Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

QUOTE(edska @ 2007 03 21, 11:33)
sveikos mamytes pirmaji maitinau iki metu o su antruoju sunkiau tiek daznai nori valgit nhakti is vis daznai valgo ,sakau gal nebeustenka ir krutines tustokos ?gal reikia pradet damaitinti?

Na av ir mamytėm su stažu iškyla abejonių smile.gif
Aš savo dukrą irgi maitinau iki metų ir ilgiau, dabar maitinu sunų. Tai irgi skirtumas didelis, nes duktė tai buvo miegalė, valgydavo retai, naktim išvis nesikeldavo. O sūnus valgo dažnai, naktį po keliskart doh.gif Bet man tai net tokia mintis nekyla, kad reiktų damaitint schmoll.gif Paprasčiausia yra skirtingi leliukai. Kartasi maniškis irgi tiek daug valgo, kad atrodo, kad jau tikrai ten tuščia tuščia, tada ramiai išgeriu arbatos ir vėl dėlioju nuo vienos krūties prie kitos. Manau su laiku viskas susitvarkys, mažiukas jis dar labai pas mane rolleyes.gif
Atsakyti
Na maniskis valgo irgi daznai, diena kas pusantros, nakti kas dvi, kas men priaugdavo po kila, o si tik 600 g. , tai gal jau pienuko mazai_
Atsakyti
QUOTE(Tonydi @ 2007 03 21, 17:38)
Na maniskis valgo irgi daznai, diena kas pusantros, nakti kas dvi, kas men priaugdavo po kila, o si tik 600 g. , tai gal jau pienuko mazai_

600 g yra normaliai. jei priaugtęs būtų mažiau kaip 500, tada būtų mažoka
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 03 21, 17:48)
600 g yra normaliai. jei priaugtęs būtų mažiau kaip 500, tada būtų mažoka

Na tikiuosi, nes lb noreciau minimum ismaitinti iki 6 men, o jei pasiseks, tai iki 10 ar 11 men, na kol i darbeli eisiu.
Atsakyti
QUOTE(Tonydi @ 2007 03 21, 17:38)

As saviski maitinau iki 2m.3men.Man ir atrode,kad apie trecia menesi,eme trukti pienuko,bet gal del to,kad jam pilvuka dazniau pusdavo,vakarais nenoredavo valgyt,blaskydavosi,bet veliau viskas susitvarke.O svorio tik pirma menesi priaugo 0,8kg,veliau-po 0,7-0,6kg per menesi,zodziu vis maziau.As jam ir misinuko vakarais duodavau,bet spjaudavo lauk,nenoredavo.Bet jau dabar koks nevalgiukas!
Na gerai,uzteks man cia plepet,visgi ilindau ne i ta puslapiuka.Bet ziuriu ir cia mamytes is Danijos smile.gif
Sekmes Jums maitinant leliukus!
Atsakyti
QUOTE(linarija @ 2007 03 20, 22:45)
kas zino kiek ml. turi isgerti 6 men. kudikis. jau menuo kaip valgome darzovienes ir kruopu koses. po maitinimo kose is vis negeria pieno, terliojasi su buteliuku ir viskas. gal del to, kad nuo pat pradziu neima buteliuko, jokiu arbateliu negeria.
o dabar ziuriu, kad ir pienuko sumazejo, is vienos kruties diena tenutraukiu 60 ml. bet ir to pacio negeria.
mane domina kokia yra norma pieno kai neduoti koses ir po koses?
gal misinuko jau reiktu, na bet nera jokiu pozymiu, kad  neprivalgytu ar pan... g.gif

Tai, kiek pieno galima nutraukt, visiškai neparodo, kiek jo ten iš tikrųjų yra, taigi ramiai - jei po košės nenori pieno, tai ir nereikia. Ir nėra normų krūtimi maitinamam vaikui, kiek jis turi suvalgyt po košės ar be košės. Jei svoris auga, mažylis sveikas - reiškia, viskas tvarkoj.
Kažkada aš pati, norėdama pažiūrėt, kiek lieka pieno po dukters pavalgymo, bandžiau nutraukt - tai vos keli lašai. Daktarė jau liepė ruoštis primaitint (lėliukei tada tebuvo apie 3 mėn.). Gerai, kad vis tik nebandžiau primaitint (nes neatrodė, kad jai maisto trūktų) - pieno visada būdavo tiek, kiek panelei reikėjo, ir nė šaukšto daugiau (nenusitraukdavo), o gražiai išmaitinau iki pusantrų metų (aišku, jau duodavau ir kitokio maisto). Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmasis tik mano pieneliu sotus buvo iki 6men. taciau nutraukeme galutinai kai jam buvo 1.8m blush2.gif Su antruoju, bus matyti kiek pienuko bus, tikiuosi uztektinai thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukriukas mėgavosi mamos pieneliu taip pat iki 1 metų ir 8 mėnesių. Tikrai esu laiminga, kad pavyko maitinti gana ilgai. Kai maitiname natūraliai, manau svarbu ir vaiko poreikiai, charakteris, ir mamos savijauta, ir dar daug daug dalykų, kuriuos žinome tik mes pačios. Vienas iš smagesnių momentų, kai nutraukiau maitinimą, buvo tai, kad galėjau naktimis išsimiegoti.
Atsakyti
Iki 6 men maitinau savo maziu tik MP, paskui po arbatini sauksteli kasdien didinant kieki arbatiniu sauksteliu pradejau duoti darzovienes ax.gif Kai dvi sav jau valgem darzoviene, pradejom ragauti vaisiu tyreles rolleyes.gif Valgo noriai, tik per diena pirma valgo darzoviene, o paskui tik vaisiu tyrele nes kitaip paragaves skanios vaisiu tyreles, nebenori valgyt darzoviu tyres, taip pietum darzoves valgom, o pavakariams deserta kertam lotuliukas.gif ax.gif Visi kiti maitinimai MP rolleyes.gif
Atsakyti
Na as ir MP iki puses metu o po to damaitineti pradejau. Ir man jokiu bedu su valgimu jai ir pirma paduosiu vaisine tai po to ir darzoviene ar kruopines puikiai valgo. Vienu zodziu valgo puikiai o geria tik MP kolkas thumbup.gif
Atsakyti
Aš vien tik MP maitinau iki 5 mėn, tada pradėjau duot obuoliuko, banano, arbatėlių. Iš pradžių tik toks kaip pažaidimas gavosi, o nuo pusės metukų jau rimtai griebėm daržovienes.
Dabar mažei 8 mėn, MP dar duodu, bet jau tik naktim..
Atsakyti
Mes jau beveik 11men geriam MP Nuo 5men pradejau duot vaisius, darzoviu, kruopu koses.O dabar jau valgom viska is eiles ir dar kokius5-6kart per para geriam MP 4u.gif
Atsakyti