Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO KLUBAS

QUOTE(kristute123 @ 2009 09 28, 17:47)
o aš neseniai grįžau iš trumpo mūsų rajono  logopedžių pasitarimo smile.gif tikėjausi tikrai trumpo, bet kai klausimai pasipyla iš kiekvienos logopedės lūpų, tai laikas oho kaip išsitempė.... ir aišku dar ne visi klausimai išspręsti... kuo giliau į mišką, tuo medžių daugiau doh.gif
dar kreipiuosi ir į jus: kaip jūs rašote tikslią logopedinę išvadą, jei yra fonetinė artikuliacinė dislalija: fonetinis kalbėjimo sutrikimas ar tik kalbėjimo sutrikimas? tai maža smulkmė, bet... mirksiukas.gif

mes rašome tik taip:
4.1.1. fonetinė artikuliacinė dislalija;

Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2009 09 28, 20:14)
mes rašome tik taip:
4.1.1. fonetinė artikuliacinė dislalija;

Aš rašau ilgesnįjį variantą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 28, 09:44)
Psichologą įrašo VISIEMS, soc tik vienam vaikui įrašytas. Tai vat užtat ir kyla klausimas, ar TIKRAI visiems reikia, ar čia tiesiog paste copy būdu tai įrašoma g.gif

KRISTUTE, super gera mintis prie kitos info logo skaičių parašyti, nedašilo man  doh.gif
O paštininkė susinervino, kad neparašiau adreso ten, kur ji pirštu dūrė  lotuliukas.gif O aš, kai rašau spausdintinėmis raidėmis, tai man gaunasi viskas plačiai, vietos nebūčiau užtekusi. Tai jai nepatiko, po to dar tas TU toks negražus. Vienžo... Bambeklė, nes šeštadienį pašte tupi, bet manau, kad toks žmogus net rudens lapais pasigėrėti negalėtų, pikta rūgena schmoll.gif

LAbas pirmadienis, kam labas smile.gif
Papildyta:
Klopedija auksuliuką vargu ar pakonsultuos apie pratybas Jakimavičienės tongue.gif
Ne tik baltose lankose jų būna wink.gif Vagoje taip pat. Gal surinktum per kelis knygynus? Jei ką, tai galima suorganizuoti ir kitam mieste nupirkimą wink.gif Pas mus apie dešimt lt jos kainuoja. Bet...pirksiu tik ketvirtokams, trečiokų neturiu, antrokams per sunku doh.gif silpnučiai jie pas mane.
O dar toks reikalas yra...pratybos temomis jau prasilenkia su per pamokas einama medžiaga. Anksčiau jei klasėje mokėsi vienarūšes sakinio dalis, tai ir per pratybas apie tai kalbėdavom, o dabar... Aš sakiau tiesiog perversiu jas ir temas perskirstysiu pagal klasės temas. Susinumeruosiu jas ir dirbsime pasiblaškydami po visas pratybas smile.gif

Aciu už patarimus...na taip..perlėksiu pe rkelis knigynus ir nupirksiu... na kiekviena mes kitaip dirbame...aš pagal temą kurią jie klasėje eina nedirbu....aš tiesiog labai žiūriu kokios klaidos pas juos vyrauja rašto darbuose ( kalbant apie disgrafikus )..kas labiau nesiseka...tai ir ruošiu užduotis sakyciau beveik kiekvienam individualiai...aišku reikia ir į pamokos temą manau atsižvelgti..o pratybas kažkaip sugalvojau šiemet nupirkti, nes pas mus labai apribojo švietimasi...tai manau jei neprasmuksiu atšviesti...turės pratybas ekstra atveju tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kristute123 @ 2009 09 28, 16:47)
dar kreipiuosi ir į jus: kaip jūs rašote tikslią logopedinę išvadą, jei yra fonetinė artikuliacinė dislalija: fonetinis kalbėjimo sutrikimas ar tik kalbėjimo sutrikimas? tai maža smulkmė, bet... mirksiukas.gif

Aš rašau:
Kalbos ir komunikacijos sutrikimas: fonetinė artikuliacinė dislalija.
Ir skliausteliuose nurodau kokia.
Papildyta:
Seniau rašydavau visą tą ilgesnę litaniją, bet dabar jau taupau tušinuką... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ruzava @ 2009 09 28, 10:05)
pas mus tai visiems yra įrašoma "teiksti spec.pedagogo, psichologo, logopedo pagalbą", kartais tik soc paminimas  ax.gif

O pas mus psichologą įrašo tik tada, kai jis reikalingas. Tarkim, jei yra kompleksinis sutrikimas, į kurį įeina elgesio ir emocijų sutr. Su specifiniais pažinimo sutrikimais neberašo.
O soc. tik vienąkart mačiau įrašytą.
Atsakyti
dar norėjau paklausti...čia į visas kreipiuosi..jūs kai sudarinėjate vaikų lankymo grafiką, ten kur individualūs užsiėmimai įrašote konkrečius vaikus ar tik - individualūs užsiėmimai?Mat pas mane daržely pavyzdžiui labai daug tokių, kuriems reikia i ndividualiai padirbėti....tai galvoju imti etapais tokias...o kaip jūs rašote?
Atsakyti
QUOTE(auksuliukas26 @ 2009 09 28, 22:06)
Aciu už patarimus...na taip..perlėksiu per kelis knygynus ir nupirksiu...

