimo jau 7mėn.,aišku,su turėjom pertrauką nemažą ir žingsnį atgal,bet dabar sugebame pasakyti tik vieną pilną žodį mama,o visa kita tik ba,ma,y ir pan.Tad tikrai nenusiminkite.Ir taip sparčiai žengiate pirmyn smile.gif

Kalėdų senelio dovanos
Atsakyti
Aciu nusiraminau, nes mes kažkaip ir patys galvojom džiaugiamės, kad mums lyg viskas labai gerai einas i prieki smile.gif . Kai važiavom daryt audiogramos, kadangi nemažas mano vyras jau supranto kur tuo keliu važiuojama tai vos neverkdamas rodė į namų puse kad važiuotume ir sakė "mamuo" tai reiškia "namo", man tai girdėt tai džiaugsmas didelis. Sako ir au, miau, mama, tete, teta, niam, da vietoj dar, šia vietoj čia, ti vietoj ten, si vietoj simas, as vietoj aš bet man tai didelis žingsni kai nieko panašaus nebuvo.
Atsakyti
Sveiki.Va buvom mes sventei,Evelinai labai patiko,labai buvo linksama.O kai pamate Kaledu seneli tai is vis buvo super kai dar dave davonele,pasake Aciu net neisigando. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2009 12 18, 13:38)
JAU SENOKAI NEBUVAU SIOJE TEMELEJE.  kIEK DAUG PRIKALBETA. gAL IR NEVISAI SIOJE TEMELEJE, BET NORIU PAKLAUSTI. dUKRA NORI PRASIDURTI AUSYTES, BET LABAI BIJAU, KAD KO NORS BLOGIAU TIK NEBUTU, GAL KAS NORS ZINO GERA SPEC.? g.gif

Ar Jus bijote, kad ausu pradurimas gali pakenkti kalusai? Jei taip, tai tikrai nemanau, kad tai gali pakenkti. Del viso ko pasikonsultuokit su gydytojais, bet mano nuomone pradurimas tikrai nekenkia.
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2009 12 15, 18:05)
GRAVI, negavau jokios zinutes AZ, gal galetum dar karta pabandyti. Mes siuo metu, kol gausime uzsakyta FM sistema jau kokias 3 savaites naudojames pasiskolinta is Biomedikos firmos. Is tikruju ta sistema nusprendeme isigyti , kad turetumem namie, nes ja galime ir as ir vyresnelis sunus naudotis, maziui, kol kas jo nereikia, nes nesusipazines su ivairiais garsais, na jis per mazas (7,5 men.)Beje, kaip smagu, kad jis pradejo skleisti tokius garsus, kaip: da, da, da, na, na, na, lia, lia lia, dziaugemes kartu su surdopedagoge, nes tai padeda formuotis kalbai 4u.gif . Taigi sunus kartais uzsideda, kartais ne, pirma karta noriai nesesi ji pas logopede, paskui nenorejo, tai ir neverciu, bet po truputi skatinsiu priprasti prie jo, nes as pati juo naudodamasi galiu teigti, kad girdziu zymiai aiskiau ir geriau TV. Procentaliai galiu apibudinti taip, jei be sistemos tv suprantu kokius 20 proc,(taip taip), tai su ja koki 80. Na, o kai sunus eis i mokykla, planuojame jam geresni rysi pirkti, kad turetu pastoviai klaseje, o mums tas liks darbui su mazuoju namie. Taigi, siuo metu paeme ne pati naujausia modeli, nes mums namie nera aktualu, kad nuemus pasalinius triuksmus, dar ir girdetu, ka salia kalba kiti zmones( pvz,, mokykloje atsakines kitas mokinys i mokytojo klausima). Taigi, tie naujesni turi daugiau privalumu, juo lab, kad ir nereikia vaikui uzsikabinti ant kaklo tos dezutes, o sistema tvirtinasi tiesiai prie aparateliu, jie siek tiek pailgeja, zodziu, nepames, nesidauzys ir pan., be to einant i bendrojo lavinimo mokykla valstybe jei nieks nesikeis kompensuoja sistemai 3 tukst, siuo metu, ta sistema apie 7,6 tukst, tad butu 4, 6, o dabar mums uzteks ir uz 3 tukst, nes kaip jau mineta, iki mokyklos nekompensuoja. Nezinau, ar aiskiai cia isdesciau, bet firmose gali daug daugiau paaiskinti, siulyciau Vlnieciams antakalnyje esancia biomedikos firma, nes palaikome su jais rysius, ir esame labai patenkinti, kaip mus aptarnauja A.Sabukas.

