Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

QUOTE(tevelis @ 2007 04 13, 14:35)
Reikia maitinti kuo ilgiau

reikia,bet ne taip ilgai kaip as!
Jau beveik metukai mergytei,bet negaliu priversti nieko valgyti kaip MP doh.gif ,o todel,kad stengiausi kuo ilgiau maitinti vien MP,kuo didyn,ji vis daugiau eme suprasti kas tai,taigi jau neismanau ir ka bedaryti.Iki sios dienos negaliu net savo reikalais isvykti ilgiau,nes bus baisus kaukimas,reikes MP.
Maitinkit i sveikata,kudikiui to reikia,tik nepersistenkit.
Atsakyti
Daktarai ir logopedai sako, kad ilgas maitinimas trukdo vaikeliui normaliai kalbeti, veliau ismosta jie be to nebemoka valgyti kieto maisto, springsta ir t.t. Ka daryti? Norisi maitinti kiek imanoma ilgiau, o cia sako tokios pasekmes laukia? sako nereikia noreti, kad metu vaikas butu kaip kudikis!
Mano mazajam greit 7 menesiai, valgom MP ir pilnai jo uztenka, prigasdina mane, pradedu duoti koseles darzoviu, manu, ryziu ir ko kito paragauti, net desreliu jau esu davusi ax.gif Primaitinu tokiu maistu, tada krutine kieta palieka, nes mazis nebeistustina... Ka daryti???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2007 04 18, 19:07)
Daktarai ir logopedai sako, kad ilgas maitinimas trukdo vaikeliui normaliai kalbeti, veliau ismosta jie be to nebemoka valgyti kieto maisto, springsta ir t.t. Ka daryti? Norisi maitinti kiek imanoma ilgiau, o cia sako tokios pasekmes laukia? sako nereikia noreti, kad metu vaikas butu kaip kudikis!
Mano mazajam greit 7 menesiai, valgom MP ir pilnai jo uztenka, prigasdina mane, pradedu duoti koseles darzoviu, manu, ryziu ir ko kito paragauti, net desreliu jau esu davusi  ax.gif Primaitinu tokiu maistu, tada krutine kieta palieka, nes mazis nebeistustina... Ka daryti???? g.gif

Sveikute,
kas per nesamone apie vaikelio nemokejima normaliai kalbeti, ar nemokejima kramtyti. Mano merginai 2.5 metu ir mes po siai dienai geriame MP. Ji puikiai kalba, labai aiskiai reiskia mintis, puikiausiai kramto viska ka reikia kramtyti yra ne pagal amziu issivysciusi, protinga, beveik neserga, puikiai valgo visa kita maista ir auga musu dziaugsmui. Manau ilgo maitinimo MP nauda yra akivaizdi, o kas kaltina ji kokiais nebutais dalykais tai ar nebeturi kitu argumentu arba pacios niekada nemaitino. Maitinkite kuo ilgiau juk tai vistiek toks trumpas laikotarpis prieš visa gyvenima, veliau tik prisiminimai... Smagu. Man patinka auginti vaikus ir duoti jiems kas geriausia(ne materialia prasme).Sekmes merginos. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2007 04 18, 18:07)
Mano mazajam greit 7 menesiai, valgom MP ir pilnai jo uztenka, prigasdina mane, pradedu duoti koseles darzoviu, manu, ryziu ir ko kito paragauti, net desreliu jau esu davusi  ax.gif Primaitinu tokiu maistu, tada krutine kieta palieka, nes mazis nebeistustina... Ka daryti???? g.gif

absurdas doh.gif, kas čia per negirdėta teorija blink.gif aš kalbėti pradėjau dar nė metukų nesulaukus, o mama mane žindė iki 1 m. draugė 2 vaikus žindė iki 2 m. kalbėti jie irgi labai anksti pradėjo. 1,5 m jau viską sakydavao, o 2 m net nebešveplavo. su kramtymu irgi jokių problemų nebuvo. o normaliai košes pradėjo duot tik nuo 8 mėn., anksčiau tik paragaudavo porą šaukštelių.
Atsakyti
Del kalbejimo, tai paskutiniame "Mazylyje" rasoma, kad kaip tik zindomiems vaikams maziau bedu, nes ju burnos raumenukai daug dirba, istreniruoti. Ir su sakandziu maziau problemu. O del primaitinimo tai gali buti visaip. Vyresnis sunus labai nenoriai valge nauja maista. Beveiki iki 8-9 menesiu gyveno mano pienu. O dukryte labai noriai kibo nuo 6 men. i kosytes. Vat, o abu tolygiai zindyti, vienodai pasiulytas primaitinimas. Siaip didysis dabar valgo labai gerai ir kramtyti ismoko ax.gif
Taip kad , Garbanele, zindyk - neimk i galva visokiu pletku 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2007 04 18, 18:07)
Primaitinu tokiu maistu, tada krutine kieta palieka, nes mazis nebeistustina... Ka daryti?

