Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

Nzn ash tai vistik nevartociau vaistu, yra naturaliu produktu kuriais galima kovot su problemom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 01 31, 22:34)
tas jausmas nenugalimas, kai žinai, jog laaaaabai nori kažko, pavalgai, o apsisukusi vėl ieškai ką valgyti  blush2.gif  lotuliukas.gif

taip nenugalimas, bet ir tas ziaurus skausmas nenugalimas ir noras valgyt, bet nrgalejimas tai daryti... verysad.gif gaila, kad ne atostogos man... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 01, 11:34)
Nzn ash tai vistik nevartociau vaistu, yra naturaliu produktu kuriais galima kovot su problemom smile.gif

visiskai pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 01, 09:34)

QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 02 01, 23:35)
visiskai pritariu thumbup.gif

O aš manau šiuo klausimu reikia pasikliauti medikais ir neskubėti užsiiminėti saviveikla nes tikrai būna situacijų kai pati liga vaikeliui (o kartais ir pačiai mamytei) pavojingesnė nei vaistas. Žinau ne vieną atvejį kai teko moterims nėštumo metu ir antibiotikus gerti, aišku neduokdie tokių situacijų, bet kartais iš dviejų blogybių tenka rinktis mažesnę.
Aišku visokių atvejų būna, kaip pvz. čia aprašyta situacija su realnium mega_shok.gif, todėl manau idealiausia dėl vaistų vartojimo pasikonsultuoti bent su dviem gydytojais, iš kurių bent vienas būtinai ginekologas.
Atsakyti
išsigydžiau ir be vaistų.. geriau vien vandenį, tiesiog litrais doh.gif visos bakterijos išėjo iš kūno ir manau, kad mano mažytei nepakenkė.. schmoll.gif
ačiū dievui dar nėra tekę susidurti su antibijotikais nėštumo metu... unsure.gif
tik tuom, kad jei valgai viską, tai vistiek žiūrėk ką valgai, puikiai įsitikinau. Gavau gerą pamoką gyvenime unsure.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 02 02, 09:42)
išsigydžiau ir be vaistų.. geriau vien vandenį, tiesiog litrais  doh.gif  visos bakterijos išėjo iš kūno ir manau, kad mano mažytei nepakenkė.. schmoll.gif
ačiū dievui dar nėra tekę susidurti su antibijotikais nėštumo metu... unsure.gif
tik tuom, kad jei valgai viską, tai vistiek žiūrėk ką valgai, puikiai įsitikinau. Gavau gerą pamoką gyvenime unsure.gif  nestuke.gif

Gerai, kad viskas susitvarkė be vaistukų, bet atsimenu vieną mano draugę gydytoja buvo labai prigąsdinusi dėl viduriavimo, kuris pasirodo ypač pavojingas antrojoje nėštumo pusėje (kad neišgąsdinčiau, tai iškart patikslinu - pavojingas būtent tada kai vyksta pats nemalonusis procesas, o kai jau viskas praeina, pavojaus nebėra). Aiškino, kad jei smarkiai viduriuojama, žarnyno spazmai tuo momentu gali išprovokuoti gimdos susitraukimus ir priešlaikinį gimdymą. Na bet mano draugė buvo apsinuodijusi, taigi manau irgi yra skirtumas, kur viduriavimas nuo apsinuodijimo, o kur tik šiaip žarnynas sureaguoja į sveiką, bet jam ne visiškai patikusį maistą.
Atsakyti
QUOTE(vikce333 @ 2010 01 29, 16:59)
ziurejau, bet neradau ar galima valgyt konservuotu produktu. siandien suvalgiau visa 2 litru stiklaini vakuotu agurku.
dar noreciau jusu, kaip jau patirusiu ir turincias leliukus paklausti, nes pries ne pilna menesi sirgau inkstu uzdegimu ir leido ivairiu vaistu, ar nepakenktu nestumui. tikiuosi supratot ka norejau pasakyti smile.gif

Koks nėštumas be konc. agurkų biggrin.gif

Ar tada jau laukeisi? Kiek savaičių buvo nėštumas? Ar medikai apie tai žinojo? Jei žinojo, gali būti rami dėl vaistų, nes skirtų saugius vaistus arba kuo saugesnius. O jei nežinojo, pasakyk savo ginekologei mirksiukas.gif

QUOTE(helli @ 2010 02 02, 09:41)
O aš manau šiuo klausimu reikia pasikliauti medikais ir neskubėti užsiiminėti saviveikla nes tikrai būna situacijų kai pati liga vaikeliui (o kartais ir pačiai mamytei) pavojingesnė nei vaistas. Žinau ne vieną atvejį kai teko moterims nėštumo metu ir antibiotikus gerti, aišku neduokdie tokių situacijų, bet kartais iš dviejų blogybių tenka rinktis mažesnę.

Kai kurie antibai, pvz. Ospamox yra visiškai saugūs nėštumo laikotarpiu (nustatyta klinikiniais tyrimais), tad net ne visi antibiotikai yra blogi.

