Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

Beje,esu skaičius,kad vaikas tik pienu gali maitintis iki 2 metų,tik būtina duoti,kuo daugiau vaisių g.gif ax.gif mirksiukas.gif Kiek žmonių,tiek nuomonių rolleyes.gif O gydytojai ,tiesa,labai dažnai savo numones keičia blink.gif bigsmile.gif

QUOTE(Arnika @ 2005 08 02, 15:50)
Na bet tikrai keista aplinkinių reakcija  biggrin.gif . Mano vaikui tik 10 mėn, o jau stebisi kad ilgai maitinu  g.gif . Ir dar nežadu baigt, tik stengiuos viešai nesidemonstruot, pamaitinu kamputyje visur kur man reikia, tiesiog nesureikšminu to. Pieno per akis, sėdžiu namie, man atrodo nuodėmė būtų mišinukais maitint.
Kiekvieno asmeninis reikalas, kiek maitint, tik nereikia ant kitų važiuot, girtis - peikti, kad ilgai ar trumpai maitini  4u.gif .

Man tai visai žavu,kai jau vaikščiojantis vaikutis paima mamą už rankos ir veda niam niam... rolleyes.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Lava @ 2005 02 28, 19:32)
Cia as vel apie papildoma skysciu davima: pasimeciau tarp 'patarianciuju' - vieni sako, kad butina duoti sulciu, vandenuko; kiti porina, kad jei MP uztektinai, tai jokiu skysciu neduoti (vaikui 9 menesiai). Tai vat dabar susigaudyk, kad gudrus - buti ar nebuti tiems skysciams mano kleckucio valgiarastyje  g.gif  g.gif  g.gif

Gydytojai,su kuriais teko bendrauti, sakė,kad pirmi mamos pienuko gurkšniai skirti vaikučiui atsigerti,o vėliau-jau valgis ax.gif ,jokie kiti skysčiai nereikalingi... rolleyes.gif , žinoma, nekalbu apie ūgtelėjusius vaikučius,kurie jau patys paprašo kitko atsigerti... bigsmile.gif
Atsakyti
Iš karto ramiau, kad ne mes vieni tokie...nevalgiukai.
Aš jau nebekreipiu dėmesio į tuos "privaloma", "turi valgyti" ir t.t.
O kaip tu vaikui sumaitinsi kokią košę jei ji žiaukčioja po antro šaukšto, verkia. Aš taip negaliu.
Dabar maniškei 10 mėn., bet dieną ir naktį ji valgo kas 2 val. MP. jau fantazija atšoko nuo tų košių virimo-nuleidimo į tūliką ir tyrelių pirkimo - išmetimo proceso. doh.gif Būna dienų kai nieko jai neverdu ir nesiūlau, o jai dzin, ir MP pakanka.
Šiaip kartais "užplaukia" ir pavalgo. Tada aš apsidžiaugus ir kitą dieną lygiai tą patį duodu. O kitą dieną jau nebenori doh.gif Geria su malonumu, ką tik bepasiūlau - vandenį, arbatas, sultis, Actimel.
Mūsų irgi Hemoglobinas žemas, bet ką daryt? neįkišu aš jai tos mėsos ar kokių burokų. Daktarė pasiūlė juodą duoną duoti (B grupės vitaminas). Tokius dalykus dar pagraužia, bet argi čia maistas?...
Man tai negaila to MP, bet jei nors kiek valgytų, galėčiau bent naktį kažkaip atpratint valgyt, o tai dabar bijau, kad ji išalksta greit ir vis duodu duodu kiek paprašo verysad.gif
ech smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LAPUTĖ @ 2006 01 17, 11:19)
Man tai visai žavu,kai jau vaikščiojantis vaikutis paima mamą už rankos ir veda niam niam... rolleyes.gif  mirksiukas.gif

