Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

Labukas, man jau beveik 10men. po operacijos dabar sveriu 98 kg, per du men 5 kg. Geriu po 200 mg tyroksino, savijauta šiuo metu klaiki, karstis , pykinimas, silpnumas, šalčio proepuoliai. Bandžiau nurašyti daug ką depresijai, bet atrodo ir hormonų perteklius savo daro, bet onkologai griežtai laikosi nuomonės esant folikulinei karcinomai ir jau po 2 jodų turiu naudoti tokia dozę. Labai troškina , burna tiesiog džiusta, bijau kad diabeto nebūčiau dar prie visko isigijus, nes ir sirdis kalatojas ir judėdama dusina, tinstu ne dienom o valandom. cry.gif verysad.gif
Atsakyti
Baisu. Jovita, o koks dabar tavo tsh ? tai yra labai svarbu tavo busenai , as kiek zinau tiek su trukumu tiek su perdozavimu yra labai ziauru , tu pasikonsultuok su kokiu geru endokrinologu nes tikrai nzn ar tai i gera g.gif juk klysta net daktarai
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 01 24, 00:34)
Baisu. Jovita, o koks dabar tavo tsh ? tai yra labai svarbu tavo busenai , as kiek zinau tiek su trukumu tiek su perdozavimu yra labai ziauru , tu pasikonsultuok  su kokiu geru endokrinologu nes tikrai nzn ar tai i gera g.gif juk klysta net daktarai

jei pajėgsiu vasario gale turiu pasirodyti savo endokrinologei, bus 3 men po paskutinio jodo. Pries paskuyini jodą lapkricio pradzioje buvo per didelė dozė tyroksino vartojama, bet jau nemažino nes is vis turėjau nebegert, o Vilniuj isvažiuojant kategoriskai pareiske nemažint.
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 01 24, 00:50)
jei pajėgsiu vasario gale turiu pasirodyti savo endokrinologei, bus 3 men po paskutinio jodo. Pries paskuyini jodą lapkricio pradzioje buvo per didelė dozė tyroksino vartojama, bet jau nemažino nes is vis turėjau nebegert, o Vilniuj isvažiuojant kategoriskai pareiske nemažint.

as tau siulau pas kita daktara nuvaziuot... negerai taip. nors pati dar tik laukiu operacijos,bet kiek skaiciau,tai tau tikrai reikia kazka daryt su doze hormonu. taip negali but... schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, kai atsigausiu gal nuvažiuosiu, bet radioterapeutas liks Baranauskas, nes kituose miestuose kiek žinau radioterapijos neteikia. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes sia salta, mums jau net neiprastai salta, ziemos diena

pasiskaitineju ir as vis irasus, bet pati iki pirmojo jodo stengiuosi gyventi lyg nieko ir nebutu buve - i randeli stengiuosi nekreipti demesio, tam padeda ir zieminiai rubai, savijauta irgi labai net nebloga, tik va vienintelis dalykas prie kurio negaliu priprasti ir kuris labiausiai erzina tai padidejes prakaitavimas.

ar kas nors dar susiduria su tokia problema? pasidalinkite informacija kaip jus su tuo kovojate, kokias priemones, dezodorantus naudojate.

Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 01 23, 23:19)
Labukas, man jau beveik 10men. po operacijos dabar sveriu 98 kg, per du men 5 kg. Geriu po 200 mg tyroksino, savijauta šiuo metu klaiki, karstis , pykinimas, silpnumas, šalčio proepuoliai. Bandžiau nurašyti daug ką depresijai, bet atrodo ir hormonų perteklius savo daro, bet onkologai griežtai laikosi nuomonės esant folikulinei karcinomai ir jau po 2 jodų turiu naudoti tokia dozę. Labai troškina , burna tiesiog džiusta, bijau kad diabeto nebūčiau dar prie visko isigijus, nes ir sirdis kalatojas ir judėdama dusina, tinstu ne dienom o valandom. cry.gif  verysad.gif

Sveika,
o kokia tau stadija nustatyta? Folikulinių retai pasitaiko, jos sunkiau gydomos nei papilinės. Man taip pat nustatyta folikulinė II st., net po 6 jodų nesidavė gydymui. Dabar jau pusantrų metų neskiria jodo. Dėl to ir džiaugiuosi ir neramu, nes liko ląstelių. O dozę man skiria mažesnę, mat geriu po 150 mkg, o sveriu 84 kg. Bet savijauta nekokia, nes širdis daužosi.
Kam dar problemos su širdimi? Kaip stiprinate širdelės darbą?
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2010 01 25, 19:02)
Sveika,
o kokia tau stadija nustatyta? Folikulinių retai pasitaiko, jos sunkiau gydomos nei papilinės. Man taip pat nustatyta folikulinė II st., net po 6 jodų nesidavė gydymui. Dabar jau pusantrų metų neskiria jodo. Dėl to ir džiaugiuosi ir neramu, nes liko ląstelių. O dozę man skiria mažesnę, mat geriu po 150 mkg, o sveriu 84 kg. Bet savijauta nekokia, nes širdis daužosi.

