Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO KLUBAS

4u.gif 4u.gif 4u.gif sveikutės naujose valdose!
kol aš jus čia susiradau, spėjote prirašyti nemažai ax.gif
tai dabar ir aš su klausimukais:
1. Kokių vaikų sąrašus nešate tvirtinti į PPT? ar rašote visus visus, kuriems ir PPT disgrafiją įrašiusi, ar tik tuos, su kuriais realiai dirbate? Juk disgrafija kol kas logopedinis sutrikimas, tai manau, jog reikia juos įtraukti į logopedinių sąrašą g.gif
2. O kokias gaunate išvadas iš PPT, jei pvz., aštuntokas ar devintokas turi disgrafiją ar disleksiją? na, ar yra parašyta, kad reikalinga logopedo pagalba? g.gif

bandysiu ir aš dalyvauti tame projekte dėl prekių blush2.gif tik vis dar neprisėdu prie paraiškos pildymo verysad.gif turiu kol kas tik popierinį variantą, žinau, kad yra ir elektroninis. Gal kuri galit nurodyti tą puslapį ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2009 09 23, 16:07)
O man matematika vienas malonumas thumbup.gif Kai dirbau vidurinėje mokykloje iki dešimtos klasės imdavau tongue.gif

Man irgi patinka, kai tik pradėjau dirbt, tai net papildomai imdavau mokint penktokus, šeštokus, bet jau vyresni schmoll.gif
Paskui 5 metus tik logopede dirbau, dar 3 visai nereikėjo tokių žinių, tai dabar jau gerokai primiršta viskas. Kartais kažką aiškinu ir pati savim suabejoju, ar į pievas nevažiuoju ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kristute123 @ 2009 09 23, 16:11)
bandysiu ir aš dalyvauti tame projekte dėl prekių blush2.gif  tik vis dar neprisėdu prie paraiškos pildymo verysad.gif  turiu kol kas tik popierinį variantą, žinau, kad yra ir elektroninis. Gal kuri galit nurodyti tą puslapį ax.gif ?

www.sppc.lt
Atsakyti
aš su matieka labai net nupeivinu sad.gif ketvirtokam sprigrybinau doh.gif nesuprantu aš to matematikos ir metodikos nežinau padoriai, nes čia štitilienės nepritaikysi doh.gif

mums liepta imti priemonių kuo daugiau, tipo negausit visko, tai nors ką nors. Tik mums su kolege dubliuojasi, norim tos pačios abi. Tik ji mažai dirba, o man kiekvieną dieną jų reiktų. Užtat labai noriu atskirti pasirinkimus, juolab, kad pldau aš mokyklai. Šiaip norėčiau dirbti viena arba su lygia kolege. Lygia krūvio atžvilgiu.
Papildyta:
Kristute, čia PPT disgrafiją parašo vaikui, kuris ir kitų sutrikimų turi? Nes jei tik disgrafija, tai kokio biesio siunčiat tokius dičkius dėl logo bėdų tirtis? g.gif
Parašyta būna, bet nedirbam, nes galimybių jokių, tik sąraše velkasi doh.gif bet čia tik tie su md ir ad, iki šeštos paprastus logo laikom, toliau jau nėra tikslo, nes nieks nedirba. Šiemt ir tai tik iki ketvirtų klasių turim sočiai. Prisiguosčiau čia...ale negaliu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 23, 16:50)
RHETTA, prie ko tau skoliozininkai visokie? g.gif Jei jie turi PPT pažymas, tai ok, visi kiti g.gif Pas mus vienas pirmūnas yra su klausos negale, bet niekur jis nefigūruoja pas mane, nes yra itin gabus. Traukiu tik su ppt pažymom ir tie, kurie potencialūs jas turėti po pusmečio.

Niu jie irgi spec. poreikių mokiniams priskiriami, nes turi tam tikrų specialių poreikių, kad ir be programos.Tiesiog rašomi i sąrašą "Sutrikimai, nustatyti gydytojų". Bent jau pas mus PPT tokį sąrašą atsiunčia pildyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 23, 14:50)
nuo antros. o ką su antrokais veiki? juk švepliukų ten minimum smile.gif aš vienais metais padariau, kad antros klasės pusmetis švepliukams, o po to disgrafikams. Tai kai navalilo disgrafikų  unsure.gif  doh.gif dabar antroje klasėje net švepliukus disgrafikais padarau, nes jei pasmulkinti dar juos, tai netilpčiau ne tik kad į etatą  doh.gif

turiu porą antrokų beveik taisyklingų jau, dar paspaudus tikiuos iki mokslo metų pabaigos atleisti juos 4u.gif
ir pasitikrinau antrokų diktantėlius, tai jėzustumanomarija doh.gif tai galvoju, gal nuo antro pusmečio juos kaip disgrafikus imt? g.gif
ir dar yra pora mokinių antrokų, kuriems su tarimu gerai, bet su fonemine klausa- liūdna g.gif tai ir mąstau, gal juos visus surašyt po naujų metų pas save g.gif

