Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(Brella @ 2013 11 24, 17:42)
Veikdamas kompresorius isorini kontura atsaldo(as taip manau) iki kokiu -40C ir prie kokiu -10C lauke,idomu per kiek laiko jis atsyla iki tu -10C,na tegu ir iki -20C?
Jeigu tarpuose tarp kompresoriaus isijunginejimu jis neatsyla iki tu -20C,tai koks gali but jo COP?
Panasiai galvoju ir apie geotermini pavirsini kontura.Jeigu aplink vamzdi isaldom kokiu 20cm iki -20,tai per kiek ji atsildys aplink esanti zemes siluma?
Butu idomu isgirst nuomone tu,kurie ivalde skaiciuku ir formuliu mena  smile.gif

Kol nėra temperatūrų skirtumo - šilumokaita nevyksta. Kuo didesnis delta t - tuo didesnė galia. Kai išorinio bloko temperatūra susilygina su lauko oro temperatūra, siurblio galia tampa nuline. Todėl jei norime šilumos geriau kad "neatšyltų" smile.gif
Lauko blokas karts nuo karto atsitirpina, čia įvairiausių būdų ir metodų yra - ir elektriniai kabeliai, ir trumpas siurblio reversavimas (kai šildomas išorės blokas), tam, kad atsikratytų ledo, kuris užkemša ir izoliuoja išorinį bloką.
Tarpuose, kai kompresorius išjungtas, COP yra nulis, nes įrenginys neveikia.
Geoterminis tiek giliai neturėtų įšalti, šilumnešis tik iki -15C naudojamas. Nebent sistema blogai paskaičiuota, per maža galia.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 11 24, 19:07)
COP yra nulis, nes įrenginys neveikia.

Bet kiek žiūrėjau, tai orinukai ir nedirbdami rija nemažai elektros energijos. Įdomu ar tai negadina bendro COP? Ar gal dar geriau, gal iš vis tos elektros sąnaudos bendro COP neįtakoja?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 11 23, 22:45)
PN institutas, kiek aš suprantu, orinį šildymą rekomenduoja tik tuo atveju, jei skaičiavimuose pasiekiamas 10 W/m2 skaičius. Toks krūvis oriniam šildymui nėra per didelis.

Čia jei kalba eina apie šildymą absoliučiai neinvestavus į šildymo sistemą, o šildymui naudojantis jau įdiegta oro ventiliacijos sistema. Daugiau jokių apribojimų PN saituose tikrai negalėjai rasti. Ir tas apribojimas surištas ne su kokiomis tai rekomendacijomis, reikalavimais ar kitu juridiniu aspektu, o su konkrečiai, vėdinimui naudojamo oro gebėjimu pernešti šilumą.

Jei šildymui naudosi oras-oras ŠS, tai jau papildomai įdiegta šildymo sistema, kuriai jokių apribojimų PN nėra išsakęs. Šildykis nors malkomis.
Papildyta:
QUOTE(Lakštingala @ 2013 10 23, 18:09)
o normalus lietuviškas t.y. vitrinos, sienos su 20 cm putplasčiu, stogas 25 cm.

Su tokiu apšiltinimo sluoksniu, sienos bus šiltesnės nei reikalaujama šiuo metu statomam namui. Lietuviai paprastai stato ne daugiau nei reikia, taip kad nurodytų parametrų namas yra ne normalus lietuviškas, o šiltesnis už normalų, nežiūrint į visas vitrinas wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 11 26, 09:22)
Čia jei kalba eina apie šildymą absoliučiai neinvestavus į šildymo sistemą, o šildymui naudojantis jau įdiegta oro ventiliacijos sistema.

Labai teisingai. 4u.gif Dėkui, kad pataisei.
Atsakyti
Labai geras švedų oras-vanduo šilumos siurblių testas. Čia Danfossas giriasi savo pasiekimais, bet galima pamatyti ir kitų siurblių nešališkus duomenis. Pasirodo, kad kai kurie siurbliai nesugeba užkaitinti vandens iki 55 laipsnių, arba iš 200 litrų akumuliacinės talpos prišildo tik 113 litrų, gana triukšmingi (virš 60 dB) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 30, 21:48)
Labai geras švedų oras-vanduo šilumos siurblių testas. Čia Danfossas giriasi savo pasiekimais, bet galima pamatyti ir kitų siurblių nešališkus duomenis. Pasirodo, kad kai kurie siurbliai nesugeba užkaitinti vandens iki 55 laipsnių, arba iš 200 litrų akumuliacinės talpos prišildo tik 113 litrų, gana triukšmingi (virš 60 dB) ir t.t.

