Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(pugaliuks @ 2009 11 26, 18:49)
sakiau gi biggrin.gif man net mintis niekada tokia nebuvo sovusi i galva kad i soliariuma nueiti  doh.gif  o sauleje degintis ir soliariume yra visiskai ne tas  biggrin.gif  siaubelis kazkoks..

biggrin.gif Pirmojo nestumo metu man ir nesove tokia mintis.Taciau pagalvojau,gal per ta laika atsirado kokiu nauju duomenu,apie tai,kad vis tik galima smile.gif
Pati nedarau visiskai nieko,kas galetu kenkti pilvukui: nerukau,nevartoju alkoholio,negeriu jokiu vaistu (netgi vitaminu nescioms),negeriu kavos,arbatos (joje ne daug maziau kofeino),nestresuoju,nevalgau zaliu gyvulines kilmes produktu (beje,termiskai apdorotu irgi nevalgau smile.gif ).Ruosiuosi naturaliam gimdymui namuose.
Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 11 26, 22:54)
biggrin.gif  Pirmojo nestumo metu man ir nesove tokia mintis.Taciau pagalvojau,gal per ta laika atsirado kokiu nauju duomenu,apie tai,kad vis tik galima smile.gif
Pati nedarau visiskai nieko,kas galetu kenkti pilvukui: nerukau,nevartoju alkoholio,negeriu jokiu vaistu (netgi vitaminu nescioms),negeriu kavos,arbatos (joje ne daug maziau kofeino),nestresuoju,nevalgau zaliu gyvulines kilmes produktu (beje,termiskai apdorotu irgi nevalgau smile.gif ).Ruosiuosi naturaliam gimdymui namuose.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Danubio @ 2009 11 25, 09:50)
Norėčiau greitos info-ar 5 sav. skrydis lėktuvu nepakenks? I trimestra neva reikia vengti skraidyti... o čia būtų skrydis pirmyn-atgal, su persėdimais... neramu truputi. Ka manote?

Na as ir 5 savaičių būdama skridau lėktuvu ir 17 savaičių skridau.. ir nieko viskas normaliai, gyvenam ir jaučiamės puikiai. Šiuo klausimu turi pasitarti su savo gydytoja, nes viskas priklauso nuo jusų savijautos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 11 26, 21:54)
biggrin.gif  Pirmojo nestumo metu man ir nesove tokia mintis.Taciau pagalvojau,gal per ta laika atsirado kokiu nauju duomenu,apie tai,kad vis tik galima smile.gif

gal ir gerai..bet kas per daug tas nesveika...varzyti save..nevalgyti sio bei to..nevartoti to ir ano schmoll.gif kazkaip man atrodo per daug isranku blink.gif as valgau ir vitaminus, nesjtie tikrai padeda..aisku negeriu ir nerukau biggrin.gif bet kad esu labai isranki maistui, tai visai ne.. g.gif valgau kas patinka ir ko nori mano organizmas smile.gif nestuke.gif del to jauciuosi puikiai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2009 11 27, 16:23)
gal ir gerai..bet kas per daug tas nesveika...varzyti save..nevalgyti sio bei to..nevartoti to ir ano schmoll.gif  kazkaip man atrodo per daug isranku  blink.gif as valgau ir vitaminus, nesjtie tikrai padeda..aisku negeriu ir nerukau biggrin.gif bet kad esu labai isranki maistui, tai visai ne..  g.gif  valgau kas patinka ir ko nori mano organizmas  smile.gif  nestuke.gif  del to jauciuosi puikiai  mirksiukas.gif  4u.gif

Mesos,pieno produktu ir kiausiniu man visiskai nesinori-nevalgau ju jau pusantru metu,visiskai saves nevarzydama.Tiesiog suzinojau siokia tokia informacija-ir gyvulines kilmes produktai man nebemaistas.Gyvenime nesu surukiusi nei vienos cigaretes-tai man irgi yra naturalu.Kafeinas kenkia ir man ir vaikui.Be to kavos skonis man yra bjaurus...Apie alkoholi irgi suzinojau visa tiesa is Zhdanovo paskaitu.Anksciau per sventes isgerdavau vyno ar kokio skanaus likerio-bet jau 2 metus net tokia mintis nekyla....
Tiesiog as nebeleidziu saves apgaudineti.Tai kiekvieno asmeniskas reikalas-as pasirinkau toki gyvenimo buda.Netgi nebenaudoju jokios chemijos kuno ar plauku plovimui bei prieziurai.Ir be jos galima buti gaiviai bei svariai smile.gif Tereikia paieskoti alternatyviu keliu-reikia noro pakeisti savo gyvenima,o ne tiketi visokiais "Su saiku viska galima"-tai labai apsimoka visu musu kuna tersianciu produktu gamintojams.O rinkimasis tarp skirtingu kavos ir t.t. gamintoju,pavadinimu-tai jokia pasirinkimo teise...
Atsakyti
Jeigu suprantate rusiskai-paskaitykite:
http://www.elinaheal...atural_food.htm
http://subscribe.ru/...2/24122546.html
http://forum.anastas...topic_3767.html
http://dbaida26.irh....smetics-05.html
http://www.wantbaby..../batmanghelidj/ - apie vandens gerima nestumo metu
http://www.wantbaby..../batmanghelidj/ -apie musu vaiku zalojima skiepais
http://www.vegaport.com.ua/node/77