Truputi nusitrauk pieneli,bet tik tiek,kad nebutu kieta,po to susireguliuos gamyba pagal poreiki. Manu kose tai nevertinga,grikiu,avizu,aviziniu dribsniu,miezine,kvietine puikiai tinka.Parasiau "puikiai" ir prisiminiau Puikio kosyte.Ji irgi gera,bet kartais buna apkartusi,vadinasi,jau sena.Bet lygiai tokia pacia kosyte galima pasidaryti paciai-susimalk kavamale kruopas,susidek i indukus ir maisyk jas pagal nuotaika.As maldavau tik iki 8-9 menesiu,po to virdavau nemaltas ir trindavau arba blenderiu,arba sakute-ziurint kokios konsistencijos reikia.
Toms mamytems,kurios maitina tik krutimi ilgiau nei metai-viskas gerai,jei hemoglobinas vaiko normalus.Paprastai jis pradeda kristi nuo puses metu ir tada pats laikas ivesti papildoma maitinima.Kasdien,kantriai,vel ir vel pasiulant naujo maistelio.As dukryte MP maitinau iki 2,5 metu ir nutraukiau tik todel,kad gavosi psichologinis prisirisimas-jei tik kas naujas ateina,pasijaucia nesaugi,iskart plesia man palaidine,kruti i burna ir stebi ta nauja zmogu.Bet nuo 7 menesiu ji valge ir papildoma maista.Po metu labai sunku ipratinti valgyti ne kruti.
Kai daugiau vaiku,tai nera kada cackintis.Visi valgo ir maziai is paskos.Nevalgai-eini nuo stalo,kita karta daugiau valgysi.Be to,kitu vaiku pavyzdys veikia-jau vien del to gerai tureti daugiau nei viena vaika.
Atsakyti
QUOTE(tevelis @ 2007 04 13, 14:05)
Reikia maitinti kuo ilgiau

Iki 18 metų- įstos į universitetą, pats nebenorės... biggrin.gif

Daugvaikuciu, smagu, kad yra mamu, su dziaugsmu auginanciu net keturis vaikus... Grazu be galo.
Beje, girdejau kazkokia laida sake, kad manu koses negalima vaikams iki 2 metu- kazkokia ten medziaga neisisavina ir kenkia vaiko organizmui... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gintaryte001 @ 2007 04 25, 13:10)
sveikutes..o ar galima paciai nutraukt maitinima? na ta prasme kad pieniuko nebebutu...

Sveikute, man tik kol kas idomu butu suzinoti kodel tu klausi , o jau po to galima bus ir pasdiskutuoti .....
Matau vaikiuko dar net neturi, o jau tokios mintys kyla g.gif neuzpyk, bet ziauru ....
Tu net neisivaisduoji ka reiskia maitinti kai mazos akutes ziuri i tave patenkintos, kad pienelio yra ir tas mamos ir vaiko artumas wub.gif
Man atrodo kai paimsi vaikuti i rankas tokiu minciu net nekils schmoll.gif
SEKMES TAU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 04 26, 11:06)
Sveikute, man tik kol kas idomu butu suzinoti kodel tu klausi  ,  o jau po to galima bus ir pasdiskutuoti .....
Matau vaikiuko dar net neturi, o jau tokios mintys kyla  g.gif  neuzpyk, bet ziauru ....
Tu net neisivaisduoji ka reiskia maitinti kai mazos akutes ziuri i tave patenkintos, kad pienelio yra ir tas mamos ir vaiko artumas  wub.gif
Man atrodo kai paimsi vaikuti i rankas tokiu minciu net nekils  schmoll.gif
SEKMES TAU  4u.gif

Ak,Modestasta,tu taip graziai parasei,kad man visi nuostabus prisiminimai sukilo... drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 04 26, 11:39)
Ak,Modestasta,tu taip graziai parasei,kad man visi nuostabus prisiminimai sukilo... drinks_cheers.gif  4u.gif

Aciu, man irgi smile.gif bet as dar i diena viena karteli tuom pasidziaugiu ir neisivaisduoju kaip bus kai jau nebemaitinsiu verysad.gif
Atsakyti
Tada bus antras, o as po tokiu prisiminimu pagalvoju ir apie...penkta,pagranduka... biggrin.gif
O cia pas mus kazkas nenori maitinti,pirstais nerodysim... blush2.gif Nesuvokia,kokio malonumo-tiek sau,tiek mazyliui- nori atsisakyti
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 04 28, 04:02)
Tada bus antras, o as po tokiu prisiminimu pagalvoju ir apie...penkta,pagranduka... biggrin.gif
O cia pas mus kazkas nenori maitinti,pirstais nerodysim... blush2.gif Nesuvokia,kokio malonumo-tiek sau,tiek mazyliui- nori atsisakyti

Deja, bet teko susidurti su tokiomis mamomis, kurios nutraukia maitinima 8-10 men , nes reikia eiti i darba doh.gif bet juk tai baisu sutikit blink.gif
Atsakyti