Sveikute,man sirdis irgi dauzosi,man po operacijos daugiau nei metai,gavau 3 jodus. Del tos sirdies ir pas kardiologa buvau,bet nieko nerado,viskas tvarkoj,nuo skydliaukes nebuvimo ir tu visu hormonu matyt ji taip dauzosi. As pageriu sausos gudobeles tableciu koki menesiuka,po to pertraukele padarau,dar galima Mildronada pagert,tokie kur biski sirsies darba pagerina,bet kaip sakant nors ir pageriu ka nors,visvien ji man pasitabaluoja . Matyt jau nieko cia nepadarysi.
O merginos,ar jums nera problemu su cholesteroliu. Nu man jis vis per didelis,kazkur skaiciau kad irgi mums tokioms tai problemele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 25 sausio 2010 - 20:20
QUOTE(Silma @ 2010 01 25, 20:02)
Sveika,

Labas, man folikulinė karcinoma pTA3, lastelės buvo tik kakle, gavau du jodus ir likau nežinioje , po pusmečio liepė atvažiuot pasitikrint. Prakaitavimas ir širdies kalimas man aktuolu, paskutinėm dienom dar ir kojų tinimas prisidėjo, kas toliau bus neįsivaižduoju. Kolkas tik higienos priemones naudoju , bet prakaitavimo neatsikratau. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Inga04 @ 2010 01 25, 21:19)
Sveikute,man sirdis irgi dauzosi,man po operacijos daugiau nei metai,gavau 3 jodus. Del tos sirdies ir pas kardiologa buvau,bet nieko nerado,viskas tvarkoj,nuo skydliaukes nebuvimo ir tu visu hormonu matyt ji taip dauzosi. As pageriu sausos gudobeles tableciu koki menesiuka,po to pertraukele padarau,dar galima Mildronada pagert,tokie kur biski sirsies darba pagerina,bet kaip sakant nors ir pageriu ka nors,visvien ji man pasitabaluoja . Matyt jau nieko cia nepadarysi.
O merginos,ar jums nera problemu su cholesteroliu. Nu man jis vis per didelis,kazkur skaiciau kad irgi mums tokioms tai problemele.

Prieš metus mano cholesterolis irgi buvo didelis 6,52 parekomendavo dieta ir viskas, žadu vasarį vėl eiti tirtis ir dar gliukozę , labai džiūsta burna troškina ir šiaip bendra savijauta prastoka. schmoll.gif
Atsakyti
Labuka, gera girdeti tave Silma, Inga 04, Jovital!!!

Vis paglvoju, kaip jums sekasi. As vat jodo 4 laukiu (02.26) ir drebu, nes bijau, kad vel parodys blogiau.
Del prakaitavimo, tai as irgi pastebejau, kad labiau prakaituoju po operacijos. Bet mums vezininkams nepatartina jokiu stabdanciu prakaitavima dalyku naudot... tik kvapus naikinancius galima. Yra toks THAI akmuo vaistinese (buna kaip akmuo arba skystis) - jis naturalus mineralas, naikinantis prakaito bakterijas. Kaina apie 20 litu, bet uztenka labai ilgam - kol ant zemes nenumeti, nes duzta. Tikrai geras daiktas.
Atsakyti
Laba diena, merginos!!
Mano visi kraujo rezultatai geri, siandien padare echoskopiju-viskas veike gerai, BET is vienos puses rado mazgele,maziuka. Pasake kad reike karta permetus daryti echoskopiju, ziureti ar auga verysad.gif . tai dabar sedziu ir galvoju...gal nueiti dar pas kita endokrinologa. A gal cia vezys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 01 26, 12:38)
Labuka, gera girdeti tave Silma, Inga 04, Jovital!!!

Vis paglvoju, kaip jums sekasi. As vat jodo 4 laukiu (02.26) ir drebu, nes bijau, kad vel parodys blogiau.
Del prakaitavimo, tai as irgi pastebejau, kad labiau prakaituoju po operacijos. Bet mums vezininkams nepatartina jokiu stabdanciu prakaitavima dalyku naudot... tik kvapus naikinancius galima. Yra toks THAI akmuo vaistinese (buna kaip akmuo arba skystis) - jis naturalus mineralas, naikinantis prakaito bakterijas. Kaina apie 20 litu, bet uztenka labai ilgam - kol ant zemes nenumeti, nes duzta. Tikrai geras daiktas.

Sveika 4u.gif
Toks akmuo man naujiena. Reikės paieškoti.
Dėl jodo tai tikrai nėra garantijos, kad jis viską sutvarkys. Man jis sukėlė nemažai problemų. Kažkuri rašėt, kad turėjot su seilių liaukomis problemų. Ir aš jų turėjau. Važiavau į Kauno klnikas pas žandikaulių chirurgą. Išplovė seilių kanalą, nes po jodų liaukoje susidarė akmuo. Dabar kaip ir viskas susitvarkė.
Atsakyti