Visos sios nuorodos yra vertingos tiek,kiek Jus esate pasiruosusi keisti save,savo gyvenima,tobuleti ir t.t. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 11 27, 18:40)
Mesos,pieno produktu ir kiausiniu man visiskai nesinori-nevalgau ju jau pusantru metu,visiskai saves nevarzydama.Tiesiog suzinojau siokia tokia informacija-ir gyvulines kilmes produktai man nebemaistas.Gyvenime nesu surukiusi nei vienos cigaretes-tai man irgi yra naturalu.Kafeinas kenkia ir man ir vaikui.Be to kavos skonis man yra bjaurus...Apie alkoholi irgi suzinojau visa tiesa is Zhdanovo paskaitu.Anksciau per sventes isgerdavau vyno ar kokio skanaus likerio-bet jau 2 metus net tokia mintis nekyla....
Tiesiog as nebeleidziu saves apgaudineti.Tai kiekvieno asmeniskas reikalas-as pasirinkau toki gyvenimo buda.Netgi nebenaudoju jokios chemijos kuno ar plauku plovimui bei prieziurai.Ir be jos galima buti gaiviai bei svariai smile.gif Tereikia paieskoti alternatyviu keliu-reikia noro pakeisti savo gyvenima,o ne tiketi visokiais "Su saiku viska galima"-tai labai apsimoka visu musu kuna tersianciu produktu gamintojams.O rinkimasis tarp skirtingu kavos ir t.t. gamintoju,pavadinimu-tai jokia pasirinkimo teise...

Klausyk mergyt, niu negaliu susilaikyti nepaklausus: "Ar tu jautiesi normali??? Ir ar aplinkiniai tave laiko normalia?"
Man jeigu susisuktu protas, tai as taip elgciausi doh.gif Bet tai tada ir nekvepuoti reikia, juk oras irgi uzterstas 4u.gif Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braske323 @ 2009 11 27, 22:56)
Klausyk mergyt, niu negaliu susilaikyti nepaklausus: "Ar tu jautiesi normali??? Ir ar aplinkiniai tave laiko normalia?"
Man jeigu susisuktu protas, tai as taip elgciausi doh.gif Bet tai tada ir nekvepuoti reikia, juk oras irgi uzterstas 4u.gif Sekmes tau 4u.gif

Jeigu Jus leidziate aplinkiniams spresti,kaip turite elgtis-man Jusu tikrai gaila...Jauciuosi puikiai.Daug geriau,nei pirmo nestumo metu,kuomet valgiau mesa-gydytoja liepe,nes hemoglobinas buvo zemas;geriau visus "reikiamus" vitaminus ir gelezies praparatus-taciau jis taip ir nepakilo;taipogi gerdavau juoda arbata,kava ir kartais kelis gurksnelius raudono vyno...Zodziu,skirtumas akyvaizdus.Ir celiulito bei antsvorio nezadu tureti wink.gif Per pirma nestima pasidariau nebe jauna moteris,o boba...Dabar sportuoju,sutvarkau namus,daug vaikstau su dukrele ir maitinu ja savo pienu.Maitinsiu tandemu.
Pakartosiu: tai yra mano gyvenimo budas,manes niekas nelaiko prirista ir neriboja.Dar niekada nesijauciau tokia laisva ir laiminga smile.gif Linkiu ir Jum to paties!
Atsakyti
QUOTE(drulike @ 2009 11 24, 19:31)
tai noriu pasidometi, ar galima sportuoti? asmeniskai as lankau linijinius sokius.. kaip galvojat, ar nepakenksiu vaikiukui, jei dar nenutrauksiu sito malonumo?

Sportai labai priklauso nuo individualios nėštumo eigos, normaliu atveju jei ir anksčiau sportavai, tai neturėtų kenkti, tačiau jei nėštumas kabinasi kiek sunkiau bet koks fizinis persitempimas negerai - juk pagrindinis vaistas saugant ankstyvus nėštumus yra poilsis, gulėjimas.

QUOTE(Danubio @ 2009 11 25, 09:50)
Norėčiau greitos info-ar 5 sav. skrydis lėktuvu nepakenks? I trimestra neva reikia vengti skraidyti... o čia būtų skrydis pirmyn-atgal, su persėdimais... neramu truputi. Ka manote?

Vėlgi, tai priklauso nuo individualaus nėštumo. Praktiškai skrydžio metu, ypač kylant ir leidžiantis lėktuvui kūnas yra slegiamas didesne jėga (jei dar kas prisimena fiziką), kas šiaip jau nėra labai geras dalykas, tai gal jeigu būtinai reikia skristi, geriau paieškoti tiesioginio reiso.

