QUOTE(gizma @ 2010 04 19, 12:58)
Sveika,
Turbut ne vienai taip buvo. Savo odos tipa dabar apibudinciau kaip normali, taciau linkusi i nusausejimus. Is pradziu as irgi su dr.H niekaip nesusidraugaudavau - vis nusipirkdavau meginuku, nusausindavo oda, mesdavau salin. Po kurio laiko vel bandydavau. Man netiko tonikai (yra dvieju rusiu) - bandziau abudu, abudu siaubingai sausindavo oda. Man patiko CC ir roziu light kremukas, kuri pradejau naudoti pavasari ir baigiau i rudens pabaiga. Tada, matyt, vel pritruko dregmes. Vietoj toniko as naudoju Argital hidrolata (KN irgi sausino, tik negaliu pasakyti, kodel). Tuo tarpu vakare be kremuko istempiau gal menesi - po to meciau kankinti ta oda ir tik maza laseli kremuko pasitepdavau (tiesa, irgi Argital). Pabandykit skirtingus kremukus - ju galima meginukais nusipirkti. Kitas dalykas, pagal dr.H filosofija, oda atsinaujina per 28 dienas, ir tas serpetojimas - tai sena oda. Tiesiog kartais reikia islaukti ta laikotarpi.
Kuri Jus kremuka naudojate? Ar Jums niezti oda, ja tempia, jauciate diskomforta - ar tiesiog pleiskanoja ir tiek?
ačiū už ats. kadangi turiu rinkinuką mėginukų (tą sukomplektuotą kit'ą), tai ten 3 kremukai - moisturising, rožių light ir quince. tai juos ir naudoju, nelabai tiesa tvarkingai, nes kai nuo vieno pradeda tempti, kitą dieną tepu kitą. iš esmės nei nuo vieno nesijaučiu gerai - odos neniežti, pati oda būna graži (spalvos, bėrimų ir t.t. prasme), bet tempia tik nudžiūvus kremui, o kažkurią dieną ilgiau pabuvau saulėj, pasižiūrėjau į veidrodį - oda ties nosim tokiom net smulkiom išdžiūvusiom raukšlelėm nuėjusi (man 23 m.). be abejo, jaučiu diskomfortą - tai daugiau nei tik pleiskanojimas. nors žinoma, odos reakcija priklauso ir nuo kitų veiksnių - drėgną lietingą dieną oda reaguoja ramiau, o sausesnę, saulėtą - labai jautriai.
pati galvojau apie tai, kad gal tonikas sausina, bet paskui pagalvojau, ar negali būti CC per grubus, juk sausai odai toks lengvas pylinkas kasdien gal ne į naudą?
apskritai kiek pati bandau suprasti, tai man atrodo, jog alerginės reakcijos (raudimų ir pan.) į priemones nėra, tačiau odai nepakanka drėkinimo/maitinimo, arba tiesiog oda pripratusi gauti naftos ir sunkiai atpranta..