Maitintis reikia sveikai, gal net dvigubai geriau, nei iki tol ir geriausia remtis sveikos mitybos piramide- internete tokia tikrai rasi. Kaip dabar madinga, galima sakyti- ekologiskai.
Nevartoti dirbtiniu vitaminu, bet butent deliotis savo valgiarasti taip, kad pakaktu naturaliu vitaminu gaunamu is valgomo maisto. Ir ypac gausiai valgyti sviezias geriau lietuviskas darzoves ir vaisius..Spausti sultys..ir tt..
o kadangi besilaukiant daznas atvejis - viduriu uzkietejimas- taip pat reikia pamastyti, paimprovizuoti, ka tokio valgyti ir kada, kad nekietetu..ir zinoma nepamirsti teisingo kiekio paprasto vandens.
Be to, tai - ka valgysi nestumo metu, mazai kuo skirsis nuo to, ka valgysi zindant..
o cia ateichiai:
http://www.zindyk.lt/?page_id=77
o cia bendam issilavinimui;
Mozzarella vadinami kelių porūšių Itališki švieži sūriai, kurie gaminami naudojant sukimą ir pjaustymą: mozzarella di latte di bufala pagamintas iš nepasterizuoto buffalo pieno; mozzarella di bufala campana made tik iš Campania buffalo pieno; mozzarella fior di latte pagamintas iš šviežio pasterizuoto arba nepasterizuoto karvės pieno, o mozarella pagaminta iš mišinių, kartais parūkytų, ir tuomet patalpintų į specialias talpas.
Feta - baltas, sūrus, rūgštokas sūris, pasižymintis pikantišku skoniu. Tradicinio feta sūrio masėje yra netaisyklingos akutės. Sūryme feta brandinama apie tris mėnesius sūryme.
Klasikine šio skanėsto gimtine laikoma Graikija, nors kiekviena šalis turi savus fetos gamybos būdus. Vienur ji gaminama iš maišyto karvės ir ožkos, karvės ir avies, ožkos ir avies pieno ar tiesiog gryno pieno. Tradiciškai Graikijoje jis gaminamas iš avies pieno, o Turkijoje - iš ožkos, arba gali būti maišomi abu.
Po ilgų diskusijų dėl sūrio pavadinimo buvo nuspręsta, kad tvirtinant sertifikatus fetos vardą gaus graikiškasis sūris. Tad feta turi teisę vadintis tik graikų sūris, nors daugelis feta vadina ir danišką brinzą, kuris gaminamas iš karvės pieno.
QUOTE(vikce333 @ 2010 08 04, 18:46)
Termiškai neapdorotų ar alergizuojančių maisto produktų, svaigalų:
1. Alkoholio, tabako, narkotinių medžiagų. Ne maži vaikai, visos žinom kodėl.
2. Kafeino, t.y. kavos, arbatos (joje taip pat yra kafeino), šokolado, energetinių gėrimų ir pan.
3. Termiškai neapdorotų maisto produktų:
A. Gaminių iš nevirtos mėsos, pavyzdžiui, šalto rūkymo mėsos kumpelių, žalios mėsos paštetų, steikų ir pan. Taip pat reikia vengti ant grilio keptos mėsos, šašlykų, kadangi juos gaminant nepasiekiama temperatūra, kurioje žūsta salmoneliozės, trichiniliozės ar listerijos užkratai. Dėl tos pačios priežasties pavojingais nėščiosios sveikatai taip pat laikomi užkandinių maistai, tokie kaip hot-dogai, hamburgeriai, kebabai ir pan., nes juos ruošiant ingridientai ne visada pašildomi iki reikiamos temperatūros.
B. Gaminių iš žalios žuvies, pavyzdžiui suši, silkės, jūros gėrybių ir kitų produktų paruoštų marinavimo arba sūdymo būdu, dėl galimybės užsikrėsti listerijos bakterijomis. Taip pat reikia atkreipti dėmesį jog jūros gėrybės gali sukelti sunkias alergines reakcijas, net jeigu ir moteris nebuvo prieš tai alergiška jūros gėrybėms.
