Ačiū jums visoms
QUOTE(rosa86 @ 2009 12 30, 17:34)
Stiprybės Jums

Kas dėl aparatų, tai mano nuomone geriau būtų nusipirkti savo.Aš iš savo ir kitų patirties galiu pasakyti, kad net valstyės duodami skaitmeniniai aparatai labai smarkiai skiriasi kokybe nuo tų, kuriups pardavinėja.
Kas dėl girdinčiųjų ir kurčiųjų požiūrio į kurtumą...Manau šioje temoje mes niekada nerasim bendros nuomonės. Girdintiesiems atrodo, kad negirdėti yra labai baisu.Ne karta man sakė: " kaip tu gali, aš bučiau numirus" ," Jei negirdėt visko, tai geriau nebegyvent iš viso" ir t.t. Tačiau tai nėra tokia didelė tragedija, kaip gali pasirodyti. Iš tikrųjų šia tema kurtieji ir girdintieji labai daug ir nuolatos diskutuoja, tačiau niekada neprieina bendros nuomonės. Taip, gyventi negirdint yra baisu, bet ne dėl pačio negirdėjimo.
Baisu gyventi dėl žmonių nesupratingumo, visuomenės požiūrio, žmonių elgesio, apribojimų. Kaip bebūtų visuomenė retai kada palaiko tikrai nuoširdžius santykius su neįgaliuoju.Žinoma, aš nekalbu apie šeimą, ji visada norė geriausio.
Dabar dėl to, kodėl kurtieji nenori naudotis technika. Tam daug priežasčių, keletas iš jų:1)kurtiesiesm ir taip gerai, jiems nesvarbu, ka jie negirdi.2)kurtieji nori išsaugoti savo kultūrą(norintiems, galėsiu plačiau papasakoti apie ją)3) visos tos technikos naujovės nėra tokios veiksmingos, kaip gali pasirodyti 4)kurtiesiems sunku naudoti aparatus implantus ir t.t., nes jie kelia galvos skausmus, galvos svaigimą, nemalonius pojučius.
Ir dar girdinčiųjų tėvų ir kurčiųjų tėvų nuomonė į kurtumą labai skiriasi. Girdintys tėvai siekdami padėti savo vaikui, daro viską, kad jis girdėtų,kalbėtų, integruotųsi į visuomenę.Kurtieji tėvai stengiasi padėti savo vaikui ir stengiasi jį apsaugoti nuo implantacijos, vertimo kalbėti balsu ir panašiai.Kodėl jie taip daro?Jie patys buvo verčiami girdėti ir kalbėti, dažnai tai būna skaudūs prisiminimai.(Juk buvo sovietiniai laikai ir situacija buvo kitokia ir mokytojai tikrai nebuvo tokie supratingi.Nors galiu pasakyti, kad visokiu yra ir šiais laikais)
Abi pusės nori gero, abi savaip teisios, tačiau jų požiūris radikaliai skiriasi
Tikrai sutinku su tuo, kad negirdėjimas nėra tragedija. Yra baisesnių bėdų gyvenime nei tai. Bet baisiausia ne dėl to, kad mažikė negirdi, bet dėl mūsų pasaulio žiaurumo. Dėl to, kad jai bus labai sunku irtis per gyvenimą, nes mūsų visuomenė nepriima kitokių nei visi. Aš gyvenime neesu susidūrusi su negalia ir net neįsivaizduoju kaip ruošti vaiką tokiam gyvenimui..
Gali būti, kad viduj yra tiek daug jausmų todėl, kad viskas labai nauja, "šviežia" nesugulėta. Nors jau 3 mėnesiu kabėjo ore ta diagnozė, bet vis tikėjomės, kad ji nepasitvirtins...
Jei atvirai, pritariu viskam ką parašei - girdintys ir kurti skirtingai mato šią situacija. Bet manau, kad tai normalu, nes tiek vieni, tiek kiti gyvena kituose, savo, garsų ar tylos pasauliuose.
Mūsų šeimoje ir artimųjų rate nėra kurčių žmonių, todėl viskas mums dabar atrodo baisiai. Mes visi pasimetę, išsigandę. Bet tikiu, kad viskas bus gerai...
QUOTE(Jusma @ 2009 12 30, 18:03)
LedAsta, siūlyčiau neskubėti pirkti aparatų, nes suprantu, kad jums dabar bandomasis laikotarpias, t.y. kurį laiką stebės, ar jie duoda rezultatų. Tuo atveju, jei aparatų užteks, gal ir bus verta pirkti savus. O šiaip stiprybės, kurtumas - ne pasaulio pabaiga. Mūsų sūnus implantuotas, jau daug ką pasako, nors po diagnozės galvojau, kad niekada neišgirsiu kviečiant "mama".
Mes aparatų nepirkom, mums juos davė Santariškėse. Sakė, kad pirmiausia stebės. Apie implantacija dabar net siūlė nesidomėti, o nukreipti dėmesį į užsiėmimus su aparačiukais. Rekomendavo dirbti su vaiku kuo aktyviau tad dabar skaitinėju kur po švenčių reikės eiti.
Kai tik pirmą kartą išgirdau, kad mažikės klausa "nepraėjo" tyrimo, apsiverkiau vien pagalvojus, kad ji negirdės kaip aš jai sakau, kad ją myliu ir kaip aš neišgirsiu, kaip ji sako "mama". Dabar jau ramiau, nors dar ir labai liūdna...
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 12 30, 20:44)
LedAsta stiprybes tau, nes jos tikrai reikia. Dėl klausos aparatu nežinau mes iki implantacijos nešiojom ir valdiškus nežinau ar jie blogi bet mums buvo gerai, bet neužteko. Dar tik trečias mėnuo kaip pajungtas procesorius, bet isivaizduok ar ne to trokstame kad griztu is darbo stovi mano zirnis ir sako "mama" asaros bega nes daugiau kaip tris metus to negirdėjau,sako " tete" sako "čia, šuo, mamuo vietoj namo, teta" ir panašiai ar nenuostabu suteikt galimybe vaikui girdėt. Gal kurčių tėvų nuomonė kitokia aš gestu kalbos nemoku, o kad mano vaikas kalbėtu su manim noriu gal esu savanaudiška, bet kolkas mano vaikui labai patinka girdėt ir tart žodelius, net i telefona isirašiau kad galėčoiau bendradarbiasm duot pasiklausyt kad aš nenusišneku kad mano vaikas kalba. Pasakysiu tik vieno gailkiuos kad buvom kurti ir nesupratom kad musu vaikas negirdi, kaip jam seksis toliau nežinau, bed diaugiuos kad darėm implantacija. Bet čia kiekvieno teisė rinktis. Tad stiprybės jums.
turbūt ir aš esu savanaudė, bet noriu išgirsti kaip ji kalba.