Gal teko Danfossas tokio sistemos kaina dometis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B @ 2013 12 01, 12:27)
Gal teko Danfossas tokio sistemos kaina dometis? g.gif

Nesidomėjau. Mane kol kas domina tik šildymo sistemos pasirinkimas. Mano turimo faktai ir įsitikinimas sako, kad oras-vanduo šildymas nėra man tinkantis, patinkantis ir priimtinas. Vienas žmogus nuo pajūrio sakė, kad būna problemų jau prie -10 ar -15.

Kalbėjau penktadienį su vienu architektu, kuris pasistatė Vilniuje labai šiltą, beveik pasyvų namą. Jis patenkintas Samsung oras-vanduo šilumos siurbliu. Sakė vasarą už elektrą moką apie 250 Lt. Žiemą didžiausia sąskaita buvo 600 Lt. Vadinasi, šildymas daugiau kaip 350 Lt nekainuoja. Būna ir ženkliai mažesnių sąskaitų - 150, 250 Lt.

Mano vakar rasti švedų testai rodo, kad kai kurie siurbliai net nesugeba vandens prišildyti iki 55 laipsnių, be to, prišildo ne visą boilerį, jau nuo -15 iš esmės dirba elektra. Žodžiu, daug gana prieštaringos informacijos.

Vokiečių testai irgi rodo, kad oras-vanduo sistemų metinis efektyvumas yra 2,9, gruntas-vanduo - 3,9. Be to, mano atveju oras-vanduo sistemos kainuotų nuo 15 000 iki 23 000 Lt. Vidurkis - apie 19 000 Lt.

Gruntas vanduo gaučiau už 21 000 - 25 000 Lt. Skirtumas tik toks, kad oras-vanduo siurblys inverterinis, o gruntas-vanduo ON/OFF. Be to, man nepatinka oras vanduo estetinis vaizdas ir gana nemažas skleidžiamas garsas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 gruodžio 2013 - 15:29
QUOTE(cibulis @ 2013 12 01, 15:28)
Nesidomėjau. Mane kol kas domina tik šildymo sistemos pasirinkimas. Mano turimo faktai ir įsitikinimas sako, kad oras-vanduo šildymas nėra man tinkantis, patinkantis ir priimtinas. Vienas žmogus nuo pajūrio sakė, kad būna problemų jau prie -10 ar -15.

Kalbėjau penktadienį su vienu architektu, kuris pasistatė Vilniuje labai šiltą, beveik pasyvų namą. Jis patenkintas Samsung oras-vanduo šilumos siurbliu. Sakė vasarą už elektrą moką apie 250 Lt. Žiemą didžiausia sąskaita buvo 600 Lt. Vadinasi, šildymas daugiau kaip 350 Lt nekainuoja. Būna ir ženkliai mažesnių sąskaitų - 150, 250 Lt.

Mano vakar rasti švedų testai rodo, kad kai kurie siurbliai net nesugeba vandens prišildyti iki 55 laipsnių, be to, prišildo ne visą boilerį, jau nuo -15 iš esmės dirba elektra. Žodžiu, daug gana prieštaringos informacijos.

Vokiečių testai irgi rodo, kad oras-vanduo sistemų metinis efektyvumas yra 2,9, gruntas-vanduo - 3,9. Be to, mano atveju oras-vanduo sistemos kainuotų nuo 15 000 iki 23 000 Lt. Vidurkis - apie 19 000 Lt.

Gruntas vanduo gaučiau už 21 000 - 25 000 Lt. Skirtumas tik toks, kad oras-vanduo siurblys inverterinis, o gruntas-vanduo ON/OFF. Be to, man nepatinka oras vanduo estetinis vaizdas ir gana nemažas skleidžiamas garsas.

