Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(Lakštingala @ 2013 10 23, 17:09)
8 kW čia būtų ~160 m² prie -23­C, jei tai nėra pasyvus namas, o normalus lietuviškas t.y. vitrinos, sienos su 20 cm putplasčiu, stogas 25 cm.

Prisimenant langu tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 23, 17:04)
Prisimenant langu tema  biggrin.gif

idealiai sugebi uzpisti
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 11 23, 16:19)
Tik galiu vien pasakyt - prie -20C man jie nebepaveza sildymo, tenka jungt "piktesnius" sildytuvus.

O ką sako gamintojas? Turi vežti iki -15, -20 ar -25 laipsnių? Iš esmės patenkintas? Darytum dar kartą ar geriau kita šildymo sistema?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 11 23, 17:59)
idealiai sugebi uzpisti

Nepaisant narsaus kaunietisko budo, beveik 100proc. isitikines, kad prie kompo sedi nusmurges suslikas ir drabsto purslais lipnia klaviatura.. Sorry, bet tavo komentarai..
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 11 23, 18:54)
Nepaisant narsaus kaunietisko budo, beveik 100proc. isitikines, kad prie kompo sedi nusmurges suslikas ir drabsto purslais lipnia klaviatura.. Sorry, bet tavo komentarai..

na va, ka ir reikejo irodyt.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 11 23, 18:47)
O ką sako gamintojas? Turi vežti iki -15, -20 ar -25 laipsnių? Iš esmės patenkintas? Darytum dar kartą ar geriau kita šildymo sistema?

nelabai patenkintas - tas oro judejimas nelabai komfortiska, bet cia gal todel, kad bustas ner labai siltas ir atsiranda nemazi temperaturu kontrastai.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 11 23, 20:43)
nelabai patenkintas - tas oro judejimas nelabai komfortiska, bet cia gal todel, kad bustas ner labai siltas ir atsiranda nemazi temperaturu kontrastai.

O tai pas tave oras-oras ar oras-vanduo? Nesuprantu dėl kokio oro judėjimo jauti diskomfortą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 23, 20:48)
O tai pas tave oras-oras ar oras-vanduo? Nesuprantu dėl kokio oro judėjimo jauti diskomfortą?

taigi visa laika apie daikino kondicionierius sneku, oras-oras. tai naturalu, kad daznai pucia smile.gif is cia tas dikomfortiskas oro judejimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 23 lapkričio 2013 - 20:57
QUOTE(madwifi @ 2013 11 23, 20:55)
taigi visa laika apie daikino kondicionierius sneku, oras-oras. tai naturalu, kad daznai pucia smile.gif is cia tas dikomfortiskas oro judejimas.

Dabar supratau, nes galvojau, kad oras-vanduo. Tai sakai iš esmės orinė šildymo sistema šiek tiek diskomfortiška. Grindys arba radiatoriai geriau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 23, 21:07)
Dabar supratau, nes galvojau, kad oras-vanduo. Tai sakai iš esmės orinė šildymo sistema šiek tiek diskomfortiška. Grindys arba radiatoriai geriau?

bent mano bute sildymas radiatoriais aka spindulinis/radiacinis ar dar kaip bepavadinsi, gerokai komfortiskesnis. ir tas labai jauciasi kai palei -20C tenka pereit prie el. radiatorius. bet gali but kad to dikomforto ir nebutu gerai apsiltintame name.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 11 23, 21:32)
bent mano bute sildymas radiatoriais aka spindulinis/radiacinis ar dar kaip bepavadinsi, gerokai komfortiskesnis. ir tas labai jauciasi kai palei -20C tenka pereit prie el. radiatorius. bet gali but kad to dikomforto ir nebutu gerai apsiltintame name.

Na, bent jau šiokią tokią abejonę dėl orinio šildymo mano galvoje pasėjai. Tiesa sakant, oriniu šildymu aš ir nesižavėjau.

Mano atveju šildymo galia yra 17 W/m2. PN institutas, kiek aš suprantu, orinį šildymą rekomenduoja tik tuo atveju, jei skaičiavimuose pasiekiamas 10 W/m2 skaičius. Toks krūvis oriniam šildymui nėra per didelis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 23, 21:45)
Na, bent jau šiokią tokią abejonę dėl orinio šildymo mano galvoje pasėjai. Tiesa sakant, oriniu šildymu aš ir nesižavėjau.

Mano atveju šildymo galia yra 17 W/m2. PN institutas, kiek aš suprantu, orinį šildymą rekomenduoja tik tuo atveju, jei skaičiavimuose pasiekiamas 10 W/m2 skaičius. Toks krūvis oriniam šildymui nėra per didelis.

kazin ar verta remtis mano patirtim.
Atsakyti
Skaitant apie aerotermini sildyma iskilo toks klausimas g.gif .Paprastai rasomas tam tikras COP prie tam tikros lauko temperaturos,bet ziema esu nekart mates apledejusius isorinius pasyvius konturus ( cia kur be ventiliatoriu stovi vamzdziu raizgalynes ).Veikdamas kompresorius isorini kontura atsaldo(as taip manau) iki kokiu -40C ir prie kokiu -10C lauke,idomu per kiek laiko jis atsyla iki tu -10C,na tegu ir iki -20C?Remiuosi ta praktika,kai is saldiklio isimam saldyta produkta ir kiek laiko reikia kol jis pasiekia kambario temperatura?Jeigu tarpuose tarp kompresoriaus isijunginejimu jis neatsyla iki tu -20C,tai koks gali but jo COP?
Panasiai galvoju ir apie geotermini pavirsini kontura.Jeigu aplink vamzdi isaldom kokiu 20cm iki -20,tai per kiek ji atsildys aplink esanti zemes siluma?
Butu idomu isgirst nuomone tu,kurie ivalde skaiciuku ir formuliu mena smile.gif
Atsakyti