Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

Skaitau jusu patirti ir galvoju... Kai skydliauke didele, o salina viena puse visiskai, tai kita puse juk turi matytis, nes ji niekur nedingo g.gif Man salino visa, tai tokiu problemu neturiu, aisku, po operacijos kaklas liko negrazus (sukrito oda, nes isimtas organas ir ta vieta liko tuscia) ir nieko cia nepakeisi smile.gif
Atsakyti
aisku, po operacijos kaklas liko negrazus (sukrito oda, nes isimtas organas ir ta vieta liko tuscia) ir nieko cia nepakeisi smile.gif
[/quote]

Na, va, dar viena naujiena doh.gif
Jei ne paslaptis, kiek tau metų blush2.gif Nes aš įsivaizduoju (pagal vaikų amžių), kad esu viena iš vyriausių šioj temoj. Ko tada man tikėtis g.gif O gal kokį centimetrą odos galėtų ir nupjauti operuodami biggrin.gif
Atsakyti
Mojo tu cia mane gerokai prajuokinai (O gal kokį centimetrą odos galėtų ir nupjauti operuodami )
ploja.gif
As irgi anesteziologui pasiuliau vietoj gerkles pilvo lasinukus nusiurbti., bet matyt ne tam pasiuliau. biggrin.gif
O del skydliaukes isvesejimo, tai nebuvo jinai isvesejusi tik mazgas didelis buvo, tai su kirviu apkapojo ir paliko, uchh kokia jautri tema man tas kaklas
O gal ir buvo visvien kaklo grazaus norisi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redsunrise: 19 sausio 2010 - 15:52
QUOTE(Raimutia @ 2010 01 14, 12:25)
Sakykit,paneles,moterys,mergaites,ar gerai supratau as? ar man cia jau tikrai vezys? verysad.gif  unsure.gif  blink.gif  nepanikuociau as,jeigu gydytoja nebutu taip uzpanikavus kai pamate tyrimu atsakymus ir nelieptu skubiai operuotis... verysad.gif

Labas,

Jei rado pakitimu, tai dar nereiskia, kad vezys, nes biopsija klysta 30 berods procentu. Del TG didelio, tai nelabai gerai... Bet gal pas tave ANTI TG didelis? Be to, daktarai sako, kad ir siaip TG buna sukiles del neveiklios skydliaukes ir pan.

Mano sitaucija buvo tokia, kad as po biopsijos suzinojau, kad man pakitimu yra rasta. TG nesidariau, nes nezinojau, kad yra apskritai toks tyrimas... Tik po operacijos pasidariau - TG buvo 500 kazkur, tai apie 6 kartus virsija norma. Daktarai ramino, kad kartais pas zmones TG buna didelis del isvairiu priezasciu ir nebutinai vezio... Na, aisku... Antras jodas parode, kad yra vezio isplitimas i plaucius, nors nei lifmazgiu nei i kaklo raumenis vezys nebuvo iauges, o pats mazgiukas buvo berods 1.4x1.8 cm. Niu ka, pastresavau pora menesiu ir toliau gyvenu nuo jodo iki jodo (kaip zinia jodu gydo ir isplitima i kitus organus). Va, jau kovo 2 bus metai, kaip be skydliaukes gyvenu...

Nusiminti labai neverta ir stresuoti dabar nera ko - viska parodys operacija, o veliau (jei reiks) jodas. Dekui Dievui yra siam veziui veiksmingas gydymas - jodas. Anskciau ar veliau busi sveika, tuo labiau, kad esi jauna, o jaunas organizmas gerai pasiduoda gydymui.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 01 19, 19:10)
Labas,

Jei rado pakitimu, tai dar nereiskia, kad vezys, nes biopsija klysta 30 berods procentu. Del TG didelio, tai nelabai gerai... Bet gal pas tave ANTI TG didelis? Be to, daktarai sako, kad ir siaip TG buna sukiles del neveiklios skydliaukes ir pan.

