Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Vilma J. @ 2009 10 06, 08:11)
Sakyčiau, kad hyperstimuliacija tau negresia  smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif o kada gres?? i ka ziuret?? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija L. @ 2009 10 06, 12:08)
sveikute allisa  4u.gif  4u.gif aciu aciu tau ir visoms uz atsakymus,pradedu graibytis siuose man zaliuose miskuose  rolleyes.gif  gerai,kai galiu ir turiu laiko(esu po laparoskopijos,sian lygiai savaite,kai tinginiauju  blush2.gif  )pasidometi siais reikalais ir plius dar LT kalba,nes gyvenu UK-Londone,tai cia ir vyks viskas,tad gal yra mamu kurios butent cia UK susidure su tuo???butu idomu pasikalbeti,kaip ir kas butent cia vyksta..as dar nebuvau pas savo gydytoja,tai net nzn kiek nemokamu ivf daro,nes pirmas tai pilnai nemokamas...
ups sorry allisa,taip mano vyrui viskas gerai,tyre ji kelis kartus,tai aciu Dievui bent jis OK!!geros dienos mamos  4u.gif

o kaip po lapraskopijos jautiesi?
dziugu,kad su vyruku tavo viskas gerai ir kad IVF kompensuojamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 10 06, 09:07)
Pagrindiniai reikalavimai pacientui, besiruošiančiam kraujo tyrimams:   
1. Prieš atliekant kraujo tyrimus rekomenduojama nieko nevalgyti 8-12 val. Svarbu prisiminti, kad sultys, arbata, kava, juo labiau su cukrumi, taip pat maistas. Leidžiama gerti tik vandenį.
2. Prieš atliekant bendrą kraujo tyrimą pacientas turi būti nevalgęs 3 val.
3. Likus 1-2 dienom iki tyrimo, patariama mažiau valgyti riebaus ir kepto maisto, nevartoti alkoholio. Jei laboratorinio tyrimo atlikimo išvakarėse numatoma šventė, geriau atidėkite tyrimą 1-2 dienom.
4. Valandą iki tyrimo nerūkykite.
5. Daugelio fermentų ir hormonų kiekis kraujyje įvairiu paros metu gali svyruoti, todėl  šiuos tyrimus patartina atlikti iki 10 val. ryto.
6. Prieš atliekant kraujo tyrimą rekomenduojama vengti fizinio krūvio (nesportuoti) ir streso. Patariama nusiraminti ir pailsėti 10-15 min.
7. Jeigu ruošiatės pradėti vartoti vaistus, tuomet tyrimus geriau atlikite prieš pradėdami juos vartoti, arba po gydymosi vaistais, praėjus 10-14 dienų. Gydymo efektyvumą nustatant, paprastai  kraujas tiriamas  praėjus 14-21 dienai po vaisto suvartojimo. Jei jūs vartojate vaistus, būtinai įspėkite apie tai savo gydytoją arba laboratorijos darbuotoją.
8. Nepatariama atlikti kraujo tyrimų po rentgenologinių ir ultragarsinių tyrimų, masažo, refleksoterapijos arba fizioterapijos procedūrų.
9. Moterų hormoninių tyrimų rezultatams įtakos turi fiziologiniai faktoriai, susiję su menstruaciniu ciklu, todėl, ruošiantis lytinių hormonų tyrimui, reikia nurodyti ciklo fazę ir vadovautis savo gydytojo rekomendacijomis, kurią ciklo dieną reikia atlikti tyrimus.
10. Prieš atliekant streso hormonų tyrimą (AKTH, kortizolio, prolaktino ir kt.) būtina nusiraminti, procedūros metu nekreipti dėmesio į pašalinius veiksnius, atsipalaiduoti, nes stresas padidina  šių hormonų kiekius kraujyje. 
11.  Tiriantis dėl  infekcijų, reikia atsižvelgti į  infekcijos raidos stadiją ir imuniteto būklę. Gavus neigiamą tyrimų rezultatą, dar negalima garantuoti, kad infekcijos nėra. Jeigu laboratorinių tyrimų rezultatai priverčia jus abejoti, tikslinga po 3-5 dienų išsitirti pakartotinai. Geriausia infekcinius tyrimus atlikti praėjus 10-14 dienų nuo ligos pradžios, tuomet antikūnų gamyba būna aktyviausia.
4u.gif

Nu-nu mergaites , valgyti pries hormonu tyrimus tikrai galima bigsmile.gif bigsmile.gif

