mamos pienukas gaminasi-...smegenyse,vat taip.stebėdavausi ,bijo mamos maitinti arba kaip skudurėli vaikiuka drebia į lovelę ,nes šis krūti nužiaumojo iki kraujo.tai ir nebūna to pieno per visas fobijas.pirmagimio laukiausi ,priešpienis pasirodė 6nėštumo mėnesį.ir tai nereiškė gresiančio persileidimo.tiesiog vos kūdikis suspurdėdavo ,sušlapdavo marškinėliai...atsikračiusi fobiju bet kuri mama gali maitinti savo vaikiuką ilgai ir laimingai.
pirmasis džiaugėsi mamos pienu iki1.4m.pats nutolo ,nebenorėdavo.dukrelė jau nuo 6 mėn.primaitinama buvo ,nes biski į mokslus kibau ,atitolome.jaunėliui jau 1.7 bet pieno daug turiu ,po3-4kartus pamaitinu.bet su mažuoju ir supratau ,kokia visagalė psichologija.mano leliukui pirmas dantukas pasirodė9mėn.metuku teturėjo4 dantukus,man pieno buvo žymiai mažiau.vargau su maisto gamyba ,nes ipratusi buvau ,kad metinukai valgo viską ir juolab-netrintą maistą ,o čia tryniau per sietelį ,o jis springsta/kiti vaikai metu 8-12dantu turėjo/nervinasi ,alkanas.pagailo mažiaus.tiesiog graudu ,kai maitindavau tas mėsas trintas ,jausdavau ,krūtys tvinksta ,metu lėkštę ir deduosi prie krūties .ir ką jūs sau manote ,pieno padvigubėjo

taip ir pratesėm maitinima ,sulaukėme dar dviejų dantukų ,ir stambu maistą ėmė kramtyti 1.4m.
jūs dažnai užduodate klausimą ,ką daryti ,kad suvalgytu kuo daugiau,arba kaip ipratinti prie maisto.vos pasirodo pirmas dantukas ,nepriklausomai ,kokiu pienu maitinamas ,vaikiukas privalo gauti čiulpti ,kramtyti morka ,džiuvesėlį ,obuolį cielą ,o tik tada drasiai valgydinkite košes.VAIKAS TURI IŠMOKTI NUO ČIULPIMO REFLEKSO PEREITI į KRAMTYMO REFLEKSĄ.čiulpti išmoko pilve ,ūgtelėjo ,tai kaip kramtys ,jeigu to nesimokins?ir naujo maisto ne kas mėnesi valgyti turi ,okas savaite.pirmiausia ,tik taip pastebėsite jei yra kamnors alergiškas.antra ,greičiau suprasite ,kokio skonio nori jūsų gurmanas.būtina savaite duoti nesaldintos košės ar daržovienės/tik vienos rūšies/kita savaite-pasaldintos vienos rūšies košės.trečia savaite duoti ryte vakare pakaitom jau išbandytas košes prijungiant vieną naują.idelu ,kada pirmoji košė-grikiai ,tai maniškiam jokiu mažakraujysčių nebuvo.aišku ,užaugo ,atprato.svarbiausia niekada nebijokite vaiko maitinti tuo maistu ,kurio jūs pati netoleruojate.gal vaikui tai bus pats tinkamiausias produktas.mačiau mama ,kuri virdavo grikius ir vos nevemdama davė juos vaikui.šis tik išpūtė akis ,prarijo šaukštelį ir taip pat ėmė žiaugčioti.arba jei kiaušiniams alergija-nebūtinai turi išberti ir vaiką.mano metinuko meniu savaite nesikartodavo.tai -tvirti pamatai vaiko augimui ir vystimuisi,jei vaikas sveikas ,tai gali valgyti viską ,o meniu savaitei turi būti sudarytas iš skirtingų produktų.
ir pats svarbiausias žingsnis ,maitinti vienodu laiku.tai irgi kertinis akmuo ....vaikai nepaprastai jautrūs ,jei maitinsite išvargusi ,pikta ir mažius nosi nukabins.sunkiausias ,bet prasmingiausias momentas ,atpratinti nuo čiulpimo prie visaverčio maisto.sėkmės
negaliu gyventi be braškių,jei negausiu ,vogti eisiu