Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(pugaliuks @ 2010 02 03, 00:02)
Na man jau tas sunkusis antras trimestras baigia praeiti, jau greit i trečią, paskutinį semestrą žengsim smile.gif  nestuke.gif
o tai, kad visuriavimas sukelia spazmus esu girdėjusi..ir ne tik viduriavimas, o gali ir arbatžolių arbata sukelti kažkokius gimdos atsipalaidavimus, o tai nėra gerai  unsure.gif
kažkaip pastojus atsisakiau visokių arbatžolių, nes nežinosi kokia kaip gali suveikti  g.gif  rolleyes.gif

Trecias trimestras sunkesnis negu antras:))) Tik gal nerimas del vaikelio mazesnis, nes vaisius jau subrendes, sunkaiu pakenkti. O del antibiotiku tai man teko gerti kazkur 29-30 savaite, daktarai tikino kad visiskai saugu, bet poto vaikelis turejo virskinimo problemu doh.gif , bakterine flora buvo pazeista, reikejo kokius 3 menesius gerasias bakterijas gerti.
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2010 02 04, 17:22)
Nu sakes blink.gif  Siaip relaniuma kiek zinau ir ligoninese nestukems jei blogai miegasi leidzia, nu bet tikrai ne pirmam nestumo trimestre blink.gif
Siaip man gine ji irgi rekomendavo del blogo miego,nes visi zoliniai kazko nebelabai ir padeda, nu bet jau dzin, pakentesiu geriau tuos 3 menesiukus dar nedamiegojus nei toki sh gersiu blink.gif Kiek zinau miego sutrikimai daznas atvejis nestumo metu ir juos taip pat kaip ir pykinima reikia tiesiog iskentet mirksiukas.gif

va butent del to kad pati nestumo pradzia as tu vaistu ir nepirkau. paskaiciau kad jie labai kenkia pradzioje. tai dabar geriau iskenciu ta nemiga ir nieko negeriu jokiu zoleliu nieko. smile.gif
Papildyta:
turiu dar klausimeli jums nestuke.gif . jai skauda galva ar ka nors geriat ar tiesiog leidziat skausmui savaime praeiti? nes sianakt tokie galvos skausmai sueme kad atrode kad guliu galva ant asfalto padejus. ir isvis puse nakties prasivarciau, neimanoma buvo uzmigti. neiskentus isgeriau askofeno tokios tabletes nuo skausmo. nzn ar gerai ar nelabai, bet gal ta viena tablete nieko nepakenks. ir tikiuosi daugiau neuzeis skaudeti. penktadieni eisiu pas gyditoja tai dar ir su ja pasikonsultuosiu, bet butu idomi ir jusu nuomone. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 02 08, 16:03)
turiu dar klausimeli jums  nestuke.gif . jai skauda galva ar ka nors geriat ar tiesiog leidziat skausmui savaime praeiti? nes sianakt tokie galvos skausmai sueme kad atrode kad guliu galva ant asfalto padejus. ir isvis puse nakties prasivarciau, neimanoma buvo uzmigti. neiskentus isgeriau askofeno tokios tabletes nuo skausmo. nzn ar gerai ar nelabai, bet gal ta viena tablete nieko nepakenks. ir tikiuosi daugiau neuzeis skaudeti. penktadieni eisiu pas gyditoja tai dar ir su ja pasikonsultuosiu, bet butu idomi ir jusu nuomone. 4u.gif