Papildyta:
QUOTE(gravi @ 2009 12 19, 22:25)

Ačiū BELEKUR už išsamų atsakymą, mes pradžioje nelabai noriai nešiojame. Kai gera nuotaika, tada pati paprašo. Žinau, kad per prievartą nelabai ką laimėsiu. Belieka kantrybė,šeimos narių įjungimas į žaidimą. O į až vėl rašiau, tai ats., kad pilnas pranešimų gaviklis ir pan. Vėliau pabandysiu vėl.
Atsakyti
QUOTE(gravi @ 2009 12 19, 22:32)
Papildyta:

Ačiū BELEKUR už išsamų atsakymą, mes pradžioje nelabai noriai nešiojame. Kai gera nuotaika, tada pati paprašo. Žinau, kad per prievartą nelabai ką laimėsiu. Belieka kantrybė,šeimos narių įjungimas į žaidimą. O į až vėl rašiau, tai ats., kad pilnas pranešimų gaviklis ir pan. Vėliau pabandysiu vėl.

Jau tuscias, galima rasyt... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Natali21 @ 2009 12 18, 14:47)
Sveiki.Va buvom mes sventei,Evelinai labai patiko,labai buvo linksama.O kai pamate Kaledu seneli tai is vis buvo super kai dar dave davonele,pasake Aciu net neisigando. smile.gif

Natali, o jus kartais ne ta mamyte su dukryte, kur pirmoje eileje ant suolo sedejote, o as pasakiau, kad labai karsta? blush2.gif Man pasirode, kad viena i kita stebeilijome ir lyg bandem spet kuri cia katra? biggrin.gif
Papildyta:
Jusma, na kokiu aukstumu mano vaikai pasieke?...ir man kaip ir kiekvienam atrodo - norisi vis daugiau ir geriau, bet man istrigo vienos mamos zodziai, kai padekojau uz pastaba, kad sunus neblogai kalba ( na, visu pirma jo ir prigirdejimas ne toks jau zemas, tik kad per velai nustateme), ir priduriau, kad vistiek noretusi geriau, ji tepasake, o as apskritai dziaugiuosi, kad mano dukra apskritai sveika, laksto, gyvena. Zodziu tikrai, taip ir yra, reikia apskritai dziaugtis savo vaikais, kad jie is vis yra cia ir dabar! Mokekime juos priimti tokius, kokie jie yra ir dziaukimes jais! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2009 12 22, 10:27)
Jusma, na kokiu aukstumu mano vaikai pasieke?...

bent jau tokių, kad tėvus turi protingus, kad su jais dirbama, o tavo vyresnysis puikiai kalba mirksiukas.gif Viskas susitvarkys ir su mažuoju mirksiukas.gif

Man tai kiekviena diena šventė, nes paskutiniu metu Emilijaus žodynas labai prasiplėtė, kartoja daug naujų žodžių, nors ir netaisyklingai, bet į tai moju ranka kol kas. Svarbu, kad kalba. Apksritai suvokimas, kad visiškai kurčias vaikas supranta kalbą ir bendrauja - stebuklas. Dažniausiai net neprisimenu, kad jis kurčias 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Jusma! Ir nebereikia galvoti, kad kurcias, nes is tiesu girdi . Esu girdejusi, toki pasakyma, kad skandinavijoje ( Svedijoje lygtais) nebera kurciu vaiku - juos visus implantuoja ir jie visi tada girdi! Tad mokslas, technikos pasiekimai nestovi vietoje!
Atsakyti
Sveikos visos mamytes biggrin.gif

radau straipsni apie kurcia mergina "Laura Valyte: as negirdziu,bet nieko baisaus..." sitas straipsnis mane sujaudino ir priverte susimastyti apie kurciuju gyvenima...Rekomenduoju skaityti sita straipsni...