QUOTE(&joy @ 2009 09 23, 15:40)
Vaje, aš tiek nuopelnų neturiu, blink.gif  nušvilpsi man priemones iš panosės lotuliukas.gif Man reik labai vargšiškai pasirodyt, aprašyt savo skurdžią dalią, kaip man nieks nieko neduoda, tai gal pasigailės biggrin.gif

man tame konkurse durniausia, kad negalima imti vadovėlių, kas mūsų mokyklai būtų reikalingiausia unsure.gif nes per visą mokyklą teturim kelis spec vadovėlius ir tuos pačius paima namų mokymui...
&joy, nesijaudink, pas mus irgi nė iš tolo tokiais pasiekimais nekvepia, kaip kad Light Blue čia pavarė schmoll.gif

QUOTE(diasaja @ 2009 09 23, 15:48)
Kai dirbau PPT, tai rašydavom ir nuo antros klasės pabaigos smile.gif

va va bigsmile.gif
Atsakyti
Kai dirbau logopede, antrokam po naujų metų jau disgrafijas pildavau ir imdavau rašymui skaitymui.
Atsakyti
QUOTE(&joy @ 2009 09 23, 19:33)
Kai dirbau logopede, antrokam po naujų metų jau disgrafijas pildavau ir imdavau rašymui skaitymui.

ačiū visoms aciuks.gif

o kažin neatrodys durnai, kad keli vaikai buvo sąraše (su tarimu), paskui pusmečiui jų nelieka (kaip dabar, nes bėdų tarimo nebeliko), o paskui atsiranda su rašymo sutrikimu? g.gif
SUK protokole pasirašiau, kad tie vaikai kol kas į sarašą neįtraukiami, jiems paliekamas toks kaip adaptacinis laikotarpis, o po naujų metų dar kartą pasižiūrėt ir tada jau arba traukt į sąrašą arba viskas gerai ir palikt ramybėj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 23, 16:25)
Kristute, čia PPT disgrafiją parašo vaikui, kuris ir kitų sutrikimų turi? Nes jei tik disgrafija, tai kokio biesio siunčiat tokius dičkius dėl logo bėdų tirtis? g.gif
Parašyta būna, bet nedirbam, nes galimybių jokių, tik sąraše velkasi doh.gif bet čia tik tie su md ir ad, iki šeštos paprastus logo laikom, toliau jau nėra tikslo, nes nieks nedirba. Šiemt ir tai tik iki ketvirtų klasių turim sočiai. Prisiguosčiau čia...ale negaliu sad.gif

na taip, juk parašo specifinius sutrikimus ir išskaido į disgrafijas, disleksijas, kad ir vyresnėse klasėse g.gif jiems rašymo sutrikimai išplaukia iš specifinių sutrikimų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2009 09 23, 19:56)
ačiū visoms  aciuks.gif

o kažin neatrodys durnai, kad keli vaikai buvo sąraše (su tarimu), paskui pusmečiui jų nelieka (kaip dabar, nes bėdų tarimo nebeliko), o paskui atsiranda su rašymo sutrikimu?  g.gif
SUK protokole pasirašiau, kad tie vaikai kol kas į sarašą neįtraukiami, jiems paliekamas toks kaip adaptacinis laikotarpis, o po naujų metų dar kartą pasižiūrėt ir tada jau arba traukt į sąrašą arba viskas gerai ir palikt ramybėj?  g.gif

Labai gerai padarysi thumbup.gif Taip ir aš darau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 09 23, 15:54)
KLOPEDIJA< gero Rainių morčiau ir murkimo biggrin.gif
Ačiū! Pamurkėm biggrin.gif .

QUOTE(kristute123 @ 2009 09 23, 16:11)
1. Kokių vaikų sąrašus nešate tvirtinti į PPT? ar rašote visus visus, kuriems ir PPT disgrafiją įrašiusi, ar tik tuos, su kuriais realiai dirbate? Juk disgrafija kol kas logopedinis sutrikimas, tai manau, jog reikia juos įtraukti į logopedinių sąrašą g.gif
Nežinau, kaip daroma mokyklose, bet taip svarstau: surašai visus visus "logopediškai įtartinus", sąrašą PPT patvirtina. Ir visas tas "N" skaičius sąraše laikomas patikrintais PPT mirksiukas.gif . Ir įstaigoj vaikų skaičius "tinkamas", ir PPT daug "padirbėjo", tskant, ir vilkas sotus, ir avis sveika mirksiukas.gif Man pačiai ši "gudrybė" paaiškėjo visai neseniai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos dar kartą. Ar yra kas dirbusios su komunikatoriais? Pervariau visą priemonių katalogą, išsiverčiau, susiradau internete. Ir ką g.gif , radau tokių priemonių, kurių mano vaikams labai reikėtų, bet neužtenka gi vien specialios pelės prie kompiuterio doh.gif . O kaip žinoti, kokia reikalinga visa sistema ir kiek ji kainuotų. Jaučiu Lietuvėlėje dar ilgai negalėsim naudotis pažangiomis technologijomis g.gif . Arba nusipirksi tą komunikatorių ir kas? Kur pasimokyti, kaip su juo dirbti. Aplamai (šiandien išsisakysiu) nėra specialių kursų darbui su sunkiais vaikais. Taip ir lieka apmokyti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2009 09 23, 21:07)
Sveikos dar kartą. Ar yra kas dirbusios su komunikatoriais?

tu čia tam konkursui?
pirmą kartą girdžiu apie tokius unsure.gif
o tai jūs neapsiribojat vien tik tomis rekomenduojamomis priemonėmis, žiūriu? o kas dar nors be jūsų mokykloje rūpinas, ko reiktų? ar čia jau tik ant jūsų pečių gležnų krenta?
Atsakyti