Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO KLUBAS

QUOTE(ruzava @ 2009 09 29, 08:10)
labas rytas  4u.gif

aš su tokiu klausimu: ar galima vesti pamoką specukams tada, kai kitiems klasės draugams pamokos jau pasibaigusios?
norėčiau vieną dieną savaitėje pasidaryti vien tik su KITA VEIKLA, viskas gražiai ir beveik be langų išsidėlioja, suku galvą tik dėl vienos pamokos, nėra kur devintokams specukams matematikos įkišt  doh.gif  o taip nesinorėtų tą vieną pamoką kišti į kitą veiklą, gal kartais leis nusimuliuot tą dieną, jei pamokų nebus  blush2.gif

Sveikutės!Man buvo iškilus tokia pati dilema-pabijojau tikrintojų ir padariau taip-antrokę vieną tvarkaraštyje prijungiau prie kitų per ketvirtą,o imu per penktą pamoką kai jai pasibaigusios pamokos,bet laukia autobuso.Gal ir negera išeitis,bet .Klausimėlis-kai mokytojos dirba pagal atnaujintas programas,kaip jūsiškės rašo adaptuotose programose-temas ar įgūdžius.Juk pas jas ten tų temų nebėr,o mūsų programų variantai su temom.Gal kas didmiesčiuose geriau šį dalyką išmano ir kokiuose seminaruose buvo?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 09 29, 13:13)
Įstatymiškai negalima schmoll.gif Logo -po pamokų, o spec-per pamokas blink.gif

Gal aš ne taip diasajos pasisakymą supratau g.gif
Man čia viskas logiška smile.gif nes kalbos taisymas per lietuvų kalbą man nesuvokiamas, o spec vis tiek juk dirba tai, ką per pamokas mokosi kiti. Logo gali ir prasilenkti. Jei logo imtų iš pamokos, tai man jis niekuom nesiskiria nuo spec, tas pats darbas ir tikrai ne logopedu daugiau tokiais momentais būtumėmt smile.gif Logo nunyksta tadu biggrin.gif

Skambino mums dėl to konkurso. Aš visos tokios super protongos blush2.gif Ar visos galutinę visų priemonių kainą parašėte? Nes ten aš neįžvelgiau, kad prašytų susumuoti lens.gif O pasirodo jiems tai svarbu, nenori patys skaičiuoti, nes sakė, kad paraiškų absčiai smile.gif

KLAUSIMAS: kaip spec pedagogai juk duodat vaikams kažkokių užduočių dėmesio, atminties lavinimui? PPT pasakė, kad psichologas irgi tai turi lavinti. Kažkaip kertamės darbuose g.gif

RUZAVA, tavo vietoje aš tą pamoką įvardinčiau papildoma pamoka (tik nežinau, kam to įvardinimo reikia, na tarkim tikrintojams ar kitiems besikabinėjantiems) ir paprašyčiau tėvų sutikimo, kad tipo jie nori papildomo darbo su jų vaiku.
Papildyta:
SIRGALE, šiemet dar rašo po senovei ad programas, kitiems metams ką nors kursiu, nes nepatinka, nei md kryžiukų dėliojimas betikslis, nei ad programa memuarų didumo.

O pas mane dar koks lepsusas vyksta umn.gif: Kartą gyveno mergaitė ir tėveliai. Mergaitei ketvirtoje klasėje pripažino NPA. Tėveliai, jau turėdami vieną aukso medalininkę namie, patys turėdami aukštojo mokslo diplomus, užprotestavo tokią "nesąmonę". Toji nesąmonė atriedėjo į VIENUOLIKTĄ klasę ir mokosi pvz lietuvių...A LYGIU tease.gif karsta.gif Tai gresia VALSTYBINIU egzaminu. Mokytoja sako, kad ji debesėlis konkretus, o ką daryti mums? Aš ant pažymos nesutikimą su tėvų parašais turiu...kištis kaip ir nereikėtų, bet kad NPA valsybinius egzus laikytų....ir dar aukštąjį baigtų... umn.gif: Visgi tėvams duodama jau per daug laisvės savo apsisprendimuose ir jų logiškumo ribų nubrėžime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 29 rugsėjo 2009 - 14:38
QUOTE(diasaja @ 2009 09 29, 13:13)
Įstatymiškai negalima schmoll.gif Logo -po pamokų, o spec-per pamokas blink.gif