http://www.bernardin...ko-baisaus/2562

Perskaitykite ir suprasite...
Atsakyti
QUOTE(nefertite8 @ 2009 12 22, 15:18)
Sveikos visos mamytes  biggrin.gif

radau straipsni apie kurcia mergina "Laura Valyte: as negirdziu,bet nieko baisaus..." sitas straipsnis mane sujaudino ir priverte susimastyti apie kurciuju gyvenima...Rekomenduoju skaityti sita straipsni...

http://www.bernardin...ko-baisaus/2562

Perskaitykite ir suprasite...

man atrodo, jau buvo įdėta nuorodą į šį straipsnį. Ką turėjote omeny "perskaitykit ir supraiste"? Nes aš nesupratau, gal smegenos ne taip sukas rolleyes.gif Apie tai, kad kurtieji laimigi tokie, kokie yra, mes dažnai girdim ir dėl to tikrai nesiginčysiu. Bet tėvai, turiu omeny girdinčius, matyt, visada bus linkę pasinaudoti technikos galimybėmis, skirtingai nuo negirdinčių tėvų. jie kitaip viską mato, suvokia, bet tai natūralu. niekada negali įvertinti to, ko neturi, arba atvirkščiai įvertinti tai, ką turi, kol netenki.
Atsakyti
QUOTE(belekur @ 2009 12 22, 11:27)
Jau tuscias, galima rasyt... blush2.gif
Papildyta:

Natali, o jus kartais ne ta mamyte su dukryte, kur pirmoje eileje ant suolo sedejote, o as pasakiau, kad labai karsta?  blush2.gif Man pasirode, kad viena i kita stebeilijome ir lyg bandem spet kuri cia katra?  biggrin.gif
Papildyta:
Jusma, na kokiu aukstumu mano vaikai pasieke?...ir man kaip ir kiekvienam atrodo - norisi vis daugiau ir geriau, bet man istrigo vienos mamos zodziai, kai padekojau uz pastaba, kad sunus neblogai kalba ( na, visu pirma jo ir prigirdejimas ne toks jau zemas, tik kad per velai nustateme), ir priduriau, kad vistiek noretusi geriau, ji tepasake, o as apskritai dziaugiuosi, kad mano dukra apskritai sveika, laksto, gyvena. Zodziu tikrai, taip ir yra, reikia apskritai dziaugtis savo vaikais, kad jie is vis yra cia ir dabar! Mokekime juos priimti tokius, kokie jie yra ir dziaukimes jais!  4u.gif

Taip as sedejau pirmam suole su savo dukryte.Ji buvo su zaliu megstuku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 12 22, 17:49)
man atrodo, jau buvo įdėta nuorodą į šį straipsnį. Ką turėjote omeny "perskaitykit ir supraiste"? Nes aš nesupratau, gal smegenos ne taip sukas rolleyes.gif Apie tai, kad kurtieji laimigi tokie, kokie yra, mes dažnai girdim ir dėl to tikrai nesiginčysiu. Bet tėvai, turiu omeny girdinčius, matyt, visada bus linkę pasinaudoti technikos galimybėmis, skirtingai nuo negirdinčių tėvų. jie kitaip viską mato, suvokia, bet tai natūralu. niekada negali įvertinti to, ko neturi, arba atvirkščiai įvertinti tai, ką turi, kol netenki.

Aš suprnatu kaip jaučiasi tėvai, jie nori padaryt viską, kad tik jų vaikams būtų geriau. Ir tai nėra blogai, tačiau tėvai kartais klysta, vaikams viso to nereikia.Jie puikiai prisitaiko gyventi.Manau, kad autorė norėjo parodyti, pabrėžti kaip jaučiasi negirdintys žmonės, kai juos verčia girdėti , kalbėti ir t.t. Žinau, kad girdintiems tai nesuvokiama.Tai galima suvokti tik tada, kai pats negirdi. Ir kurtumas ar neprigirdėjimas yra ne tiek, negalia , kiek gyvenimo būdas.Pasikartosiu, bet mes nelaikome saves neigaliais
Tik prašau nepykti, jei kas galvoja kitaip 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosa86: 22 gruodžio 2009 - 16:14