C. Gaminių iš žalių kiaušinių, dėl galimybės užsikrėsti salmonelioze. Kiaušinius reikia valgyti gerai išvirtus ir vengti įvairių patiekalų į kurių sudėtį įeina žali kiaušiniai (pavyzdžiui įvairūs kremai, padažai).
D. Gaminių iš nepasterizuoto pieno. T.y. sūrių iš nepasterizuoto pieno (dažniausiai originalūs feta sūriai, lydyti sūriai, naminiai sūriai, naminė grietinė, naminis nevirtas pienas ir pan.)
4. Neplautų vaisių ar daržovių. Nėštumo metu svarbu laikytis higienos ir plauti vaisius bei daržoves. Baisiaja toksiplozmoze neretai užsikrečiama suvalgius neplautus vaisius ar daržoves, nes užkratas aptinkamas dirvožemyje (ir kur sergantis gyvūnas užšoko ant turgaus prekystalio)!
5. Maisto produktų kurie gali sukelti alergiją, pavyzdžiui žemės riešutų, citrusinių vaisių, jūros gėrybių, bičių produktų ir pan. Šiuos produktus vartoti patartina tik nedideliais kiekiais.
as cia pasiskaiciau ir padariau isvada kad nieko valgyt negalima, bet badauti ir negalima. tai tada prasau man papasakot ka galima valgyt? kuom tada siulytumete pakeist namini suri? ir kuom skiriasi fetos suris nuo mocarelos?
prasau man atsakyt i klausymus
Papildyta:
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 08 04, 19:29)
Maitintis reikia sveikai, gal net dvigubai geriau, nei iki tol ir geriausia remtis sveikos mitybos piramide- internete tokia tikrai rasi. Kaip dabar madinga, galima sakyti- ekologiskai.
Nevartoti dirbtiniu vitaminu, bet butent deliotis savo valgiarasti taip, kad pakaktu naturaliu vitaminu gaunamu is valgomo maisto. Ir ypac gausiai valgyti sviezias geriau lietuviskas darzoves ir vaisius..Spausti sultys..ir tt..
o kadangi besilaukiant daznas atvejis - viduriu uzkietejimas- taip pat reikia pamastyti, paimprovizuoti, ka tokio valgyti ir kada, kad nekietetu..ir zinoma nepamirsti teisingo kiekio paprasto vandens.
cia taip pat konkrechiai paaiskinta ka valgyti ir viskas ne taip drastiskai, kaip tu apacioje isdestei:
http://www.mamosdien...dex.php?id=1690
Be to, tai - ka valgysi nestumo metu, mazai kuo skirsis nuo to, ka valgysi zindant..
o cia ateichiai:
http://www.zindyk.lt/?page_id=77
o cia bendam issilavinimui;
Mozzarella vadinami kelių porūšių Itališki švieži sūriai, kurie gaminami naudojant sukimą ir pjaustymą: mozzarella di latte di bufala pagamintas iš nepasterizuoto buffalo pieno; mozzarella di bufala campana made tik iš Campania buffalo pieno; mozzarella fior di latte pagamintas iš šviežio pasterizuoto arba nepasterizuoto karvės pieno, o mozarella pagaminta iš mišinių, kartais parūkytų, ir tuomet patalpintų į specialias talpas.
Feta - baltas, sūrus, rūgštokas sūris, pasižymintis pikantišku skoniu. Tradicinio feta sūrio masėje yra netaisyklingos akutės. Sūryme feta brandinama apie tris mėnesius sūryme.
Klasikine šio skanėsto gimtine laikoma Graikija, nors kiekviena šalis turi savus fetos gamybos būdus. Vienur ji gaminama iš maišyto karvės ir ožkos, karvės ir avies, ožkos ir avies pieno ar tiesiog gryno pieno. Tradiciškai Graikijoje jis gaminamas iš avies pieno, o Turkijoje - iš ožkos, arba gali būti maišomi abu.
Po ilgų diskusijų dėl sūrio pavadinimo buvo nuspręsta, kad tvirtinant sertifikatus fetos vardą gaus graikiškasis sūris. Tad feta turi teisę vadintis tik graikų sūris, nors daugelis feta vadina ir danišką brinzą, kuris gaminamas iš karvės pieno.