Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

Aš maitinau savo dukra MP iki 9 menesių.

Atsisakymas nuo kruties vyko polaipsniui- 6 menesį, jau atsisake MP per ptietus
9 menesių- naktį.
Atsakyti
Buvom pas pediatre. Gydytoja patare dabar (dukrai 4 men.) primaitinti darzoviu tyrele vien todel, kad butu ramesne (svorio priaugam pakankamai), nes visiskai nemiegam nakti blink.gif . Kazkaip skeptiskai i tai zvelgiu, nes pieno turiu daugiau nei pakankamai. Ka jus apie tai manot?
Atsakyti
Mano gydytoja siule dukrai nuo 4 men. obuoliuko paragaut ( nevalgyt, o ragaut!), 5 men. darzoviu tyre, o nuo 6 men. ir mesytes truputi. Bet kip kelesi nakti valgyt, taip ir keliasi blink.gif . Mamos pienas yra lengviau suvirskinamas, todel ir isalksta greiciau.
O sianakt buvo rekordas valge net 6 doh.gif kartus! Na, gal ne tiek valge, kiek gerti norejo...
Atsakyti
Aš pradėjau duoti po truputį daržovių košytes irgi nuo 4 mėn.Šiek tiek ir vaisinių tyrelių irgi duodu.Manau nieko čia blogo.Juk iš pradžių vos po pusę šaukštuko užtenka paragavimui.Kol pradės normaliai valgyti praeis apie 1,5 mėn.Aišku čia mano asmeninė nuomonė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2004 12 28, 11:01)
Buvom pas pediatre. Gydytoja patare dabar (dukrai 4 men.) primaitinti darzoviu tyrele vien todel, kad butu ramesne (svorio priaugam pakankamai), nes visiskai nemiegam nakti blink.gif . Kazkaip skeptiskai i tai zvelgiu, nes pieno turiu daugiau nei pakankamai. Ka jus apie tai manot?

Mums patare primaitinti nuo 3,5 menesio, bet vaisiu tyremims. MP -buvo labai daug.
Atsakyti
gal kas zinot koki nors internetini adresa, kur lietuviu kalba butu parasytas issamus siuolaikinis primaitinimo kalendorius ?
Atsakyti
Noreciu pamatyti gydytoja, kuri siulo primaitinti vaika nuo 3,5 men. ohmy.gif
Pasauline sveikatos organizacija pradeti primaitinti rekomenduoja nuo 6 menesiu.
Atsakyti
Musu pediatre tik nuo 6-7 men. patare pratinti prie kitokio maisto ir tai tik po truputeli. Viena kart dienoje, o daugiau tik MP ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2005 01 03, 15:48)
Noreciu pamatyti gydytoja, kuri siulo primaitinti vaika nuo 3,5 men.  ohmy.gif
Pasauline sveikatos organizacija pradeti primaitinti rekomenduoja nuo 6 menesiu.

Aha, man irgi siūlė gydytoja primaitinti vaiką, kai jam dar 4 mėn. nebuvo blink.gif Kažkaip pasirodė, kad pas mus Klaipėdoj daug kam taip pediatrai siūlo mad.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytes,
Mano Gabijai dabar jau daugiau nei 2.5, bet mamytes krutine jei vis dar asocijuojasi su dideliu artumu ir ten ji vis dar megsta prisiglausti smile.gif Mamos pieneli valgem be jokio jokio vargo iki 1.2m ir dabar kai jau prabego tiek laiko skaitau Jusu abejones ir maloniai prisimenu kad ir man viskas tada atrode labai sudetinga ir klausimu kaskart iskildavo tukstanciai.... Dabar jau zvelgama i visa sita reikala tik is salies, galiu tik pasakyti, kad klausykite labiau nei gydytoju, savo sirdies, nes niekas geriaus uz mama nezino ko reikia jusu kudikiui. As savaja tik mamos pienu maitinau iki 6 menesiu ir tada kada tik ji uzsimanydavo, net vandenuko nedaviau atsigerti. Buvau visu seneliu ir pagyvenusiu mamu siaubas, bet mano vaikas visu ju nuostabai augo kaip ant mieliu, gerai miegojo, buvo rami. Valgyti pradejom nuo bulvyciu ir morkyciu kazkodel, nes nebuvau labai pasigilinus ka ten reiktu geriau duoti. Bet jei visai patiko. Galbut jei primaitini 3.5men tai reikia labiau sekti nuo ko pradeti, ivedineti po viena produkta....., bet maniskei as siuliau ir kosyte visokes ir morkytes, ir bulvytes, ir mesyte...ji pati paragavusi labai greit parodydavo ko jinai nenori.
Atsakyti
maniskis tai jau ragavo kieta maista nuo 4-riu.tiksliau banano daviau paciulpti jau nuo 3,1., o 3,3 jau valge banana su sauksteliu.visa kita nuo 4.tai jam labai patiko ir nelabai norejo kruties , tai pienelio ir eme mazeti sad.gif kita 2.gif maitinsiu ilgiau pati, tik manau, kad jam bus sunkiau priprast prie kieto maisto sad.gif wink_3.gif
Atsakyti
Kadangi turiu daug pieno planavau maitinti tik juo iki 6 mėn, tačiau per 4-tą mėn 2.gif priaugo tik 300 gr, ėmė dažnai valgyti - matyt trūksta sotumo nuo pieno arba ji sper liesas sad.gif . Taigi pradėjom valgyti bulvę. Tačiau kaip su tom PSO rekomendacijom - tik MP iki 6 mėn? Gas nereikia per daug kreipti dėmesį ir žiūrėti geriau kas tinka tavo 2.gif ?
Atsakyti