schmoll.gif man ne, kiek žmonių tiek nuomonių ax.gif
pirmąją maitinau iki metukų, košių pradėjom ragaut apie 5 gyvenimo mėnesiuką, iki to laiko jokių arbatyčių nieko nedaviau ir viskas buvo thumbup.gif Tik tas maitinimas iki metų tai toks buvo- kuo vyresnė tuo mažiau, dieną pvz MP neduodavau, jei koks ekstra atvejis tik tada.
su Aistute ir manau panašiai bus.
Atsakyti
mamos pienukas gaminasi-...smegenyse,vat taip.stebėdavausi ,bijo mamos maitinti arba kaip skudurėli vaikiuka drebia į lovelę ,nes šis krūti nužiaumojo iki kraujo.tai ir nebūna to pieno per visas fobijas.pirmagimio laukiausi ,priešpienis pasirodė 6nėštumo mėnesį.ir tai nereiškė gresiančio persileidimo.tiesiog vos kūdikis suspurdėdavo ,sušlapdavo marškinėliai...atsikračiusi fobiju bet kuri mama gali maitinti savo vaikiuką ilgai ir laimingai. smile.gif
pirmasis džiaugėsi mamos pienu iki1.4m.pats nutolo ,nebenorėdavo.dukrelė jau nuo 6 mėn.primaitinama buvo ,nes biski į mokslus kibau ,atitolome.jaunėliui jau 1.7 bet pieno daug turiu ,po3-4kartus pamaitinu.bet su mažuoju ir supratau ,kokia visagalė psichologija.mano leliukui pirmas dantukas pasirodė9mėn.metuku teturėjo4 dantukus,man pieno buvo žymiai mažiau.vargau su maisto gamyba ,nes ipratusi buvau ,kad metinukai valgo viską ir juolab-netrintą maistą ,o čia tryniau per sietelį ,o jis springsta/kiti vaikai metu 8-12dantu turėjo/nervinasi ,alkanas.pagailo mažiaus.tiesiog graudu ,kai maitindavau tas mėsas trintas ,jausdavau ,krūtys tvinksta ,metu lėkštę ir deduosi prie krūties .ir ką jūs sau manote ,pieno padvigubėjo ax.gif taip ir pratesėm maitinima ,sulaukėme dar dviejų dantukų ,ir stambu maistą ėmė kramtyti 1.4m.
jūs dažnai užduodate klausimą ,ką daryti ,kad suvalgytu kuo daugiau,arba kaip ipratinti prie maisto.vos pasirodo pirmas dantukas ,nepriklausomai ,kokiu pienu maitinamas ,vaikiukas privalo gauti čiulpti ,kramtyti morka ,džiuvesėlį ,obuolį cielą ,o tik tada drasiai valgydinkite košes.VAIKAS TURI IŠMOKTI NUO ČIULPIMO REFLEKSO PEREITI į KRAMTYMO REFLEKSĄ.čiulpti išmoko pilve ,ūgtelėjo ,tai kaip kramtys ,jeigu to nesimokins?ir naujo maisto ne kas mėnesi valgyti turi ,okas savaite.pirmiausia ,tik taip pastebėsite jei yra kamnors alergiškas.antra ,greičiau suprasite ,kokio skonio nori jūsų gurmanas.būtina savaite duoti nesaldintos košės ar daržovienės/tik vienos rūšies/kita savaite-pasaldintos vienos rūšies košės.trečia savaite duoti ryte vakare pakaitom jau išbandytas košes prijungiant vieną naują.idelu ,kada pirmoji košė-grikiai ,tai maniškiam jokiu mažakraujysčių nebuvo.aišku ,užaugo ,atprato.svarbiausia niekada nebijokite vaiko maitinti tuo maistu ,kurio jūs pati netoleruojate.gal vaikui tai bus pats tinkamiausias produktas.mačiau mama ,kuri virdavo grikius ir vos nevemdama davė juos vaikui.šis tik išpūtė akis ,prarijo šaukštelį ir taip pat ėmė žiaugčioti.arba jei kiaušiniams alergija-nebūtinai turi išberti ir vaiką.mano metinuko meniu savaite nesikartodavo.tai -tvirti pamatai vaiko augimui ir vystimuisi,jei vaikas sveikas ,tai gali valgyti viską ,o meniu savaitei turi būti sudarytas iš skirtingų produktų.
ir pats svarbiausias žingsnis ,maitinti vienodu laiku.tai irgi kertinis akmuo ....vaikai nepaprastai jautrūs ,jei maitinsite išvargusi ,pikta ir mažius nosi nukabins.sunkiausias ,bet prasmingiausias momentas ,atpratinti nuo čiulpimo prie visaverčio maisto.sėkmės
Atsakyti
Na,mes kitokio maistelio paragavome būdami 4mėn.,nes gyd.jau siūlė pradėt,bet maniškis nevagė schmoll.gif O nuo šešto mėn.pradėjo valgyti tyreles.Dabar jam 8mėn.,valgo 2 kartus per dieną košes.Vieną daržovių,kitą pienišką.Vaikas pats pasirenka kada jam reikia papildomo maistelio,o mamos pareiga-pasiūlyti bigsmile.gif
Atsakyti
Tik motinos pienas - iki kada?
Tokia tema lyg ir...
taigi aš savo fainuolę MP maitinau metukus ir 2 mėnesius wub.gif
Atsakyti
man labai patinka žiūrėti kaip dukrytė traukia pienuką, jai tai ne tik maistas, bet ir didžiausias džiaugsmas, net pravardę turiu ,,pienuko fabrikas" smile.gif bandžiau pasiūyti vaisių tyrelės, nemokėjo nuo šaukštuko pasiimt, tai dar pora savaičių palauksiu. juk kietas maistas neturi pakeisti pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas,labai myliu savo 2 men dukryte,bet man maitinimas tai didziausias kosmaras.Nustojau maitint ir pradejau duoti misinuka.bet pieno dar truputi ira dar galeciau maitinti.nezinau kaip man elgtis.gal galite patarti?Bijau kad nepakenkciau dukrytei. verysad.gif
Atsakyti
Sveikute Alinute:) ,o kodel maitinimas toks didelis kosmaras? Na niekam nebuna lengva,o ypac jei tai pirmas vaikas zinau kaip tai sunku,as savo mazyle jau sesis menesius maitinu,zinoma pradzia buvo nelengva,bet zinok reikia kantrybes ir svarbiausia surasti patogia padeti.As nemazai prasikankinau ir mastitas buvo isisukes ir kruvini speneliai,bet del savo trupinelio iskenciau ir dabar savimi didzuojuosi.Manau,kad neturetum nutraukti maitinimo,juk vaikutis viska gauna butent is mamos pienelio,todel siulau dar pameginti. sekmes 4u.gif
Atsakyti
Man labai nemalonu,visur aplinkui slapia.labai atpila mano piena.man visada atrodo kad ji nedavalgo.o ar gali pakenkti misinukai? unsure.gif
Atsakyti
pakenkti tai tikrai misinukai nepakenks,o atpila vaikiukai todel kad jiems yra per daug tik motinos pienas virskinasi daug lengviau todel vaikutis gali noreti dazniau valgyti.O kad nebutu slapia i liemeneles ikloteliu galima nusipirkti,o kai maitini po krutimi pasikisk meliuka,dar kartais (kai labai skaudedavo spienelius)nutraukdavau pieneli ir duodavau is buteliuko,zinoma man labai daug vyras padejo,tai irgi daug reiskia
Atsakyti
nezianu,neapsisprendziu ka daryt.as labai griauziuosi del to kad nemaitinu.
unsure.gif verysad.gif bet ir maitint nelabai noriu verysad.gif
Atsakyti