Mano sitaucija buvo tokia, kad as po biopsijos suzinojau, kad man pakitimu yra rasta. TG nesidariau, nes nezinojau, kad yra apskritai toks tyrimas... Tik po operacijos pasidariau - TG buvo 500 kazkur, tai apie 6 kartus virsija norma. Daktarai ramino, kad kartais pas zmones TG buna didelis del isvairiu priezasciu ir nebutinai vezio... Na, aisku... Antras jodas parode, kad yra vezio isplitimas i plaucius, nors nei lifmazgiu nei i kaklo raumenis vezys nebuvo iauges, o pats mazgiukas buvo berods 1.4x1.8 cm. Niu ka, pastresavau pora menesiu ir toliau gyvenu nuo jodo iki jodo (kaip zinia jodu gydo ir isplitima i kitus organus). Va, jau kovo 2 bus metai, kaip be skydliaukes gyvenu...

Nusiminti labai neverta ir stresuoti dabar nera ko - viska parodys operacija, o veliau (jei reiks) jodas.  Dekui Dievui yra siam veziui veiksmingas gydymas -  jodas. Anskciau ar veliau busi sveika, tuo labiau, kad esi jauna, o jaunas organizmas gerai pasiduoda gydymui.

dekui uz palaikyma drinks_cheers.gif va siandien vel buvau pas daktaryte, nusiunte uzsiregistruoti operacijai, chirurgas registruojantis operacijas,paskaite istorija ligos mano,tai iskart atsirado vieetu po menesio,nors is pradziu sake ,kad 'ojjj eiles pas mus ilgoooss,ypac pas ta chirurga,pas kuri norim,tai be balandzio ar geguzes nei pro kur neiseis operuotis'... kazkaip mane gazdina ta mintis,kad iskasskubu, nors gydytojai nesako,kad cia vezys,bet to ir paneigti negali,kol neispjaus.. TG pas mane sake virs 1000 ,o tokio anti tg tai nedare... lieka laukt operacijos dabar.. unsure.gif Gal netycia kuri pas gyd. Beisa operavotes? norejau paprasyti,kad parasytumet man i az,kiek mazdaug jam 'atsidekojot',kad mazdaug oreantuociausi as blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimutia: 19 sausio 2010 - 19:40
Joviteleb, kiek laiko tu turejai ta mazgeli skydliaukeje pries randant pakitusias lasteles?
Atsakyti
[quote=Raimutia,2010 01 19, 19:38]
chirurgas registruojantis operacijas,paskaite istorija ligos mano,tai iskart atsirado vieetu po menesio,nors is pradziu sake ,kad 'ojjj eiles pas mus ilgoooss,ypac pas ta chirurga,pas kuri norim,tai be balandzio ar geguzes nei pro kur neiseis operuotis'...
: Gal netycia kuri pas gyd. Beisa operavotes?

Kada paskyrė operaciją? Kaip suprantu, pas Beišą? Aš guluosi operacijai pas Beišą vasario 24, gal susitiksim mirksiukas.gif

P. S. Jei sužinosi ką nors dėl "atsidėkojimo", brūkštelk ir man į až. Aš girdėjau, kad pinigų jis neima schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mojo: 20 sausio 2010 - 08:08
QUOTE(Mojo @ 2010 01 20, 09:06)

Kada paskyrė operaciją? Kaip suprantu, pas Beišą? Aš guluosi operacijai pas Beišą vasario 24, gal susitiksim mirksiukas.gif

P. S. Jei sužinosi ką nors dėl "atsidėkojimo", brūkštelk ir man į až. Aš girdėjau, kad pinigų jis neima schmoll.gif

Ir mane guldys vasario 24 doh.gif jei ka suzinosiu,pranesiu butinai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 01 19, 10:50)
Skaitau jusu patirti ir galvoju... Kai skydliauke didele, o salina viena puse visiskai, tai kita puse juk turi matytis, nes ji niekur nedingo  g.gif Man salino visa, tai tokiu problemu neturiu, aisku, po operacijos kaklas liko negrazus (sukrito oda, nes isimtas organas ir ta vieta liko tuscia) ir nieko cia nepakeisi  smile.gif

