Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:20)
Dėl apsidraudimo, t.y. kad visi patikėtų.

lotuliukas.gif cia taip iprasta? Keistas zmoniu poziuriss g.gif Nuo ko man draustis? Kalba buvo, kad daug kainuoja, as sakau, kad man nedaug. Kitiems va daugiau. Zinau kas sildosi grindis elektra - tikrai labai daug susimoka.
Taigi yra daug priezasciu skirtingu del kuriu moki vienaip ar kitaip. Tas pats geoterminis (nesvarbu oras ar zeme), vienam iseina 200 lt, o kitas sako brangu 400lt ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:19)
Neperdedu nei kiek  schmoll.gif Gal namas geriau pastatytas, langai tikrai nieko gero, grindis pasildytos papildomai, nes pirmas aukstas, kai kurios sienos, nes atsijungeme nuo centralinio, tai komisija tikrino ar nepatenka siluma is vamzdziu i kitus aukstus. Tai jeigu mano saskaitos nedideles, tai lietuviai iskarto sumasto, kad meluoji  lotuliukas.gif

tik todel kad pas mane analogiska situacija ir nors langai ir geri bet sumokeciau daugiau. nieko asmenisko.
nors turbut zinau - pas jus laiptine sildoma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 spalio 2014 - 21:27
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 22:26)
tik todel kad pas mane analogiska situacija ir nors langai ir geri bet sumokeciau daugiau. nieko asmenisko.

O kodel nepagalvojote, kadd gal mano daugiabutis geriau pastatytas, mano daugumas langu i pietus, sienos grindys sutvarkytos ir t.t. (bet langai prasti nors mediniai ir paketai g.gif ), bet tikrai moku 400 lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 22:26)
nors turbut zinau - pas jus laiptine sildoma?

taip 4u.gif ir nedidele, mazai butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 03 spalio 2014 - 21:29
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:28)
O kodel nepagalvojote, kadd gal mano daugiabutis geriau pastatytas, mano daugumas langu i pietus, sienos grindys sutvarkytos ir t.t. (bet langai prasti nors mediniai ir paketai  g.gif ), bet tikrai moku 400  lotuliukas.gif

na tikiu, tikiu. bet kaip su laiptines sildymu yra?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 22:29)
na tikiu, tikiu. bet kaip su laiptines sildymu yra?

Dar durys laiptines su taamburu ir visi uzdarineja g.gif (jo atsakiau, sildoma)
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:29)
O kodel nepagalvojote, kadd gal mano daugiabutis geriau pastatytas, mano daugumas langu i pietus, sienos grindys sutvarkytos ir t.t. (bet langai prasti nors mediniai ir paketai  g.gif ), bet tikrai moku 400  lotuliukas.gif
Papildyta:

taip 4u.gif ir nedidele, mazai butu.

ka reiskia mazai butu? i tuos 400 laiptines sildymas neiena?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 21:23)
nepakentesi ziema 4-5 menesiu su pastatomais radiatoriais, kuriuos paskui is sandeliuka isnesi? pastatai juos kur kamputyje, nei jie matosi nei ka. ir kodel jie dideli? siltam namui iki 1kw maziuku per akis.
P.S. silumos siurbli pirksi is "mersedesu" serijos uz 30-40klt kad radiatorius su prabangiais lygini? kazkaip kiek pamenu braizai uodega apie tuos sudo galabalus is kinijos?