Ryt ruošiu pasiūlymą labai šiltam namui su Mitsubishi electric oras/vanduo sistema. Šilumos poreikis 2,5kw. Kaina gausis su darbais 15 000Lt.
Atsakyti
Gal kas turite kokios nors informacijos, ir galite pasidalinti apie silumos siurblius oras-vanduo, su isoriniu monobloku kokie pliusai ir minusai lyginant su vidiniu.
Atsakyti
gal kas gali pasidalinti is patirties, isorinio bloko atsitirpinimas kas kiek laiko turetu vykti?
Atsakyti
QUOTE(mariucha @ 2013 12 07, 16:57)
gal kas gali pasidalinti is patirties, isorinio bloko atsitirpinimas kas kiek laiko turetu vykti?

Laba diena,
Pas mane stovi OO SS Toshiba super daiseikai premium nordic 5,5Kw. kambariuose +21+23c. nuo ryto atsitirpino 2x.Tikrai niekas nepasakys kas kiek laiko turi atsitirpinti. Labai daug kintamu dedamuju, temperatura,dregme pacio SS darbo algoritmas. Siamdien labai nekokios oro salygos temp. apie 0c ir labai dregna.
Butu lauke kokie -2-3c ir maza dregme tai maniskis ne karto nebutu atsitirpinejas.
Atsakyti
QUOTE(Raimo @ 2013 12 07, 19:10)
Laba diena,
Pas mane stovi OO SS Toshiba super daiseikai premium nordic 5,5Kw. kambariuose +21+23c. nuo ryto atsitirpino 2x.Tikrai niekas nepasakys kas kiek laiko turi atsitirpinti. Labai daug kintamu dedamuju, temperatura,dregme pacio SS darbo algoritmas. Siamdien labai nekokios oro salygos temp. apie 0c ir labai dregna.
Butu lauke kokie -2-3c ir maza dregme tai maniskis ne karto nebutu atsitirpinejas.

O kiek metų jau eksploatuojate? Gal praeitą visą žiemą veikė? Kokios elektros sąnaudos, kokio ploto namą šildote, ar namas šiltas? Ar triukšmingas? Kaimynai nesiskundžia dėl triukšmo? Buvo nebuvo gedimų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 07, 20:09)
O kiek metų jau eksploatuojate? Gal praeitą visą žiemą veikė? Kokios elektros sąnaudos, kokio ploto namą šildote, ar namas šiltas? Ar triukšmingas? Kaimynai nesiskundžia dėl triukšmo? Buvo nebuvo gedimų?

Istrauka is 2011.02men. posto"Eksplotuoju SS oras-oras, Fuji electric inverter RSA-18LE 5.20 (0.9-5.7)saldymas / 6.30 (0.9-9.1) sildymas. Kaina su instaliavimu 5300Lt. COP 3,7 prie +7.
Namas 1 auksto st.2006m. sienos akytbetonis YTONG 40cm. Nesiltintas, varza apie
3.6. Lubos 30cm. birios akm.vatos. Langu plotas 30.kv.m. 1 paketo rytai,pietus,vakarai. Sildomo ploto 90kv.m. lubu aukstis 3m. Ventiliacija gravitacine. SS sumontuotas hole. Pajungtas per atskira el.en.skaitikli. vasario uz 20d. viso 160LT . Temperatura kambariuose d.d. 19-20C nuo 16 iki 23val 21 -22C. savaitgaliais 19 -20C nuo 8 iki 23val 21 -22C. "
Senas SS ziema pradejo streikuoti tai tiekejas pasiule uz priemoka pasikeisti i toshiba, taip ir padariau. Si ziema bus pirma su toshiba, paziuresim kaip eisis. Sanaudos uz lapkriti Toshiba -98LT ir Fuji electric (2,8Kw.)14Lt (pastaciau i dukros kambari , kai netenkina 21 c tai dasisildo). Uz gruodzio pirma sav. toshiba 36lt, fuji 3lt.Siuo momentu lauke -0,3c, kambaryje 22,7c, tosiba naudoja 470W. fuji isjungtas. Kaimynai nesiskundzia. Man triuksmo neperdaug.
Atsakyti