Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO KLUBAS

Dar vienas klausimas domina: Manęs klausia hemojos mokytoja, kodėl mokinys ad. iš matematikos lietuvių, užsienio kalbų, bet ne ad. iš fizikos ir chemojos? Tai kaip čia bus???
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2009 10 04, 16:33)
Dar vienas klausimas domina: Manęs klausia hemojos mokytoja, kodėl mokinys ad. iš matematikos lietuvių, užsienio kalbų, bet ne ad. iš fizikos ir chemojos? Tai kaip čia bus???

gali būti, kad tai naujai prdėti mokyti dalykai. todėl jie ir neadaptuojami. jei mokytojas mano, kad tai reikia daryti - turite kreiptis į PPT dėl adaptavimo.
čia jei jam nurodyta adaptuoti tik kai kuriuos dalykus. o jei parašyta derinti specialiąsias su bendrosiomis - galite adaptuoti ir mokyti pagal adaptuotas.
Atsakyti
o adaptuoti ginazijos SUK gali? Ar reikia kreiptis į PPT? Jei parašyta, kad derinti specialiasias su bendrosiomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rencius: 04 spalio 2009 - 15:23
QUOTE(rencius @ 2009 10 04, 17:22)
o adaptuoti ginazijos SUK gali? Ar reikia kreiptis į PPT? Jei parašyta, kad derinti specialiasias su bendrosiomis.

tokiu atveju gali ugdyti pagal adaptuotą programą. man rodos, kad tokiu atveju nebereikia net PPT raštiško pritarimo.
Atsakyti
O sakykite jūs rašote kokius teminius išplanavimus? Ar jų reikia?
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2009 10 04, 17:28)
O sakykite jūs rašote kokius teminius išplanavimus? Ar jų reikia?

kaip spec aš dirbu pagal mokytojų sudarytas ad/mod. programas. jei mod - tada varau (matematiką ir lietuvių kalbą) pagal mokytojos sudarytą.
jokių kitų planų nerašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinciuke: 04 spalio 2009 - 15:31
Aš rengiausi rašyti tik kurie ateina su NPA ir VPA, tačiau galvoju, juk NPA rašomos adaptuotos programos, tai dirbsiu pagal tai ką mokytojai parašys. Tik va tam kur su VPA g.gif . Prieš išeidama į dekretą nerašiau ir niekas nereikalavo schmoll.gif praėjo auditą, tapo gimnazija thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2009 10 04, 17:37)
Aš rengiausi rašyti tik kurie ateina su NPA ir VPA, tačiau galvoju, juk NPA rašomos adaptuotos programos, tai dirbsiu pagal tai ką mokytojai parašys. Tik va tam kur su VPA g.gif . Prieš išeidama į dekretą nerašiau ir niekas nereikalavo schmoll.gif praėjo auditą, tapo gimnazija thumbup.gif .

tai tu mokytoją "pakonsultuok" dėl individualios programos rašymo, pakišdama jam (vidutiniam ir žymiam PA) dalykų programas, o tiksliau ten yra tik gairės, ko reikėtų mokyti tokius vaikus. jos yra išleistos atskiru leidiniu. dabar tiksliai pavadinimo neatsimenu......
Atsakyti
Pas mus gimnazijoje yra berniukas 10klasėje su VPA. Jis sėdi visose pamokose išskyrus matematiką jis eina pas mane, lietuvių k. pas mokytojo pagalbininkę. PPT tarnyboje kai klausiau, tai sakė kam jam sedėti geografijos pamokoje, chemijos, fizikos, geriau jis pas mane sedėtų, tačiau jo tėvai yra pasiturintys, ir nori, kad jis dalyvautų su klase. Jis pamokose netrukdo ir kartais pasakysiu protingiau atsako nei jo klasiokai. Jau ir taip tas vaikas pas mane būna, kai klasei anglų k., jis lanko vokiečių. Tai jei tėvai nori, tai aš nenusižengiu leisdama lankyti, būti kitose pamokose? Tik va kaip su fiksavimu, pažymių rašymu?
Atsakyti
Sveikos,

Dirbu mokykloje logopede pirmus metus. Todėl kyla nemažai klausimėlių g.gif Norėjau paklausti ar jūs darote teminius išplanavimus dislalijoms visiems metams ir pagal ką? Ar tiesiog dirbate pagal Jakimavičienę "I-IV klasių mokinių rašymo sutrikimų šalinimas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venecija...: 04 spalio 2009 - 15:48
QUOTE(pinciuke @ 2009 10 04, 17:45)
tai tu mokytoją "pakonsultuok" dėl individualios programos rašymo, pakišdama jam (vidutiniam ir žymiam PA) dalykų programas, o tiksliau ten yra tik gairės, ko reikėtų mokyti tokius vaikus. jos yra išleistos atskiru leidiniu. dabar tiksliai pavadinimo neatsimenu......

Ačiū. Tikrai turiu tas gaires iš smm parsisiuntusi. O tai ir su VPA rašo į adaptuotas programas? Nėra kitokio pvz: Individualios (adaptuotos) programos šablono?
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2009 10 04, 17:46)
Pas mus gimnazijoje yra berniukas 10klasėje su VPA. Jis sėdi visose pamokose išskyrus matematiką jis eina pas mane, lietuvių k. pas mokytojo pagalbininkę. PPT tarnyboje kai klausiau, tai sakė kam jam sedėti geografijos pamokoje, chemijos, fizikos, geriau jis pas mane sedėtų, tačiau jo tėvai yra pasiturintys, ir nori, kad jis dalyvautų su klase. Jis pamokose netrukdo ir kartais pasakysiu protingiau atsako nei jo klasiokai. Jau ir taip tas vaikas pas mane būna, kai klasei anglų k., jis lanko vokiečių. Tai jei tėvai nori, tai aš nenusižengiu leisdama lankyti, būti kitose pamokose? Tik va kaip su fiksavimu, pažymių rašymu?

O išvis sakykite su VPA kokius dalykus turi mokytis, o kuriu nesimokina. g.gif
Atsakyti