Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija

QUOTE(Rola @ 2007 05 28, 21:21)
Aha turbūt, kad lengviau, kai turi jau vieną vaikelį ir gali juo džiaugtis, bet daug kas neturi kaip tik to pirmojo, po to ir antrojo  verysad.gif

Kai praradau antraji vaikeli-tai vis galvojau koks butu buves siaubas jei buciau praradus pirmaji.As kazkodel dar nuo paauglystes maniau,kad niekada negalesiu tureti vaiku,tai jei buciau praradus pirmaji-buciau paluzusi.O kai viena jau turejau-tai raminau save,kad mano organizmas sekmingai isnesiojo pirma vaikeli,tai jei su antru ir nepavyko-tai su treciu gal pavyks,tik aisku tas nesivystes nestumas ir abrazija ivare nepasitikejima.Ir dabar bijau,nes kita menesi ateis tas didysis kito vaikelio planavimo laikotarpis.Zinau,kad reikia atsipalaiduot ir galvot ,kad viskas bus gerai.Visoms linkiu tvirtybes ir optimizmo,kad ir kaip sunku butu!Tikekim,kad viskas bus gerai!Ir taip bus! smile.gif Na kaip dar save nuramint?
Papildyta:
QUOTE(irmaliet @ 2007 05 22, 19:38)
ir aš nusprendžiau pasiguosti...
Nusprendžiau šiandien, kad ryt reikėtų užsiregistruoti pas savo ginekologe.
Spalio mėn. pradžioje praradome vaikelį, padarė abraziją. 2 mėn nepasirodė mm. Pradėjau gerti agnucaston'ą. Iššaukėmė mm, po to po 62 d. atėjo dar kartą. ir štai nuo kovo mėn. nieko... tylu. Jau 72 diena, o naujas ciklas neprasideda, testai neigiami... nors imk ir galvą į sieną daužyk...

Ar kam nors taip buvo... taip ilgai neatsistato?

Šiaip iki tol pasitaikydavo, kad ilgai nebūdavo... bet ne taip ilgai.... unsure.gif
verysad.gif

Man irgi toks nereguliarus ciklas pasidare,net po80d.nesulaukiu menesiniu.Ir pilvo apacia desineje puseje skauda,laksciau pas gydytojus,net pas onkologe,bet sake nieko rimto,tik,kad desine kiauside policistine,padidejusi,bet sake gydymo nereikia,liepe bandyt pastot ir viskas issispres savaime,tik man aisku vistiek neramu kai jau turejau viena nesivystanti nestuma.Geriu tik Ovuliavita ciklo sureguliavimui,foline rugsti ir selena(Selenium Precise jei neklystu),taip gydytoja liepe,bet dar tik menuo kaip geriu,tai nezinau ar man tas ciklas sunormales ar ne,menesines turetu prasidet ryt-poryt.
Atsakyti
QUOTE(sraigiausia @ 2007 05 29, 07:42)
Vis tiek reikia laikytis  ir nepasiduoti:4u:
O skausmas  lygiai toks pat didelis netekus pirmo, antro ar ketvirto labai laukiamo vaikelio verysad.gif

Eiką nešiojau labai sunkiai, praktiškai visą nėštumą pragulėjau ligoninėse su gresiančiu persileidimu. Pas kui prasidėjo baimė kad jo anksčiau laiko nepasigimdyčiau. O kai laukiausi antro vaikelio jokių labai stiprių požynių nejutau, perdaug nepykino, neskaudėjo nugaros, išvis jaučiausi kaip ant sparnų... O paaiškėjo, kad mano mažiukas nesivystė. Tas skausmas toks didelis, kad buvau puolusi į gilą depresiją, atodė kad nebenoriu gyventi. Padėjo daug šeima, jie man nieko nežinant mane įdarbino, pradėjau išeiti į žmones, prasiblaškyti. Skausmas su laiku sumažėjo, bet širdyje žaizda liko, ir nemanau kad ji užgis
Atsakyti
QUOTE(Inesute J @ 2007 05 29, 10:54)
Eiką nešiojau labai sunkiai, praktiškai visą nėštumą pragulėjau ligoninėse su gresiančiu persileidimu. Pas kui prasidėjo baimė kad jo anksčiau laiko nepasigimdyčiau. O kai laukiausi antro vaikelio jokių labai stiprių požynių nejutau, perdaug nepykino, neskaudėjo nugaros, išvis jaučiausi kaip ant sparnų... O paaiškėjo, kad mano mažiukas nesivystė. Tas skausmas toks didelis, kad buvau puolusi į gilą depresiją, atodė kad nebenoriu gyventi. Padėjo daug šeima, jie man nieko nežinant mane įdarbino, pradėjau išeiti į žmones, prasiblaškyti. Skausmas su laiku sumažėjo, bet širdyje žaizda liko, ir nemanau kad ji užgis