Aš pati pastoviai kankinuosi su galvos skausmais, jau trečią nėštumą doh.gif . Anksčiau nors paracetamolis padėdavo, dabar jau nebe. Su daktarais konsultavaus ir jie mane užgarantavo, jog viena ar kelios tabl. vaisiui nepakenks, nebent pradėtum vartoti pastoviai. O tu pabandyk spaudimą pasimatuot, gal tau galvą nuo jo skaudėjo, tai kitą kartą priežastį žinotum, ar aplamai tam kelią užkirstum. Svarbiausia yra su vaistais pasisaugoti pirmą nėštumo trimestrą, pasistengti jų nenaudoti. Nors žinau jog ne visą laiką išeina taip kaip mes to norime. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 02 08, 16:03)
va butent del to kad pati nestumo pradzia as tu vaistu ir nepirkau.  paskaiciau kad jie labai kenkia pradzioje. tai dabar geriau iskenciu ta nemiga ir nieko negeriu jokiu zoleliu nieko.  smile.gif
Papildyta:
turiu dar klausimeli jums  nestuke.gif . jai skauda galva ar ka nors geriat ar tiesiog leidziat skausmui savaime praeiti? nes sianakt tokie galvos skausmai sueme kad atrode kad guliu galva ant asfalto padejus. ir isvis puse nakties prasivarciau, neimanoma buvo uzmigti. neiskentus isgeriau askofeno tokios tabletes nuo skausmo. nzn ar gerai ar nelabai, bet gal ta viena tablete nieko nepakenks. ir tikiuosi daugiau neuzeis skaudeti. penktadieni eisiu pas gyditoja tai dar ir su ja pasikonsultuosiu, bet butu idomi ir jusu nuomone. 4u.gif

Man per pirmą nėštumą buvo pora kartų užėjęs toks klaikus galvos skausmas kokio iki tol gyvenime nebuvau patyrus ..... Mano gydytoja (gine) rekomendavo nuo skausmo gerti ibuprofeną, argumentavo tuo, kad šis vaistas tam tikrais atvejais netgi naudojamas persileidimui stabdyti. Suprantama, bet kokie vaistai turi būti geriami išimtiniausiais atvejais, bet tikrai būna kai skausmas blogiau veikia lėliuką nei bet kokie vaistai (pvz. dėl nugaros skausmo penkias dienas iš eilės negali miegoti blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(noraxxx @ 2010 02 06, 12:32)
Trecias trimestras sunkesnis negu antras:))) Tik gal nerimas del vaikelio mazesnis, nes vaisius jau subrendes, sunkaiu pakenkti. O del antibiotiku tai man teko gerti kazkur 29-30 savaite, daktarai tikino kad visiskai saugu, bet poto vaikelis turejo virskinimo problemu doh.gif , bakterine flora buvo pazeista, reikejo kokius 3 menesius gerasias bakterijas gerti.

na visi nestumo trimestrai savotiskai kazkuom sunkus smile.gif ypac pirmas doh.gif
va tau ir daktarai unsure.gif aciu dievui kad tavo vaikuciui viskas gerai ir pasveikot nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 02 08, 18:03)

Man pirmas 2 savaites skaudejo galva, bet as dar nezinojau, kad laukiuosi tad isgeriau 1 tab. Tikiuosi - nepakenke. Buvo dar pora kartu uzeje skaudeti, bet manau cia nuo nuovargio, nes mano darbo grafikas vakarinis daugiau. Tai as tiesiog einu miegucio ir padeda. smile.gif
Atsakyti
sveikas busimos mamytes, smile.gif esu be galo laiminga, nes nepadariau klaidos dideles. esu labai dekinga savo daktarei. esu nescia 6-8 savaite mazdaug. labai sunku, nes kartais vemiu kiek akys mato. o bloga tai praktiskai visa para. turiu jusu klausima, vistiek jus zinote, galbut esat daugiau patyrusios nei as. nes laukiuos pirma karta ir dar netiketai visai. jei galit paaiskinkit man tuo trimestrus, nuo kada iki kada buna 1, 2 ir tt.
Atsakyti
QUOTE(zibute0203 @ 2010 02 08, 17:15)
Aš pati pastoviai kankinuosi su galvos skausmais, jau trečią nėštumą doh.gif . Anksčiau nors paracetamolis padėdavo, dabar jau nebe. Su daktarais konsultavaus ir jie mane užgarantavo, jog viena ar kelios tabl.  vaisiui nepakenks, nebent pradėtum vartoti pastoviai. O tu pabandyk spaudimą pasimatuot, gal tau galvą nuo jo skaudėjo, tai kitą kartą priežastį žinotum, ar aplamai tam kelią užkirstum. Svarbiausia yra su vaistais pasisaugoti pirmą nėštumo trimestrą, pasistengti jų nenaudoti. Nors žinau jog ne visą laiką išeina taip kaip mes to norime. Sėkmės mirksiukas.gif

