Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(cibulis @ 2014 10 02, 22:09)
Už 3000 Lt normalios elektros sistemos, kuri ir šildo namą ir ruošia karštą vandenį, tikrai neturėsit. Vien elektra kainuos apie 10 000 Lt. Kai pradedi rimtai domėtis, o ne pasižiūri pirmą googlo nuorodą ar paimi iš Senukų eilinio radiatoriaus kainą, tikrai neatrodo, kad vien elektra tokia pigi.

Antra, mano skaičiavimai rodo, kad per ilgesnį laiko tarpą visos sistemos kainuoja daugiau ar mažiau vienodai. Galite štai čia paskaityti. Todėl aš renkuosi tai, kas man patinka.

As kalbu apie radiatorius elektrinius is praktikos, dabar sildau 100 kv (palaikau +24-25), salciausio menesio islaidos 400 lt (cia sildome pastoviai,jei isjungtume, kai iseinam visi is namu, dar maziau butu), bet cia ne pasyvus namas, o butas :4u:kur pro langus vejas pucia lotuliukas.gif
Po 10 metu pasikeitem radiatorius, islaidos 1600 lt, bet didesniam plotui reiktu mandresniu, kad pasireguliuotu.
Taigi, rezultate sildome max 7 men. Su kita sildymo sistema irgi mokesite kazkiek, tai va ir sakau, kada gi skirtumas investiciju atsipirks g.gif
O jeigu isskaiciavote, kad daugmaz vienodai visos sistemos, tai rinkites kuri labiausia patinka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 03 spalio 2014 - 06:48
QUOTE(cibulis @ 2014 10 02, 21:09)
Už 3000 Lt normalios elektros sistemos, kuri ir šildo namą ir ruošia karštą vandenį, tikrai neturėsit. Vien elektra kainuos apie 10 000 Lt. Kai pradedi rimtai domėtis, o ne pasižiūri pirmą googlo nuorodą ar paimi iš Senukų eilinio radiatoriaus kainą, tikrai neatrodo, kad vien elektra tokia pigi.

Antra, mano skaičiavimai rodo, kad per ilgesnį laiko tarpą visos sistemos kainuoja daugiau ar mažiau vienodai. Galite štai čia paskaityti. Todėl aš renkuosi tai, kas man patinka.

ka cia paistai - el.radiatoriai visam namui max. 200Lt, na dar elektrinis boileris keli simtai. viso na gal 1000Lt.
prasom, pirmas pasitaikes pasiulymas : http://www.skelbiu.l...s-19185352.html
nebent nelygis nenaujus prikt, bet ten nelabai yra yra kam gest.
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 06:13)
As kalbu apie radiatorius elektrinius is praktikos, dabar sildau 100 kv (palaikau +24-25), salciausio menesio islaidos 400 lt (cia sildome pastoviai,jei isjungtume, kai iseinam visi is namu, dar maziau butu), bet cia ne pasyvus namas, o butas  :4u:kur pro langus vejas pucia  lotuliukas.gif

manau truputi perdedat - pas mane irgi 100m2 butas, irigi sildau elektra, bet langai geri ir tikrai nepucia kiaurai, tai jei ne kondicionieriai, tikrai daugiau salciausia menesi supleskinciau.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 20:53)
ka cia paistai - el.radiatoriai visam namui max. 200Lt, na dar elektrinis boileris keli simtai. viso na gal 1000Lt.
prasom, pirmas pasitaikes pasiulymas : http://www.skelbiu.l...s-19185352.html
nebent nelygis nenaujus prikt, bet ten nelabai yra yra kam gest.

Šitie jau tiuninginiai per daug geri. Nerealūs.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 20:55)
Šitie jau tiuninginiai per daug geri. Nerealūs.

uoj tik nereikia cia sarkazmo - pas mane panasus simensai ar kazkas tokio stovi. gal nori nanotechnologinius rubisolio infrarediniius uz auksa pirkt?
beto cia ir kaina visiskos kapeikos, po 50lt visai nuliovus susirastum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 spalio 2014 - 21:00
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 20:59)
uoj tik nereiki cia sarkazmo - pas mane panasus simensai ar kazkas tokio stovi. gal nori nanotechnologinius rubisolio infrarediniius uz auksa pirkt?

