Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

Labas. turiu didele beda,mano maziukui savaite ir 3 dienos,labai sunku su maitinimu,maziukui neiseina paimti papo,tai maitinu su antspeniu... atrodo uztektinai nepavalgo,gal maitinti maisteliu ji? nors noreciau pati savo pienu ji ismaitinti...
ar niekas daugiau neturi tokiu problemu? sad.gif
ir dar kiek laiko leliukas turi valgyti ,ir kiek miegoti?
maniskis miega ilgiausiai 3val,kartais po koki pusvalndi ir valgyt prasosi,o valgo 1,30-2valandas? ar tai gerai?
Atsakyti
QUOTE(vildut @ 2004 11 28, 23:03)
Labas.  turiu didele beda,mano maziukui savaite ir 3 dienos,labai sunku su maitinimu,maziukui neiseina paimti papo,tai maitinu su antspeniu... atrodo uztektinai nepavalgo,gal maitinti maisteliu ji? nors noreciau pati savo pienu ji ismaitinti...
ar niekas daugiau neturi tokiu problemu? sad.gif
ir dar kiek laiko leliukas turi valgyti ,ir kiek miegoti?
maniskis miega ilgiausiai 3val,kartais po koki pusvalndi ir valgyt prasosi,o valgo 1,30-2valandas? ar tai gerai?

Viskas apie ką rašai normos ribose. Taip gali būti.

O pagal ką sprendi,kad jam maisto neužtenka? Jis pats pasako? biggrin.gif O gal bobutė?

Yra tik du požymiai pagal kuriuos galima nustatyti:

bent 6 šlapi pampersai per dieną
svorio augimas( tam reikalingos svarstyklės

O tokių nesamonių,kaip bdo išmatos ir vaikas verkia,vadinasi maisto trūksta totalios nesąmonės. Greičiausiai jam pučia pilvuką.
O ką reiškia neišeina paimti? Jeigu nėra spenelių,tuomet galima su Niplette Avento spenelius prieš kiekvieną maitinimą suformuoti.Jokių problemų šiais laikais.

QUOTE(lilia @ 2004 10 01, 07:47)
Aš beveik visai nemaitinau pati savo vaiko. Nuo trečios dienos dirbtinis pienukas (Tutteli), o dabar jau bandau duoti karvutės pienuko, ir visai liuks

Nu čia vobšče blink.gif Mama tu iš kur? Iš Marso?
Karvės pieno NEGALIMA duoti vaikams iki 6 mėn. Tai gali sukelti kraujavimus iš virškinimo trakto,nekalbant apie tai,jog visiškai nepasisavinamas Vit D.

Na tikrai negalvojau,kad dar tokių mamkų yr. Nu čia jau neapsišvietimas totalus blink.gif
Atsakyti
Shiaip jau karves pieno iki metu nerekomenduoja, na mazhu mazhiausiai - iki 10 men. Iki to amzhiaus vaiko organizmas dar sunkiai virshkina pieno baltymus, o kai kuriems ju gali ishsivystyti 'pieno alergija'.
Atsakyti
QUOTE (DiDiDu @ 2004 11 29, 00:16)
.Na tikrai negalvojau,kad dar tokių mamkų yr. Nu čia jau neapsišvietimas totalus blink.gif

nu nereikia taip tragiškai reaguoti ir vadinti mamą neapsišvietusia wink.gif visa mano (tėvų...) karta išaugo be jokių tiuti muti (nes jų nebuvo), o ant karvės pieno.
Šių dienų vaikai aplamai yra daug kam alergiški, nes aplinka užteršta (aplinka kalta biggrin.gif )žymiai labiau, beje ir tos pačios karvės ėda užterštą žolę.
šiaip aš irgi maitini dar savo pienu rolleyes.gif
Atsakyti
Nesamonė, nei mūsų karta augo su karvės pienu, nei ankstesnė augo- dauguma mamų visais laikais stengėsi maitint pačios, o jei pieno neturėdavo- buvo tokios pieno virtuvėlės, kur pirkdavo spec. mišinukus "klijukų" pagridu, į kurį pieno įeidavo maks.30 proc. ******
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auges: 30 lapkričio 2004 - 13:18
QUOTE (Tuja @ 2004 11 29, 12:35)
nu nereikia taip tragiškai reaguoti ir vadinti mamą neapsišvietusia wink.gif visa mano (tėvų...) karta išaugo be jokių tiuti muti (nes jų nebuvo), o ant karvės pieno.
Šių dienų vaikai aplamai yra daug kam alergiški, nes aplinka užteršta (aplinka kalta biggrin.gif )žymiai labiau, beje ir tos pačios karvės ėda užterštą žolę.
šiaip aš irgi maitini dar savo pienu rolleyes.gif

