Sveikutes,
Linaute norėjau tavęs paklausti, ar labai ilgai laukei eilės į Genetikos centą. Esu girdėjusi, kad tenka laukti nuo 6 iki 3 mėnesių? O kiek kainuoja tyrimai atliekami tame centre jei turi siuntimą? Ir kaip supratau, tau ten reikėjo lankytis ne vieną kartą? Mes su vyru irgi dabar svarstome gal reikėtų mums ten kreiptis. Mano ginekologė, tai truputėli skeptiškai į tai žiūri, nors sakė jei norėsime tai pasiųs, bet perspėjo nesitikėti, kad jei nieko neras, tai duos 100 procentinę garantija, jog sekantis nėštumas baigsis sėkmingai!
O kas dėl vaisiaus tyrimo po abrazijos, tai man po pirmosios aiškino, kad tą vaisių tiria ir tik nustato ar jis jau buvo žuvęs. Bet man labai irgi tai keista pasirodė, nes kiek knygose rašo, kad bent užsienyje tai tuos tyrimus išsamius daro. Tikriausia čia Lietuvoje, jie labai dėl to nesuka sau galvos. Bent man sakė, kad nereikiačia jokių tyrimų darytis, na nebent tai pasikartotų tris kartus ir, kad tas priežastis labai sunku nustatyti ir t. t. Buvau dėl to labai pikta, ir pati bandžiau per privačiai dirbančius ginekologus ieškoti tiesos. Tyrė man chlamidijas, mikroplazmą, ureplazmą, citomegalo virusą (juo buvau kaip ir prasirgusi, tik neaišku kada buvo ta ūmi stadija, nes tyrimai rodė, kad titrai eina mažėjimo linkme), keletą hormonų (tik nesupratau, kodėl tik tirs ir kodėl būtent tuos?). Sumokėjau nekuklią sumelę, o rezultatas, kaip ir tas pats (antrasis nėštumas baigėsi tap pat - vaisius nesivystė). Todėl dabar nežinau nei kur lėkt, nei kur bėgt ir ką išvis dar tirtis...