Sitie patarimai galioja, jei darytum viska, ka jie gali atlikti.
Atsakyti
laba dienelė visoms mergytėms 4u.gif
vis dar negaliui patiket kad su IVF startuojam todel rašyt bijau, bet kasdien pasiskaitau jūsų pokalbius. kartais taip isijauti atrodo, kažkuriai blogai - ir man blogai, kažkam pasisekė ir pati džiaugiuosi ax.gif blush2.gif
aš tai ryt pradedu stimuliaciją gonal'iu po 150 reik leistis. Dar prisiskaičiau čia apie tas baisybes (hiperstimuliaciją) doh.gif paniškai bijau kad man taip nutiks fear.gif fear.gif fear.gif nu nžn... vis bandau nusiteikt, kad bus kaip bus bet negaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fokina 1972 @ 2009 10 06, 09:57)
Labas merginos,norejau jusu paklausti:jei pries metus dariausi IVF kaip su tyrimais ar reikia nauju ar lieka tie patys?aciu mirksiukas.gif

sveika, 4u.gif prisimenu tave is pernai metu. Man liepe tik hormonus pakartoti, visa kita paliko ta pati., Ne kaip ruosesi startui? ax.gif
Atsakyti
mergaites, as cia paklausiu ne i tema ir gana savanaudisku tikslu...... ax.gif o jus pvz i asociacija istojot pries tai kad pvz IVF nors kiek pigiau pasidarytumet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sella @ 2009 10 06, 12:57)
Laukiam tada Rositos, tikiuosi, kad nieko blogo nerado. unsure.gif

Tikiuosi ir laukiu RositosK čia... nors nuojauta kužda, kad rado tai, ką galėjo rasti anksčiau ir užkirsti kelią nesėkmėms...... na, bet ji pati papasakos... jei norės..
Atsakyti
gal zinot kiek dienu po ysodinimo jau vaginaliniu matytosi zirniukas-ai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(YUB4 @ 2009 10 06, 10:36)
Labas rytas.  smile.gif

Na va vakar jau gryzau vakare su zirniukais. wub.gif  wub.gif Dabar prasideda laukimas. smile.gif Bet po kol kas ne kiek nesinervinu. Tik vakar po isodinimo bijojau atsikelti - sakiau gal iskris. rolleyes.gif Juokesi jie is manes.  doh.gif  smile.gif

Dar prirase leidziamu vaistu, nes progesterono skaiciukas gana zemas. Tai MB turi dziaugsmeli - leisti vaistus.  smile.gif
Nemanau, kad tau gresia - man 6ta diena irgi panasiai buvo - 3951. 9ta diena buvo virs 9000. Tai tada viena diena sake nesileisti.  doh.gif

Siaip tai, sakyciau jei neramu, tai pakalbek su savo gydytoja ir pasiaiskink. Juk svarbiausia yra, kad tu gerai jaustumeis.  4u.gif

Aciu didelis, negaliu as savo ginio klaust - zinau is anksto, ka sakys (per sitiek metu jau pazistu biggrin.gif ).
As kazkaip slapintis maziau pradejau, patinusi visa, tai ir pradejau pargyvent, o iki pabaigos dar toloka. Cia mano jau trecias bandymas, vis kazkas ne taip, nei karto net nepunktavo verysad.gif

Ramaus laukimo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2009 10 06, 13:33)

pupa, kas tau iš to mirksiukas.gif
pamatysi po 9 mėnesių. Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
[quote=allisa,2009 10 06, 14:14]
zinai nieko ipatinga,sian kaip ir minejau,jau savaitele prabego,dar tempia,paskauda ypatingai kai guliu g.gif arba pusle pilna blush2.gif bet siaip puse velnio,daktariukstis sake kad po keliu dienu galiu i darba eiti,bet matyt jam su galva netvarkoi,tai pasiskambinau i savo GP(seimos daktarui) ir uzsirasiau ketvirtadieniui..tai jauciu kad nuo pirmad i darba,netikiu kad prates bilioteni schmoll.gif ...
man baisu kokiomis kosminemis kainomis mamos LT turi susimoketi uz vaistus,ivf...zodziu baisu..cia (UK) esu tikra,na reiks susizinoti pas daktara,bent dali kompencuoja,jei ne visa..aisku tai tik valdiskoje poliklinikoje,bet ir laukti reik eileje po tris men..na kiekvienas renkasi pagal save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2009 10 06, 13:33)

po 3 savaiciu tikrai mato taskiuka arba taskiukus (po isodinimo) .Crinona bet kokiu atveju reikia naudoti mažiausiai iki 12 sav.Daugiau nieko naujo neišgirsi mirksiukas.gif (iš medikų), o jei kreiptumies į savo miesto ginekologę net mestaytų į neštukių įskaitą iki 12 sav.Tą praktikuoja ir užseniečiai.
Atsakyti