Na aš galiu pasakyti, kad prieš 25 metus, kai mama mane maitino klijukais su karvės pienu (kaime nebuvo jokių "virtuvėlių"), įsigijau alergiją nuo karvės pieno ir kentėjau dėl to visą vaikystę. Aišku, kad ne kiekvienam tokia alergija gali atsirasti, bet tikimybė juk yra, ir ne maža.
Atsakyti
As vel i pradine tema: bedos del tirsto maistelio kisimo. Pradejo mociute nuo 5 men. po mazuti sauksteliu pagremzto o buolio siulyti - labai jam skanu buvo, kaip paukstelis ziodavosi. Nuo sesto men. gavo pirmaji darzoviu sauksteli ir patiko. Taip gal kokia savaite. O po vis didinant maistelio kieiki iki normos didejo po truputi ir kaprizai: pirmi saukstukai OK, o po to - issidirbinejimai. Tai pradejau ir kruopu kosyte papildomai siulyti - kad kaip nors savo tirsto maistelio dienos norma suvalgytu. O jis kuo toliau tuo labiau nenorejo valgyti. I darba isejo TV, zaislai, galu gale 7,5men. pradejus mesyte siulyti - net saukstai puodai, papuosalai ir kt. nesamones i karo lauka isejo, kad tik vaikas ziopsotu it jam tuo mometu butu galima kisti saukstelius i "snapa". O jis galu gale pradeda zirzti ir gaves kruti giliai dusauja ir varto akis: "Jezau, galu gale susiprato valgyti duoti!". Is nevilties net apsiasarodavau blink.gif . Baigesi tuo, kad sauskteli pamates paspausdavo lupa ir nusukdavo galva. Tai stai" Pries savaite netekau kantrybes ir
1) nustojom papildomai maitinti ir siulyti, maitinau tik savo pienuku
2) kiek tik imanoma sedam su vyru prie stalo kartu (anksciau valgem pamainom) ir sodinam savo padauza ziureti, kaip mes valgom. Pamaniau, gal beziuredamas "uzpavydes" g.gif
Pries tai paskambinau pediatrei ir paklausiau, ar nieko blogo, jei Joris kokia sav. negaus kito maisto. Sake, - nieko blogo. Psichologe po ranka pasitaike - irgi sake, kad labai gerai sugalvojom. Ir dar sauksta liepe i ranka duot.
Na stai. Po kokuiu 5 dienu prie vakarienes stalo pasiulem sauksteli tyreles ir suvalge neissidirbinedamas clap.gif
Dabar duodam tik tiek, kiek pats nori. Ir jokiu zaislu.
Zinoma suvalgo labai jau juokingus kiekius kaip 8 men. kudikis: po 40-60 g mesos-darzoviu tyreles per diena ir pora kokiu barankyciu ar kudikiu sausainiu, kartais - ir vaisiu tyreles kelis saukstus. Eisim va po 2 dienu pas gydytoja ir ziuresim, ar neatsiliepe tokie eksperimentai ir "nevalgiadieniai" svoriui, ar pakako jam tik mano pienuko.
Va tokia musu nevalgymo istojia rolleyes.gif
Beje, gal kam teko maitinant antibiotikus vartoti? Man gali prireikti, jei ausies uzdegimas man "isismarkaus" ir nezinau, kaip su maitinimu daryti... Labai nervinuos. Ir nutraukti visikai nesiseka - max 30 g sad.gif Patarkit ka nors...
Atsakyti
pas mus vienas prie vieno situacija kaip raganos biggrin.gif jau kartais visai nejuokinga darosi..
Atsakyti
As nuo 5,5men pradejau duoti darzoviu tyre, nors pienp uzteko, bet issigandau, kad nebutu mazakraujystes. Cia mane isgasdino taip vaiko gydytoja, kad vien savo pienu maitinant taip gali but
Atsakyti
Pas mus situacija nelabai ir pasikeite unsure.gif
Tik jogurto nebevalgo, o valgo truputeli mesos arba zuvies - gabaliukais supjaustytos, su trupuciu druskos ir butinai prieskoniu blink.gif Smeigia su sakute ir valgo. Ypac virtas liezuvis tinka smile.gif Bet jokiu kosiu, jokio trinto maisto, jokios varskes, jokiu darzoviu, jokiu tyreliu sad.gif
Beje, kraujo tyrima darem, kai 2.gif buvo metai ir 1 menesis. Galvojau bus baisu, nes tada jis dar isvis mesos nevalge. O hemoglobinas - 116 clap.gif
Atsakyti
o koks hemoglobinas vaikams iki metu turi buti?
Atsakyti
del hemoglobino nezinau.
bet uzvakar tai valge maniske ohoho.. isviriau labai sveika mesyte, su sveikomis darzovemis, o ji tik purto galva (tipo ne ne ne), lupas suciaupia ir niekaip.. sau buvau issivirusi "tarybiniu" desreliu, daviau paragauti - valgo ir dar praso biggrin.gif tai padariau taip: idejau desrele ir sone jos tyreles. rodau, kad gnybiu desrele (del kvapo) ir tuo paciu kabinu jos maistuka laugh.gif .
si karta pietus buvo beveik pavyke clap_1.gif
sia savaite su maistu truputi geriau, bet vistik mamo pienas geriausias
Atsakyti