Visada galit paskaityti anotacijas www.vaistai.lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(helli @ 2010 02 02, 11:21)
Gerai, kad viskas susitvarkė be vaistukų, bet atsimenu vieną mano draugę gydytoja buvo labai prigąsdinusi dėl viduriavimo, kuris pasirodo ypač pavojingas antrojoje nėštumo pusėje (kad neišgąsdinčiau, tai iškart patikslinu - pavojingas būtent tada kai vyksta pats nemalonusis procesas, o kai jau viskas praeina, pavojaus nebėra). Aiškino, kad jei smarkiai viduriuojama, žarnyno spazmai tuo momentu gali išprovokuoti gimdos susitraukimus ir priešlaikinį gimdymą. Na bet mano draugė buvo apsinuodijusi, taigi  manau irgi yra skirtumas, kur viduriavimas nuo apsinuodijimo, o kur tik šiaip žarnynas sureaguoja į sveiką, bet jam ne visiškai patikusį maistą.

Na man jau tas sunkusis antras trimestras baigia praeiti, jau greit i trečią, paskutinį semestrą žengsim smile.gif nestuke.gif
o tai, kad visuriavimas sukelia spazmus esu girdėjusi..ir ne tik viduriavimas, o gali ir arbatžolių arbata sukelti kažkokius gimdos atsipalaidavimus, o tai nėra gerai unsure.gif
kažkaip pastojus atsisakiau visokių arbatžolių, nes nežinosi kokia kaip gali suveikti g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 01 23, 15:55)
As dar tik 5 savaiteles laukiuos. pries savaite buvau pas savo seimos gyditoja, butent del to. pasakiau jai kad prastai miegu, tai ji man relaniuma israse. parejus namo pasiskaiciau apie tai vasita tai ir issigandau doh.gif  tas vaistas ne tik kad kenkia bet dar ir persileidima skatina. ypac pirmam trimestre. as pakraupau. kokiu tikslu ji man israse sita vaista?? tokia nemiga mane kankina tik retkarciais. dabar jau prisirasiau pas kita seimos gyditoja nes nemanau kad su tokia kuri raso tokius vaistus galima apie kazka kalbeti. tuo labiau kad ji zinojo kad pries pora metu jau turejau viena persileidima.

Nu sakes blink.gif Siaip relaniuma kiek zinau ir ligoninese nestukems jei blogai miegasi leidzia, nu bet tikrai ne pirmam nestumo trimestre blink.gif
Siaip man gine ji irgi rekomendavo del blogo miego,nes visi zoliniai kazko nebelabai ir padeda, nu bet jau dzin, pakentesiu geriau tuos 3 menesiukus dar nedamiegojus nei toki sh gersiu blink.gif Kiek zinau miego sutrikimai daznas atvejis nestumo metu ir juos taip pat kaip ir pykinima reikia tiesiog iskentet mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puma84: 04 vasario 2010 - 16:31
[quote=Aleksiukė,2010 02 02, 21:35]

Ar tada jau laukeisi? Kiek savaičių buvo nėštumas? Ar medikai apie tai žinojo? Jei žinojo, gali būti rami dėl vaistų, nes skirtų saugius vaistus arba kuo saugesnius. O jei nežinojo, pasakyk savo ginekologei mirksiukas.gif

laukiuosi pirma karta, netiketai gavosi taip. istikruju net nezinau keliu savaiciu nestumas buvo, nes neplanuotas taip isejo mums. medikai nieko nezino, nes eiti niekur negaliu, tik vos iki kolegijos nuvaziavau su vyru ir namo. pykina is vien. o ir vaistus liepiau vyrui nupirkt, nes zinau kad pirma karta mane su jais gyde, tai ir as taip nusprendziau, nes skaiciau kad likir nekenkia nestumui. kai eisiu reiks pasakyt, juk nuo savo gydytoju nieko negalima slepti smile.gif

Papildyta:
[quote=Aleksiukė,2010 02 02, 21:35]

o apie praita sirgima ir gydyma tai gydytoja zino. nes rado cistas pas mane, ir sake kad nepastosiu ir israse vaistu jom gydyti, bet pastojau... buvau pamirsus ka rasiau, nes galva visko prikimsta... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2010 02 04, 17:22)
Nu sakes blink.gif  Siaip relaniuma kiek zinau ir ligoninese nestukems jei blogai miegasi leidzia, nu bet tikrai ne pirmam nestumo trimestre blink.gif
Siaip man gine ji irgi rekomendavo del blogo miego,nes visi zoliniai kazko nebelabai ir padeda, nu bet jau dzin, pakentesiu geriau tuos 3 menesiukus dar nedamiegojus nei toki sh gersiu blink.gif Kiek zinau miego sutrikimai daznas atvejis nestumo metu ir juos taip pat kaip ir pykinima reikia tiesiog iskentet mirksiukas.gif

būtent, ta nemigą reikia kentėti, dėl vaikelio.. tai normalu ir kiekviena nėštute tai kankina.. unsure.gif vėliau prie to šie tiek priprantama, bet jug ko nepadarysi dėl mažylio. O kad daktarai taip neapgalvotai išrašo vaistus tai aš esu pakraupus... blink.gif
ir kur bereikia rasti gerų daktarų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 02 04, 18:56)
būtent, ta nemigą reikia kentėti, dėl vaikelio.. tai normalu ir kiekviena nėštute tai kankina..  unsure.gif vėliau prie to šie tiek priprantama, bet jug ko nepadarysi dėl mažylio. O kad daktarai taip neapgalvotai išrašo vaistus tai aš esu pakraupus... blink.gif
ir kur bereikia rasti gerų daktarų unsure.gif

Na mano atvejis tai buvo rimtesnis, nes jau nuo tos nemigos pradejo gimda spazmuoti, tai matyt ji vis del to pamane kad mazesne blogybe vaistai, nei prieslaikinis gimdymas ax.gif
Atsakyti