Parašiau į a.ž. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brasta: 28 rugsėjo 2009 - 21:25

aš dar grįžtu prie priemonių konkurso. Gal kuri užsisakėt širmą, man kaip ir įdomu būtų, bet niekur neradau kainos konkrečios. Ir ką reiškia 60-200 lt? Patarkit, kaip jūs darėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristute123 @ 2009 09 28, 16:47)

rašau- kalbėjimo sutrikimas: fonetinė artikuliacinė dislalija ax.gif
kiek teko matyti, dauguma pas mus rajone taip rašo 4u.gif
Atsakyti
4u.gif ačiū, mergaitės, už atsakymus 4u.gif mes irgi kaip ir apsistojom ties tokiu užrašu: kalbos ir kt. komunikacijos sutrikimai: kalbėjimo sutrikimas (fonetinė artikuliacinė dislalija)
Papildyta:
QUOTE(brasta @ 2009 09 28, 22:13)
Seniau rašydavau visą tą ilgesnę litaniją, bet dabar jau taupau tušinuką... biggrin.gif

blink.gif blink.gif blink.gif nejaugi dar vis tušinuku rašote???? ar čia turėjai minty dienyno pildymą??? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(MAMTE @ 2009 09 28, 22:28)
aš dar grįžtu prie priemonių konkurso. Gal kuri užsisakėt širmą, man kaip ir įdomu būtų, bet niekur neradau kainos konkrečios. Ir ką reiškia 60-200 lt? Patarkit, kaip jūs darėt  ax.gif

užsisakiau ir aš tą širmą, o kainą parašiau 120 lt, nes ėmiau viduriuką lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(auksuliukas26 @ 2009 09 28, 22:06)
Aciu už patarimus...na taip..perlėksiu pe rkelis knigynus ir nupirksiu... na kiekviena mes kitaip dirbame...aš pagal temą kurią jie klasėje eina nedirbu....aš tiesiog labai žiūriu kokios klaidos pas juos vyrauja rašto darbuose ( kalbant apie disgrafikus )..kas labiau nesiseka...tai ir ruošiu užduotis sakyciau beveik kiekvienam individualiai...aišku reikia ir į pamokos temą manau atsižvelgti..o pratybas kažkaip sugalvojau šiemet nupirkti, nes pas mus labai apribojo švietimasi...tai manau jei neprasmuksiu atšviesti...turės pratybas ekstra atveju tongue.gif

jei dirbi dėl kiekvieno individualiai, tia pratybos tau mažai bus į temą.Jei norėsi jas visas užpildyti (pusantro psl pamokai) ir suspėti su laiku, kad baigti pirmą dalį kaldėoms, tai net nesvajok dar pakaišioti kažkokių individualių užduočių. Šiaip man rezultatai buvo geri, su normaliai mąstančiais ir dirbančais vaikais, kai dirbdavom visi kartu po žodį, po sakinuką. Kai viena klasė yra klaiki, tai net individualios užduotys nepadėtų schmoll.gif bet dėl tokių net nesistengiu. Priš... man į dūšią, ar jos ir neduodu daugiau teršti. Atbarabanyju ir minkit pro duris.

Kaip suprasti - dienyną pildyti ne tušinuku??? Kuo KRISTUTĖ jį pildo? g.gif Aš jo išis nepildyčiau ir būčiau laiminga lotuliukas.gif Man jis tuščias popierius.
Papildyta:
Širmos ir visų kitų užsieninių priemonių kainas pavariau aukščiausias. O ką aš žinau lotuliukas.gif Sumažinti visada spėsiu biggrin.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

aš su tokiu klausimu: ar galima vesti pamoką specukams tada, kai kitiems klasės draugams pamokos jau pasibaigusios?
norėčiau vieną dieną savaitėje pasidaryti vien tik su KITA VEIKLA, viskas gražiai ir beveik be langų išsidėlioja, suku galvą tik dėl vienos pamokos, nėra kur devintokams specukams matematikos įkišt doh.gif o taip nesinorėtų tą vieną pamoką kišti į kitą veiklą, gal kartais leis nusimuliuot tą dieną, jei pamokų nebus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2009 09 29, 08:10)
labas rytas  4u.gif

aš su tokiu klausimu: ar galima vesti pamoką specukams tada, kai kitiems klasės draugams pamokos jau pasibaigusios?
norėčiau vieną dieną savaitėje pasidaryti vien tik su KITA VEIKLA, viskas gražiai ir beveik be langų išsidėlioja, suku galvą tik dėl vienos pamokos, nėra kur devintokams specukams matematikos įkišt  doh.gif  o taip nesinorėtų tą vieną pamoką kišti į kitą veiklą, gal kartais leis nusimuliuot tą dieną, jei pamokų nebus  blush2.gif

Įstatymiškai negalima schmoll.gif Logo -po pamokų, o spec-per pamokas blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 29 rugsėjo 2009 - 12:14