SVEIKOS! mirksiukas.gif
Pas mus rajone žinau logopedinės pratybos vyksta ir per pamokas, nes po pamokų rajono (kaimo) mokyklėlėse jau nebebūna vaikų, išvažiuoja su maršrutiniais ar geltonaisiais autobusais namo; O kaip pasidaro tvarkaraščius neįsivaizduoju; mieste viskas įstatymiškai bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . Išsiuntėme šiandien pagaliau priemonių sąrašą. Buvau protinga, kaip Light blue rašo biggrin.gif ir parašiau bendrą visų priemonių sumą. Ir šiaip rašiau vieno egzempliorio kainą, kiek egzempliorių reikia, kokia bendra suma (5.20 x 5 =26). O gale visą sumą (bendra suma 2125). Tik nežinau, ar visur radau kainas su PVM doh.gif .

Darželyje į tvarkaraštį vienais metais rašiau "individualus užsiėmimas". Valdžiai paaiškinau, kad vaikai keičiasi. O šiemet parašiau konkrečiai: Marytė -aitė, petras -ys, nes pačiai aiškiau.
Atsakyti
QUOTE(TEATRĖ @ 2009 09 29, 16:07)
SVEIKOS!  mirksiukas.gif
Pas mus rajone žinau logopedinės pratybos vyksta ir per pamokas, nes po pamokų rajono (kaimo) mokyklėlėse jau nebebūna vaikų, išvažiuoja su maršrutiniais ar geltonaisiais autobusais namo; O kaip pasidaro tvarkaraščius neįsivaizduoju; mieste viskas įstatymiškai  bigsmile.gif

Aš ir rašiau įstatymiškai mirksiukas.gif O kaip jau jūs susitariate, tai jūsų ir mokytojų reikalas tongue.gif Svarbu tvarkaraščius du turėti ir žurnalą pildyti tinkamai. Ir avelė sveika, ir vilkas sotus. Šiaip aš tik išimtinais atvejais imdavau iš pamokų logo vaikus, o po pamokų spec, tai niekada. Buvo toks atvejis, kai spm ėmiau kartais iš kūno kultūros. Niekaip neišmokinau skaityti. Bandžiau įvairiai. Galų gale praradau kantrybę. Galvoju, juk jam dabar kūno kultūra, tai sportuokim.Batai buvo numesti į šoną (mano ir mokinio), ant popieriaus lapų parašiau raides ir pradėjom šokinėti ant popieriaus lapų. Lūžis įvyko thumbup.gif Pradėjo raides į skiemenis jungti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš taip pat "susiprotėjau" parašyti bendrą sumą. Tik manau, kad veltui tas vargas buvo - abejoju, kad ką gausime...Na bet ir sumos jūsų, mes vos prie tūkstantuko priartėjom cool.gif Tame priemonių sąraše daugiau priemonių skirta pradiniam ir priešmokykliniam ugdymui nei viduriniam...
Sakykit mielosios ar spec. poreikių vaikus per pratybas vedatės į lauką?Ir kaip tai apiforminat? Viena kolegė per pamoką išsivedė specukus į lauką rudeninių įspūdžių pasirankioti - planavo rašyti rašinėlį apie rudenį. Parsinešė vaikai po klevo lapą, jį į sąsiuvinį įsidėjo ir rašinėlį apie rudenį parašė...
Atsakyti
O aš vis dar be pratybų grafiko dirbu - jovalas! mad.gif
Dvi priešmokyklinės grupės varžosi dėl "patogaus" laiko, vaikai nei pagal amžių, nei pagal sutrikimus "nedera". Dar laukiu 2 mikčiojančių, dar galvoju, kad vienam reikėjo ne nežymų k.n., o nežymią dizartriją rašyti doh.gif ... O dar karas sus visokiais "būreliautojais" doh.gif ... Jovalas!!! mad.gif
O dar krūvis mažėja!.. Nėr gyvenimo!.. alc.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dėl priemonių: neparašiau galutinės sumos doh.gif Dar direktorė, permetus akim, paklausė ar nereikia, tai sakau neprašo, pasirodo reikia ax.gif O kas tau skambino light blue ? Pas mane suma apie 4000 išėjo, apžora doh.gif blush2.gif

