Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(idealistas @ 2014 02 21, 14:30)
Ar viska sprendzia tas inverteriskumas (nelabai suprantu ka tai reiskai  smile.gif )?

Taip ,tai sprendzia kintanti kompresoriaus galia ,kintant dazniui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 21 vasario 2014 - 13:26
ka manote apie sita derini namui 110 kv.m.:

isorinis blokas
+
vidinis blokas

+boileris
Atsakyti
QUOTE(Neringiuke1984 @ 2014 02 24, 15:16)
ka manote apie sita derini namui 110 kv.m.:

isorinis blokas
+
vidinis blokas

+boileris

Tas ventiliatorius 12kW, o siurblys - 6kW, turbut geriausia, kad butu vienodai?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 02 24, 15:29)
Tas ventiliatorius 12kW, o siurblys - 6kW, turbut geriausia, kad butu vienodai?

Pagal mane tai nesusije dalykai, nes kuo lauke galingesnis agregatas tuo lengviau susidoroti su salciu, o vidiniame bloke yra tiesiog tokio galingumo tenai, kuriuos netgi galima butu atjungt
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 02 21, 12:30)
Tai mane uzkabino dabratinis 10kW, tiks ir 11KW su boileriu. Tik ar nera blogai, jei agregatas yra kiek per galingas, nei reikia? Ar viska sprendzia tas inverteriskumas (nelabai suprantu ka tai reiskai  smile.gif )?

Sveiki, koki plota planuojat sildyti su 10KW , ar renkates ss gruntas-vanduo?
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 02 24, 22:54)
Sveiki, koki plota planuojat sildyti su 10KW , ar renkates ss gruntas-vanduo?

Nepilni 140m2, geotermo jau nebesinori.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 13:25)
Taip  ,tai sprendzia kintanti kompresoriaus galia ,kintant  dazniui.

Mums geotermistai siulo SS NIBE 1245 10KW su integruotu boileriu 180ltr. Bet niekur nerandu parasyta, kad jis butu inverterinis. Gal Jus ka galit pasakyti apie si SS?
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2014 02 24, 22:59)
Nepilni 140m2, geotermo jau nebesinori.

Kodel? Kaina kandziojasi?, Jo, kai pagalvoji tai ziauru doh.gif . Mums paskaiciavo su saules kolektoriais doh.gif --76000.00lt, o kita firma, be saules kolektoriu 48521.00lt.- nei beg nei rek blink.gif
Gal reiketu pradet dairytis kur nors pigesniu SS, nes sitie ir paskutinius triusikus pasiruose numauti doh.gif ,net nepasikuklindami...as nezinau ar kas moka ar gali moketi tokius pinigus?! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 02 24, 23:12)
Kodel? Kaina kandziojasi?, Jo, kai pagalvoji tai ziauru doh.gif . Mums paskaiciavo su saules kolektoriais doh.gif --76000.00lt, o kita firma, be saules kolektoriu 48521.00lt.- nei beg nei rek blink.gif
Gal reiketu pradet dairytis kur nors pigesniu SS, nes sitie ir paskutinius triusikus pasiruose numauti doh.gif ,net nepasikuklindami...as nezinau ar kas moka ar gali moketi tokius pinigus?! verysad.gif

Taigi yra tam atvejui oras - vanduo, i toki as ir pretenduoju. Dar nepatinka geotermas, kad prakiures gali uztersti geriama vandeni. O kas liecia kaina, tai
galima ieskoti pigiau, galima ir tokius pinigus moketi, bet kam? Atsipirks per min 15 metu - idomu kas is jo bus like po 15 metu..
Atsakyti
Sveiki, visa tema perskaicius daugumoj diskutuojama vien apie ledejima neledejima smile.gif
tie kurie naudojat tokia sildymo sistema kaip pagrindine, ar patenkinti? Planuojame oras-vanduo, bet nesam uztikrinti. Papildomai turesime krosnele, namukas nedidelis 106kv.m. karkasinis, puse grindinio sildymo, puse radiatoriais, sienos siltintos 25cmvata, perdanga 30cm vata, langai 3 stiklu. Kokio galingumo reiktu? g.gif Kaip supratau apie 2.5LT/kv.m. gaunas?
aciu is anksto uz pasisakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 03 19, 22:19)
Sveiki, visa tema perskaicius daugumoj diskutuojama vien apie ledejima neledejima  smile.gif
tie kurie naudojat tokia sildymo sistema kaip pagrindine, ar patenkinti? Planuojame oras-vanduo, bet nesam uztikrinti. Papildomai turesime krosnele, namukas nedidelis 106kv.m. karkasinis, puse grindinio sildymo, puse radiatoriais, sienos siltintos 25cmvata, perdanga 30cm vata, langai 3 stiklu. Kokio galingumo reiktu? g.gif  Kaip supratau apie 2.5LT/kv.m. gaunas?
aciu is anksto uz pasisakymus smile.gif

Reiketu pasiskaiciuot silumos nuostolius. 6kW matyt nepakaks. 8 - turetu. Pas mane nepilni 140m2, bandysiu statyt kazka 8-10kW. Silumos siurbliam reikia grindinio sildymo arba zematemperaturiu radiatoriu, bet didziausias efektas - tik su grindiniu. Man siaip irgi idomu ar kas istempia tik su oras - vanduo, nes kito silumos saltinio isirengt neplanuoju.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 03 19, 23:25)
Reiketu pasiskaiciuot silumos nuostolius. 6kW matyt nepakaks. 8 - turetu. Pas mane nepilni 140m2, bandysiu statyt kazka 8-10kW. Silumos siurbliam reikia grindinio sildymo arba zematemperaturiu radiatoriu, bet didziausias efektas - tik su grindiniu. Man siaip irgi idomu ar kas istempia tik su oras - vanduo, nes kito silumos saltinio isirengt neplanuoju.

manau istempt tai istempia, bet uz elektra moka daugiau kai didelis minusas smile.gif
silumos nuostolius pasiskaiciuoti tai man atrodo kaip misija neimanoma doh.gif Vieni pasiule junkers 6 kw g.gif
Atsakyti
Jei uz kW leśu yra -tikrai istempsi smile.gif

QUOTE(idealistas @ 2014 03 19, 21:25)

Atsakyti