QUOTE(Kadra @ 2009 11 16, 18:58)
man irgi kartais net juokinga skaityti, kaip kai kurios prisigalvoju visokiu Negalima   doh.gif kiek sansu, kad nebudama nescia, valgysi ledus ir del zaliu kiausiniu susirgsi kazkuom? Speju, koks 1 is 1000. Tai ir esant nesciai tas pats.

Skirtumas yra tai, kad ne nėštumo metu yra žymiai paprasčiau gydyti ir tą pačią salmoneliozę ir tą pačią toksiplozmozę, juo labiau kad nei viena iš tų ligų neturi suaugusiam žmogui tokių negrįžtamų pasekmių (minus komplikacijos), kokias turi besivystančiam vaisiui.

Perkant termiškai neapdorotus produktus (ala iš bobutės), kad ir tuos pat kiaušinius, visada yra rizika užsikrėsti salmonelioze - ir pakankamai žmonių užsikrečia. Tai nereiškia kad nereikia visai kiaušinių valgyti - valgykit, prašom, bet nerykit žalių (t.y. tuose pačiuose kremuose).

Lygiai tas pats su sūriais - na ar būtinai reikia pirkt iš bobutės, kuri gal mėšluotom rankom tą karvę pamelžė, o kaimo katinas (toksiplazmozinis) iš to pat kibiro dar ir putas nulakė? Nu natūralu žinoma, su visais kitais kaimo natūros atributais, nes tikrai bobutė sūrį darydama savo virtuvės nedezinfekavo. Dažniausiai juk taip ir būna tie salmoneliozės protrūkiai, kad kur nors kaime kas nors dešras gamino ir visa giminė paragavo.

Galų gale terminis maisto apdorojimas tai nėra kažkokia magija, bet elementari higienos norma. Galima juk pasiskaityt elementarų virėjo vadovėlį, kodėl reikia produktus virti tiek ir tiek, dėl ko reikia dezinfekuoti paviršius ir pan. Juk ne apie kažkokias moralines nėščiosios teises į maistą kalba eina, o apie tai kad valgytų tai kas tikrai švaru ir be jokių užkratų.

Kalbant apie švarą, pasakymas "visko galima po truputį" negalioja - valgant užkrėstą maistą visiškai nesvarbu ar valgysit su saiku, ar be saiko, užkratas vistiek pateks į organizmą.

"Visko galima po truputį" vienok galioja kalbant apie maistus ir priemones kurios nerekomenduojamos nėštumo metu dėl alergijų ar perdozavimo. Tai tarkim tie patys citrusiniai vaisiai, žemės riešutai, uogos, medus ir pan. - na nereikia ryt kilogramais, bet truputį galima. Tiesiog reikia turėt galvoje kad toks maistas kai kuriems žmonėms gali sukelti labai stiprias alergijas, o jūs juk nežinot kam jūsų kūdikis yra alergiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 27 lapkričio 2009 - 23:37
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 11 14, 23:26)
Bet aš ne apie tai - ten pradžioj tas sąrašas gerokai perdėtas, manau, pvz., jei atsisakysite naminių sūrių ir kitų eko turgelių malonumų, tai kas liks, chemija iš maximų?

Na manau kad ko gero nelabai jums teko kaime lankytis. Taigi, kad iliustruot dėl ko visuose informaciniuose lapeliuose nėštukėms nepatariama vartoti nepasterizuotų maisto produktų, iliustracija:

user posted image

Taip žiemą kaime atrodo dauguma karvių. Iš kur pienas bėga, manau aiškinti nereikia, melžiama paprastai arba lauke, arba jei labai šalta, tam pačiam tvarte. Žinoma, galima gerti tą nevirintą pieną, ir nebijoti tų bakterijų, visgi karvės š irgi yra ekologiškas produktas. bigsmile.gif
Atsakyti
Elemire visiskai pritariu thumbup.gif nezinau ar man pavyks,taip save saugot,bet as labai stengsiuosi ax.gif
Atsakyti
Del skrydziu lektuvais ankstyvo nestumo metu kalbejau su keturiais gydytojais. Taip jau nutiko, kad suzinojau, jog laukiuosi, budama svecioje salyje, tai namo vis vien reikejo parskristi smile.gif O ir po to buvo dar keli skrydziai su persedimais - tiesiog gyvenimo budas toks. Is tu keturiu gydytoju viena sake - "kuo maziau, tuo geriau, betgi vis tiek skrisi, jeigu reikia", kiti trys vienareiksmiskai atsake: "galima, nera jokiu irodymu, kad kenktu". Taigi turbut, kaip ir daug kas, priklauso nuo individualios savijautos 4u.gif Tiesa, po 28 savaites Suomijoje jau reikalingas gydytojo leidimas, norint skristi.
Atsakyti