Labai uzjauciu. Tikrai sirdies kertelej visada liks negimes maziukas. Reikia isisgedeti, issiverkti ir gyventi toliau. Niekada nebuna taip, kad Dangus neatlygintu uz kancias, o po praradimu visuomet sulaukiam kokio nors dziaugsmo 4u.gif
Kiek tavo leliukui laiko buvo?
Man maziuko mirtis buvo visiskai netiketas smugis: nuvaziavau i eiline apziura, o gydytoja norejo parodyti kaip plaka sirdele ir niekaip nerado verysad.gif Pradzioj niekaip negalejau patiketi.... O po to teko susitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(sraigiausia @ 2007 05 29, 09:17)
Labai uzjauciu. Tikrai sirdies kertelej visada liks negimes maziukas. Reikia isisgedeti, issiverkti ir gyventi toliau. Niekada nebuna taip, kad Dangus neatlygintu uz kancias, o po praradimu  visuomet sulaukiam kokio nors dziaugsmo 4u.gif 
Kiek tavo leliukui laiko buvo?
Man maziuko mirtis buvo visiskai netiketas smugis: nuvaziavau i eiline apziura, o gydytoja norejo parodyti kaip plaka sirdele ir niekaip nerado verysad.gif  Pradzioj niekaip negalejau patiketi.... O po to teko susitaikyti.

Anksčiau kai apie tai kalbėdavau, visada verk pradėdavau. Matyt tas skausmas jau susigulėjo. Mano angeliukui buvo 11 savaičių ir 4 dienos. Atrodo kad tiek nebedaug trūko. Po to, kai padarė abraziją, praėjo jau beveik metai laiko... o pastoti vis nepavyksta... Kartais pradedu galvoti, kad gal ką nors pažeidė ją bedarant. Net nežinau... Visada pavykdavo per pirmus 3 mėnesiu, o dabar jau metai.
Atsakyti
QUOTE(sraigiausia @ 2007 05 29, 08:42)
Vis tiek reikia laikytis  ir nepasiduoti:4u:
O skausmas  lygiai toks pat didelis netekus pirmo, antro ar ketvirto labai laukiamo vaikelio verysad.gif

thumbup.gif Jei jau lauki vaikelio ir jį prarandi skausmas toks pat ar tai pirmas ar antras. Juk netekai būtent savo vaikelio kurio jau laukei ir mylėjai.
Atsakyti
QUOTE(Inesute J @ 2007 05 29, 11:24)
Anksčiau kai apie tai kalbėdavau, visada verk pradėdavau. Matyt tas skausmas jau susigulėjo. Mano angeliukui buvo 11 savaičių ir 4 dienos. Atrodo kad tiek nebedaug trūko. Po to, kai padarė abraziją, praėjo jau beveik metai laiko... o pastoti vis nepavyksta... Kartais pradedu galvoti, kad gal ką nors pažeidė ją bedarant. Net nežinau... Visada pavykdavo per pirmus 3 mėnesiu, o dabar jau metai.

O gydytojai ka sako? Gal kokius tyrimukus reikia pasidaryti?

As tai laukiu menesiniu po abrazijos ir nezinau kaip bus: kada pasirodys ar reguliarios bus... Pas gydytoja dar nebuvau, nes sake po menesiu ateiti, o ju dar vis nera...
O skausmas tikrai laikui begant po truputi blunka. Taciau kolkas ta tema garsiai vengiu kalbeti, kad neapsiverkciau. Tik cia rasau - visitiek niekas nemato ar verkiu ar ne biggrin.gif Be to didzioji giminiu ir artimuju dauguma nesupranta, kaip galima noreti 4 vaiko, ir sielvartauti ji praradus. Kazkodel jiems atrodo, kad man turejo tik palengveti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sraigiausia @ 2007 05 29, 15:14)
O gydytojai ka sako? Gal kokius tyrimukus reikia pasidaryti?