Šiandien buvau nemokamose, nes ėjau į seminarą. Būčiau turėjus dieną sau, o sėdėjau ilgiau negu darbe doh.gif Ir dar susinervinau ten besėdėdama, kaip kitom lengva gyvent, ir kaip visas ragina kovoti už save, nepersidirbti, ir t.t., ir pan. Lengva kalbėti kai esi ekspertė, turi gerą liežuvį ir savo įstaigoj gali net vadovą pašokdint, o ką mums, pilkoms pelėms daryt? Ai...
Atsakyti
Aš čia sumą šiaip parašiau. Mes sakėme priemones visai įstaigai (spec. jungtinė klasė ir dvi darželio spec.grupės, logopedė ir spec. pedagogė), tai suma išėjo dar didesnė blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rhetta @ 2009 09 29, 19:02)
Aš taip pat "susiprotėjau" parašyti bendrą sumą. Tik manau, kad veltui tas vargas buvo - abejoju, kad ką gausime...Na bet ir sumos jūsų, mes vos prie tūkstantuko priartėjom  cool.gif Tame priemonių sąraše daugiau priemonių skirta pradiniam ir priešmokykliniam ugdymui nei viduriniam...
Sakykit mielosios ar spec. poreikių vaikus per pratybas vedatės į lauką?Ir kaip tai apiforminat? Viena kolegė per pamoką išsivedė specukus į lauką rudeninių įspūdžių pasirankioti - planavo rašyti rašinėlį apie rudenį. Parsinešė vaikai po klevo lapą, jį į sąsiuvinį įsidėjo ir rašinėlį apie rudenį parašė...

O kam apiforminti? Pvz: tema "Būdvardis", "Veiksmažodis". Galima pritaikyti įvairias temas ir "pritempti" prie lauko sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 29, 07:32)
Kaip suprasti - dienyną pildyti ne tušinuku??? Kuo KRISTUTĖ jį pildo? g.gif Aš jo išis nepildyčiau ir būčiau laiminga  lotuliukas.gif Man jis tuščias popierius.

ne ne ne lotuliukas.gif dienyną pildau tik tušinuku ax.gif bet pamaniau, kad ir kitus sąrašus pildai rankiniu būdu blush2.gif atsiprašau, jei neaiškiai parašiau 4u.gif

dėl tų priemonių, tai man net nekilo mintis, kad gal neskaičiuoti bendros sumos- savaime skaičiavosi (mes viršijom 3000 blush2.gif )įdomu, į ką atsižvelgs konkurso organizatoriai, rinkdami mokyklas, kam skirti priemones, o kam ne g.gif

ir dar dėl tvarkaraščio: teisingai sako TEATRĖ, jog dauguma kaimo mokyklų vaikų jau nuo pietų išvyksta į savo namučius kaimeliuose (apie 10 km) geltonaisiais autobusiukais, tai po pietų jokių šansų nėra jų sulaikyti g.gif tai mes dirbame pamokų metu, būtent per lietuvių kalbos pamokas, ir bandom kalbėti apie tą patį kaip ir klasėje sėdintys vaikai tongue.gif mokytojai tuo patenkinti, problemų nekyla smile.gif o tvarkaraštį turime ir tokį, kokio reikalauja įstatymai, ir tokį, pagal kurį dirbame smile.gif tai va:-) direktorė tai supranta ir pilnai mane palaiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristute123: 29 rugsėjo 2009 - 19:38
QUOTE(klopedija @ 2009 09 29, 19:03)
O aš vis dar be pratybų grafiko dirbu - jovalas! mad.gif
Dvi priešmokyklinės grupės varžosi dėl "patogaus" laiko, vaikai nei pagal amžių, nei pagal sutrikimus "nedera". Dar laukiu 2 mikčiojančių, dar galvoju, kad vienam reikėjo ne nežymų k.n., o nežymią dizartriją rašyti  doh.gif ... O dar karas sus visokiais "būreliautojais"  doh.gif ... Jovalas!!!  mad.gif
O dar krūvis mažėja!.. Nėr gyvenimo!..  alc.gif

Pas mane beveik identiska situacija, kokia Klopedija parase. Dirbu be pratybu grafiko, kariaujam su kolektyvu, kruvis mazeja, nemokamu einam, o dar ligos mane pacia puola doh.gif .. o vienai mergaite praeitais metais buvo su vidutiniu kalbos neissiv, pagerejimas per metus tikrai buvo, ir siais metais parasiau nezymu. Nebuvo galimybes tos mergaites issitirti, nes ji visa rugseji buvo sanatorijoj. O siandien atnese mama pazyma is gydytojo, kad jai tik nezymios tarties problemos liko. Gali taip per metus zymiai diagnozes pasikeisti?

Ir dar klausimas: jei man mazina darbo kruvi, o as su naujom darbo salygom nesutinku, tai darbdavys turi teise atleisti mane is darbo. Ar tokiu atveju gaunu iseitine ar ne? g.gif
Atsakyti