Laba diena,
perskaičiusi jūsų pasutinį komentarą labai norėčiau pasidomėti dėl hormonų stabilumo. Man skydliaukę pašalino visą prieš 5m.( nebuvo ji piktybinė) tačiau
TTH- tai 0,07; 0,35 pavartojus 75mkrg. tiroksino 4mėn. jau TTH- 6,2. Tiroksiną geriu po 75 arba 100mkrg. Ar jums nėra tokių problemų, ar nekamuoja greitas nuovargis ir pan. Būtų labai įdomu pasidalinti patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2010 01 20, 16:33)
Laba diena,
perskaičiusi jūsų pasutinį komentarą labai norėčiau pasidomėti dėl hormonų stabilumo. Man skydliaukę pašalino visą prieš 5m.( nebuvo ji piktybinė) tačiau
TTH- tai 0,07; 0,35 pavartojus 75mkrg. tiroksino 4mėn. jau TTH- 6,2. Tiroksiną geriu po 75 arba 100mkrg. Ar jums nėra tokių problemų, ar nekamuoja greitas nuovargis ir pan. Būtų labai įdomu pasidalinti patirtimi.

Labas.
Sunku man ta tema ka nors pasakyti-anksti dar, po operacijos tik keturi menesiai praejo smile.gif Pirma karta hormonu tyrima pasidariau praejusia savaite. TTH-0,9. Tiroksina geriau pagal svori ir savijauta, t.y. po 125 mkg, dvi dienas per savaite po 100. Turetumet labai mazai svert jei tiek mazai geriat tiroksino. O del nuovargio net nezinau, po operacijos lyg niekas nepasikeite, pavargdavau as ir pries ja greitai, nes mano skydliauke buvo linkusi i aktyvuma. Gal del to ir nejauciu skirtumo ar su skydliauke gyvenu ar ne smile.gif Aisku, kaip rasiau, mazai dar laiko praejo.
Atsakyti
QUOTE(kontraversija1 @ 2010 01 19, 22:15)
Joviteleb, kiek laiko tu turejai ta mazgeli skydliaukeje pries randant pakitusias lasteles?

Kiek laiko turejau, as nezinau, nes niekada man skydliaukes niekas netyre iki praejusiu metu vasario... baranauskas (onkologas) sake, kad tokia situacija kaip mano (mazgo supyktybejimas ir isplitimas) kazkur 4-5 metus truko.

Siaip labai individualiai priklauso - vienos visa gyvenima atgyvena su mazgais ir nieko, kitoms per kelis metus issivysto piktybiskumas, o trecioms ir per puse metu atsiranda blogu lasteliu.

Tiesa, pakartotinai skelbiu:

Guluosi jodui vasario 26 diena (penktadieni), gal atsiras gulanciu ta diena - galetumem i viena palata atsigulti. Smagiau butu, nei vienai gulet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 01 20, 17:39)
Labas.
Sunku man ta tema ka nors pasakyti-anksti dar, po operacijos tik keturi menesiai praejo  smile.gif Pirma karta hormonu tyrima pasidariau praejusia savaite. TTH-0,9. Tiroksina geriau pagal svori ir savijauta, t.y. po 125 mkg, dvi dienas per savaite po 100. Turetumet labai mazai svert jei tiek mazai geriat tiroksino. O del nuovargio net nezinau, po operacijos lyg niekas nepasikeite, pavargdavau as ir pries ja greitai, nes mano skydliauke buvo linkusi i aktyvuma. Gal del to ir nejauciu skirtumo ar su skydliauke gyvenu ar ne  smile.gif Aisku, kaip rasiau, mazai dar laiko praejo.

Labukas 4u.gif
labai malonu rasti panašaus likimo draugų smile.gif Vakar buvau pas gyd. tai tiroksino paskyrė vieną dieną gerti 100mkg kitą 75mkg. ir po trijų mėnesių daryti hormonų tyrimą.Svoris mano 70kg, bet tai nepriklausomai nuo svorio skiria vaistų dozes. Ar aš kažko nežinau g.gif
Atsakyti