Rubisolio nelygis. O aš be sarkazmo. Man šiaip tai labai šitie radiatoriai tiktų. Tik nežinau ar rūdys prie užuolaidų ir žmonos nagų lako derės. Gal su antikorozine praėjus ir būtų super.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 21:01)
Rubisolio nelygis. O aš be sarkazmo. Man šiaip tai labai šitie radiatoriai tiktų. Tik nežinau ar rūdys prie užuolaidų ir žmonos nagų lako derės. Gal su antikorozine praėjus ir būtų super.

sakau tau, paieskojus uz 50lt rasi kaip naujus.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:04)

Nėra reikalo toliau diskutuoti. Nei šitie radiatoriai, nei grynai elektra man nepatinka.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:04)

Mano vaikystėje tėvas prenumeravo žurnalus apie mašinas - Za Ruliom. Buvo kažkada ir kažkokį čekišką užsakęs. Ten buvo labai geras užrašas, kuris man iki dabar įstrigęs: katastrofyčną negodna. Tai štai tokie yra šie raduratoriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 spalio 2014 - 21:12
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 21:05)
Nėra reikalo toliau diskutuoti. Nei šitie radiatoriai, nei grynai elektra man nepatinka.

tai as tau neliepiu elektra sildyt, bet nereik aiskint apie kazkokius 10kLt. taigi dar karta - elektrinio sildymo su karstu vandeniu instaliacijos kaina lengvai gali buti iki 1000 -2000 Lt. priklausomai nuo emales bliziejimo lygio.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 21:11)
Papildyta:

Mano vaikystėje tėvas prenumeravo žurnalus apie mašinas - Za Ruliom. Buvo kažkada ir kažkokį čekišką užsakęs. Ten buvo labai geras užrašas, kuris man iki dabar įstrigęs: katastrofyčną negodna. Tai štai tokie yra šie raduratoriai.

nu tu joptvm, simensai ir kiti to tipo su temostatais tau nelygis?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:12)
tai as tau neliepiu elektra sildyt, bet nereik aiskint apie kazkokius 10kLt. taigi dar karta - elektrinio sildymo su karstu vandeniu instaliacijos kaina lengvai gali buti iki 1000 -2000 Lt. priklausomai nuo emales bliziejimo lygio.

Katastrofyčna negodna, t.y. katastrofiška, netinka. Tikiuosi, kad taip verčiama. Aš savo name neturiu raduratorių, visur grindinis šildymas Kabeliukai grindyse tikrai tiek kainuoja. Be to niekas tokio chlamo kaip jūs, tamsta, nurodėte, neneštų į savo namą. Aš net garaže tokio šūdo nenaudočiau. Jie išmetimui. Ir taškas. O gražūs radiatoriai, kurie tinka prie interjero yra brangūs. Be to jie užima daug vietos, yra ne praktiški. Raduratorius iš galvos meskite kaip suplyšusias senas kojines.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:14)
nu tu joptvm, simensai ir kiti to tipo su temostatais tau nelygis?

Net ir Versaci triusikai gali būti skylėti. Etiketė dar ne viskas. Reikia žiūrėti ir daikto kokybė. Tie raduratoriai jau yra tik metalo laužas, chlamas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:53)

manau truputi perdedat - pas mane irgi 100m2 butas, irigi sildau elektra, bet langai geri ir tikrai nepucia kiaurai, tai jei ne kondicionieriai, tikrai daugiau salciausia menesi supleskinciau.

Neperdedu nei kiek schmoll.gif Gal namas geriau pastatytas, langai tikrai nieko gero, grindis pasildytos papildomai, nes pirmas aukstas, kai kurios sienos, nes atsijungeme nuo centralinio, tai komisija tikrino ar nepatenka siluma is vamzdziu i kitus aukstus. Tai jeigu mano saskaitos nedideles, tai lietuviai iskarto sumasto, kad meluoji lotuliukas.gif kodel turiu rasyti 500 jei sumoku 400 doh.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 22:14)
tai as tau neliepiu elektra sildyt, bet nereik aiskint apie kazkokius 10kLt.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:19)
kodel turiu rasyti 500 jei sumoku 400  doh.gif

Dėl apsidraudimo, t.y. kad visi patikėtų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 21:15)
Katastrofyčna negodna, t.y. katastrofiška, netinka. Tikiuosi, kad taip verčiama. Aš savo name neturiu raduratorių, visur grindinis šildymas Kabeliukai grindyse tikrai tiek kainuoja. Be to niekas tokio chlamo kaip jūs, tamsta, nurodėte, neneštų į savo namą. Aš net garaže tokio šūdo nenaudočiau. Jie išmetimui. Ir taškas. O gražūs radiatoriai, kurie tinka prie interjero yra brangūs. Be to jie užima daug vietos, yra ne praktiški. Raduratorius iš galvos meskite kaip suplyšusias senas kojines.

nepakentesi ziema 4-5 menesiu su pastatomais radiatoriais, kuriuos paskui is sandeliuka isnesi? pastatai juos kur kamputyje, nei jie matosi nei ka. ir kodel jie dideli? siltam namui iki 1kw maziuku per akis.
P.S. silumos siurbli pirksi is "mersedesu" serijos uz 30-40klt kad radiatorius su prabangiais lygini? kazkaip kiek pamenu braizai uodega apie tuos sudo galabalus is kinijos?
Atsakyti