Grynai elektra šildytis ir gaminti karštą vandenį - briedas dėl šių priežasčių:
1. Su elektra gal ir gaučiau B klasę, ne aukščiau;
2. Elektra pigu iš pradžių, per 30 metų visų šildymo sistemų kainos daug maž susivienodina;
3. Namo likvidumas. NUo šildomo elektra pirkėjai bėgtų kaip nuo utelių ar ebolos;
4. Namai išsisandarina (ne veltui ir PN ar A+ klasės sertifikatas galioja tik 10 metų), todėl tikėtina, kad gali didėti energijos poreikis. Su ŠS jis bus beveik nejuntamas, grynai elektra bus gana skausminga;
5. Kai statai šiltą namą ir nueiti taip toli, tai grįžti prie elektros - briedas;
6. Net ir Vilius (beje, kur jis?) pagyvenęs su elektra ieškojo alternatyvų, pirko ŠS;
7. Negražu man radiatoriai, ne fengšui, kaip sakoma.

Galiu rasti dar labai daug priežasčių. Vienintelis elektros patrauklumas - dabar, iš karto pigu. Bet juk mes žiūrime į priekį, o ne gyvename kaip rusų laikas: penkmečiais.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 10 03, 22:32)
ka reiskia mazai butu? i tuos 400 laiptines sildymas neiena?

4 aukstai, 8 butai. Laiptines sildymas 30 lt.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:29)

Tai čia jūs apie butus kalbate. Aš už savo 58 kv. buto centralizuotą šildymą moku iki 200 Lt. Ir tai dar labai retai. Dažniausiai suma neviršija 180 Lt. Žinau, kad mano daugiabutis vienas geriausių Vilniuje. O centralizuota kWh kiek man žinoma brangesnė nei orinuko. Be to, mano langai prasti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:33)
2. Elektra pigu iš pradžių, per 30 metų visų šildymo sistemų kainos daug maž susivienodina;
3. Namo likvidumas. NUo šildomo elektra pirkėjai bėgtų kaip nuo utelių ar ebolos;
4. Namai išsisandarina (ne veltui ir PN ar A+ klasės sertifikatas galioja tik 10 metų), todėl tikėtina, kad gali didėti energijos poreikis. Su ŠS jis bus beveik nejuntamas, grynai elektra bus gana skausminga;
5. Kai statai šiltą namą ir nueiti taip toli, tai grįžti prie elektros - briedas;
6. Net ir Vilius (beje, kur jis?) pagyvenęs su elektra ieškojo alternatyvų, pirko ŠS;

Galiu rasti dar labai daug priežasčių. Vienintelis elektros patrauklumas - dabar, iš karto pigu. Bet juk mes žiūrime į priekį, o ne gyvename kaip rusų laikas: penkmečiais.

As manau, kad visa diskusija uzvire, kad elektra 10 000 kainuoja, o tai nettiesa g.gif O kas jau grazu negrazu, likvidu ir t.t. cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Del to kiekvienas renkasi 4u.gif

Dabar name prie duru dujos, o as nenoriu - statysiu orinuka, nes noriu lotuliukas.gif investicija mazesne i dujas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 03 spalio 2014 - 21:42
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 03, 21:38)
As manau, kad visa diskusija uzvire, kad elektra 10 000 kainuoja, o tai nettiesa  g.gif O kas jau grazu negrazu, likvidu ir t.t. cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Del to kiekvienas renkasi  4u.gif

Taip, primityvūs elektros prietaisi gali kainuoti apie 1000-2000 Lt namui. Bet aš tokiu gink Dieve nedėčiau ir kitiems nesiūlyčiau. O tai kas man patiko ir tiko, kainuoja apie 8000 - 10 000 Lt. Kiekvienam savo. Patikėkite, šildymo sistemų palyginimais domiuosi jau labai senai ir tikrai žinau savo poreikius ir norus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 21:33)

a bet as

pirma - tapati suma siandien yra gerokai vertingesne nei po 30 metu, todel geriau siandien isleist 1000lt vietoj 15000lt ir 30 metu laukt grazos.
antra - technologijos keiciasi greitai, todel jau po 10 metu sitie dabartiniai SS gali pasirodyt ziauriai juokingi.
na bet aisku, kam daryt paprastai ir elegantiskai, jei galima daryt sudetingai su begale mechanizmu ir vamzdziu.
Atsakyti