Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

QUOTE(Veite @ 2005 11 28, 15:06)
Kad ir koks sveikiausias mamos pienas, bet kai vaikuciui greit 2 metukai, tikrai manau- nevisai normalu, kad mamos pienas islieka svarbiausiu maistu, nes jis nebegali patenkinti visu augancio vaikucio poreikiu...Aciu dievui, maniske jau normaliau valgo, ne tik mano pienu gyva...

O ka daryt jei nenori valgyt?Per prievarta juk neikisi g.gif Po biski palesa tai to tai ano,o ko neuztenka,gauna is mamytes thumbup.gif Vaikai patys zino kas jiems geriausia thumbup.gif
Atsakyti
Pirmas vaikas mano piena gere iki metu,nors damaitindavom.Antrasis apie tris menesius po to perejom ant dirbtinio maisto.
Atsakyti
Iki puses metų, jei mama turi pakankamai pieno, galima nedamaitinti niekuo. Nors aš pirmagimiuo savo jau nuo 3 mėnesių davaiu vis ko nors paragauti. O va savo mažąjai, tai tik nuo 7 pradėjau kažką duot ragauti, o įvedžiau papildomai vieną maitinimą t.y. košę, tik nuo 9 mėn. Ir jai praktiškai pakako mano pieno. Manua čia kiekvienam vaikui individualiai. Juk jie kaip ir suaugę, vieni neturi apetito, kiti valgo ir valgo... Juk jie tokie patys žmonės tik dar labai maži. Reik taikytis prie jų poreikių, o ne skaityti knygas ir bandyti kažką daryt per prievartą.
Atsakyti
Labai teisngai Vėtruže parašei 4u.gif
Kadangi turėjau daug pienuko, tai beveik iki 7 mėn. papildomai nieko nedaviau. Maitinti krūtimi baigiau kai dukrytei buvo 11 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2005 11 30, 10:17)
O ka daryt jei nenori valgyt?Per prievarta juk neikisi g.gif Po biski palesa tai to tai ano,o ko neuztenka,gauna is mamytes thumbup.gif Vaikai patys zino kas jiems geriausia thumbup.gif

manau jei nenori,tai dar ne laikas ir tiek
aš savo sūnų iki 5 mėn tik savo pienu maitinau, nuo penkto įvedėm tyreles,nes kraujo tyrimai nelabai geri buvo (žemas hemoglobinas) o štai nuo 6mėnesio daržovines košes ragaut pradėjom.Pritariu minčiai kad vaikui iki 6 mėnesiuko užtenka MP jei jo yra pakankamai ir jei vaikas puikiai vystosi. O dėl primaitinimo pirmais mėn aš asmeniškai schmoll.gif ir dėl pilvuko pūtimo ir dėl to kad vaikučio žarnynas dar tik tvarkosi,tai kam jam užkrauti papildomo darbo.Tokia mano nuomonė

Atsakyti
tik MP - iki puses metuku. Veliau privalu pradeti ragauti ir pratintis prie tikro maisto. Kuo ilgiau delsim, tikedamos, kad MP vienintelis nepakeiciamas maistas vaikui, tuo daugiau bus problemu pereinant prie suaugusiu zmogiuku raciono... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anastacia @ 2005 12 23, 17:49)
tik MP - iki puses metuku. Veliau privalu pradeti ragauti ir pratintis prie tikro maisto. Kuo ilgiau delsim, tikedamos, kad MP vienintelis nepakeiciamas maistas vaikui, tuo daugiau bus problemu pereinant prie suaugusiu zmogiuku raciono... g.gif

Toks zodis"privalu" g.gif o jei nenori vaikas kaip jam ikisi?Per prievarta? blink.gif Nemanau,kad taip galima ka nors pasiekti schmoll.gif ateis laikas ir prades valgyt,kiekvienam juk skirtingai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai sakiau maitinsiu iki 0,5 metų tik MP, bet kadangi svorio nepriaugom tai teks ir anksčiau matyt pradėt duot košių. verysad.gif
Atsakyti
Pradzhiai su naujaisiais te buna taip kaip jus trokštat wub.gif
Aš tai savo gnomika maitinu tik MP retsykiais tik duodama ka čiulptelt kad suvoktu kad šiam pasauly yra ir kt skonis bigsmile.gif Jis jau puikiai suvokia kad mama kazhka valgo ir ynirtingai bando atimt blink.gif retsykiais pavykus kai pabando dyvinas kaip tai galima valgyt blink.gif
Ryt pirma kart duosiu jau pirma šaukšta virtos bulvės su pienuku ax.gif
Jei nepatiks tai po ryt moliugo g.gif
Atsakyti
as vien savo pienuku maitinau iki puses metu, tuos 6 menesius neduodavau nei arbatu, nei vandens, visiskai nieko, tik pienuka... o paskui pradejau po truputi ivedineti vaisius, darzoves ir grudu kosytes smile.gif
Atsakyti
Aš maitinau iki 1 m ir 4 mėn.savo pienu. Nuo pusės metų pradėjau papildomai virti daržovių košyte ir kt. bet mano pieną būtų gėręs ir ilgiau, bet manau, kad jau pakankamai ilgai išmatinau.
Atsakyti
Savo pirmąją dukrelę maitinau savo pienu iki 1 m. ir 7 mėn.,visą kitą maistą ji tik ragaudavo bigsmile.gif ,ūgio ir svorio rodikliai bei hemoglobinas buvo puikūs thumbup.gif ,o į polikliniką eidavavome tik pasiskiepyti ( tfu tfu tfu ) mirksiukas.gif
Antrą dukrelę vis dar maitinu savo pienuku (jai 1 m. ir 7 mėn. ) rolleyes.gif ,viskas kartojasi ,kaip ir su pirmąja dukrele : kitą maistuką ji tik ragauja (vieną dieną ji nori daugiau mėsytės (nors pilnos porcijos niekada nesuvalgo), kitą-tik MP...) bigsmile.gif ,bet pastebėjau,jog atėjo laikas,kai ji pati reikalauja daugiau kito maistuko mirksiukas.gif Visakas natūralu mirksiukas.gif Manau yra ir daugiau mamų ilgai maitinančių savo pienuku biggrin.gif ,tačiau ne visos parašo... mirksiukas.gif Daug jų ir tarp mano kaimynių ,kraujas (jį gal dažniau reikia tirti ) ir visi kiti rodikliai jų vaikučių buvo puikūs good.gif O valgyt kitą maistuką tokie vaikučiai dažniausiai pradeda tik tuomet,kai mamytė nustoja maitinti savo MP rolleyes.gif ,nes skanaus pienuko nebelieka (nėra ką pasirinkti ) mirksiukas.gif
Atsakyti