As tai laukiu menesiniu po abrazijos ir nezinau kaip bus: kada pasirodys ar reguliarios bus... Pas gydytoja dar nebuvau, nes sake po menesiu ateiti, o ju dar vis nera...
O skausmas tikrai laikui begant po truputi blunka. Taciau kolkas ta tema garsiai vengiu kalbeti, kad neapsiverkciau. Tik cia rasau - visitiek niekas  nemato ar verkiu ar ne biggrin.gif  Be to didzioji giminiu ir artimuju dauguma nesupranta, kaip galima noreti 4 vaiko, ir sielvartauti ji praradus. Kazkodel jiems atrodo, kad man turejo tik palengveti schmoll.gif

Aš irgi dar savo pirmų mm laukiu. Jau matau kad jos kaip visada grybą pjaus. Jau 41 c.d. o dar nieko. Kas dėl kalbėjimo čia tai gerai kaip tu sakai galiu ir cray.gif o šiaip tai prie kitų nesinori. Kalbėti dar ir dabar garsiai negaliu kad nesusigraudinčiau verysad.gif . Tai ir stengiuosi kuo mažiau galvoti ir kalbėti
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2007 05 29, 17:37)
Aš irgi dar savo pirmų mm laukiu. Jau matau kad jos kaip visada grybą pjaus. Jau 41 c.d. o dar nieko. Kas dėl kalbėjimo čia tai gerai kaip tu sakai galiu ir  cray.gif  o šiaip tai prie kitų nesinori. Kalbėti dar ir dabar garsiai negaliu kad nesusigraudinčiau  verysad.gif . Tai ir stengiuosi kuo mažiau galvoti ir kalbėti

O ka daryti jie mm nesulauki? Is karto pas gydytoja? Ar ir toliau laukti ir kiek laukti? g.gif
dar labai negraziai pagalvojau: kad tik artimiausiu metu nepastotu kokia drauge, ar benradarbe su kuriom kasdien tenka matytis. Aisku cia laaabai savanaudiska, bet tuomet busiu priversta nuolat kalbetis apie nestuke.gif o kolkas dar negaliu be asaru verysad.gif Kokia as begede blink.gif
Atsakyti
Aš po 1,5 - 2 mėnesiu po abrazijos pasirodziau pas gydytoją, kad patikrintu ar viskas gerai. Kadangi vis dar nebuvo prasidejes naujas ciklas, pasiule gerti "agnucaston" - žolių pagrindu vaistus. Buvau nustebus,kad juos pardavineja be recepto,tam, kad susireguliuotu ciklas.
2 ciklus išgėriau, sulaukiau mm, bet po to vėl tyla... Tad net nežinau...
Ryt einu po pietų pas savo ginekologe...
Viliuos nepasakys kokių nemalonių žinių....

O taip norėtusi nestuke.gif

Vyras jau vakar pasisiūlė testą nupirkti..., nes vis nesulaukiam mm unsure.gif
Atsakyti
Man tai po abrazijos menesines prasidejo po43d.Kitos menesines po 30d.,tada po34d.,paskui vis ilgiau veluodavo,pakol per 8men.pasieke rekorda-70d.Si menesi pradejau gert Ovuliavita,tai nezinau ar pades sureguliuot cikla,jau praejo 32d.nuo menesiniu,bet kitos neprasideda,bet kantriai ju laukiu.
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2007 05 29, 23:10)
Aš po 1,5 - 2 mėnesiu po abrazijos pasirodziau pas gydytoją, kad patikrintu ar viskas gerai. Kadangi vis dar nebuvo prasidejes naujas ciklas, pasiule gerti "agnucaston" - žolių pagrindu vaistus. Buvau nustebus,kad juos pardavineja be recepto,tam, kad susireguliuotu ciklas.
2 ciklus išgėriau, sulaukiau mm, bet po to vėl tyla... Tad net nežinau...
Ryt einu po pietų pas savo ginekologe...
Viliuos nepasakys kokių nemalonių žinių....

O taip norėtusi  nestuke.gif

Vyras jau vakar pasisiūlė testą nupirkti..., nes vis nesulaukiam mm  unsure.gif

As turbut is karto eisiu pirkti ta "agnukaston'a", jei be recepto parduoda...
Ir registruojuosi pas ginekologe.
Atsakyti
Vakar buvau pas savo ginekologe, truputi nuramino ir pasiūlė atsipalaiduoti.
Tik klausimas kaip....? g.gif
Sako, kad po abrazijos ne visada taip greitai viskas atsistato... unsure.gif
Bet svarbiausia, kad viena karta pastojau, reiškia - sveika....
tik va stresai patiriami gali viską išbalansuoti....

Tad dar keletą savaičių palauksiu, jei neprasides mm, tuomet Duphaston pradėsiu gerti...
Sake, kad galima ir su Agnucastonu vėl bandyti, be tuomet ilgiau uztrunka..., o Duphaston greiciau paskatina...

Tad vėl lauksim...

Kantrybės visoms..., jei dar kas papasakotų, kaip atsipalaiduoti ir nepatirti streso...

Atsakyti