Spaudimas normalus aciu dievui, ispradziu buvau isigandus , galvojau kad tikrai nuo per didelio spaudimo galva skauda, o skaiciau kad per didelis kraujo spaudimas nera gerai. bet vadinas ne spaudimas cia kaltas. gal tiesiog nuovargis g.gif na kaip be butu stengiuos tu vaistu negerti, bandau kenteti nes zinau kad negerai tie vaistu gerimai pacioi pradzioi.
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 02 10, 21:18)
Spaudimas normalus aciu dievui, ispradziu buvau isigandus , galvojau kad tikrai nuo per didelio spaudimo galva skauda, o skaiciau kad per didelis kraujo spaudimas nera gerai. bet vadinas ne spaudimas cia kaltas. gal tiesiog nuovargis  g.gif  na kaip be butu stengiuos tu vaistu negerti, bandau kenteti nes zinau kad negerai tie vaistu gerimai pacioi pradzioi.

aš vis dar tai pat kankinuosi su galvos skausmu unsure.gif būna dienų, jog visą mielą dieną galvos negaliu pasukti į šoną, lankstytis, ar negaliu net ko nors daryti schmoll.gif galva plyšta kaip nežinau kas verysad.gif kelis kartus jau daktarei tai sakiau..o ji man tik atsako, kad - gerk daug daug vandens. doh.gif nes nėštumo metu širdis gauna labai didelį krūvį, kraujagyslėse ima stigti deguonies ar ko ten. Todėl pastoviai reikia vartoti vandenį unsure.gif neapsimesiu protinga, kad viską puikiai suprantu, tačiau geriu ta vandenį litrų litrais per dieną, bet kaip skauda galvą, taip ir skauda g.gif blush2.gif nestuke.gif
Atsakyti
kas diena pasijaucia vis nauju pojuciu smile.gif vieni nelabai malonus ir tuo paciu gasdinantys, bet ko tik neiskentesi del busimo dziaugsmelio nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(vikce333 @ 2010 02 10, 15:14)
nes laukiuos pirma karta ir dar netiketai visai. jei galit paaiskinkit man tuo trimestrus, nuo kada iki kada buna 1, 2 ir tt.

Nėštumas įprastai dalijamas į tris laikotarpius - trimestrus:
- Pirmasis tęsiasi 12 savaičių, šiuo metu vyksta spartus gemalo vystymasis. Šiuo metu vaisius yra jautriausias, todėl didžiausia persileidimo galimybė.
- Antrasis nuo 13 iki 25 savaitės.
- Ir trečiasis nuo 26 iki 40 savaitės.
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 02 12, 02:04)
Nėštumas įprastai dalijamas į tris laikotarpius - trimestrus:
- Pirmasis tęsiasi 12 savaičių, šiuo metu vyksta spartus gemalo vystymasis. Šiuo metu vaisius yra jautriausias, todėl didžiausia persileidimo galimybė.
- Antrasis nuo 13 iki 25 savaitės.
- Ir trečiasis nuo 26 iki 40 savaitės.

ak vat kaip yra skaiciuosjamos tos savaite trimestrais g.gif o kaip menesiais apskaiciuoti reikia doh.gif visi skkirtingai labai sako ,todel sunku susigaudyti nestuke.gif tongue.gif
Atsakyti