Merginos, o gal keliamės į skyrelį prie planuojančių. Vis smagiau bus?

QUOTE(matre @ 2005 12 28, 11:50)
man prabego menuo po tos proceduros. dabar negaliu be skausmo ziuret i kitus mazus vaikucius.o blogiausia,kad gera mano drauge laukiasi,ji pasakoja ka jaucia,o as lyginu su savim ir vis prisimenu kad ta pati ir as jauciau,kad buvau pasinerusi i tuos pacius rupescius.skaudu girdet,bet nedrystu jai pasakyt,kad tai man sukelia skausma.
puikiai tave suprantu, ka jauti kaip drauge taip pat laukiasi. Man buvo tas ptas, pries du menesius persileidau, mums buvo 7 savaitelees

dabar labai noreciau leleliuko, bet kad jau du mensiai praejo, o man dar nebuvo ne vienu menesiniu, rytooj vaziuoju pas gydytojus, kazko labai biju, tik ito forumoginekologe mane nuramino, kad tip galu buti, bet vitiek, labai neramu, norejau paklausti, nezinau ar man dare abrazija ar ne, as siaip persileidau pati, bet man vistiek dare nrkoze ir su narkoze kazka dar, vien del to, kad isitikint, kad ten nieko neliko. Ar as vistie turiu laukti tuos 6 menesius ar galiu nbandysti pastoti anksciau? Aciu meerginos uz atsakymus is kart. Ir laikykimes, tikekim, kad viskas bus geria ir gal dar siais metai mes glausim savo angeliukus prie saves, jei ne siaip tai gal kitai. laikykimes.
QUOTE(gidryte @ 2006 01 03, 21:37)
dabar labai noreciau leleliuko, bet kad jau du mensiai praejo, o man dar nebuvo ne vienu menesiniu, rytooj vaziuoju pas gydytojus, kazko labai biju, tik ito forumoginekologe mane nuramino, kad tip galu buti, bet vitiek, labai neramu, norejau paklausti, nezinau ar man dare abrazija ar ne, as siaip persileidau pati, bet man vistiek dare nrkoze ir su narkoze kazka dar, vien del to, kad isitikint, kad ten nieko neliko. Ar as vistie turiu laukti tuos 6 menesius ar galiu nbandysti pastoti anksciau? Aciu meerginos uz atsakymus is kart. Ir laikykimes, tikekim, kad viskas bus geria ir gal dar siais metai mes glausim savo angeliukus prie saves, jei ne siaip tai gal kitai. laikykimes.
Jei jau darė narkozę, vadinasi darė ir abraziją,tai reiškia ,kad išvalė gimdoj likusias liekanas

QUOTE(buzuka @ 2006 01 03, 20:49)
Jei jau darė narkozę, vadinasi darė ir abraziją,tai reiškia ,kad išvalė gimdoj likusias liekanas
O dėl pertraukos,jei esi negimdžius,tai gal pakanka ir 3 mėn tarpo 

kad man labai i domiai, p oto kai as iskraujavau, bet kraujavau tai siaubingai nieko daugiau netikrino, ir kita diena dare operacija, kuri su visasi uzmigdimais truko 20minuciu, nes atsimenu kai gulejau ant operacinio stalo ir laukiau kol man duos narkoze tai dar paziurejau ant sienos ir laikrodis rode 13.40, o pabudau po narkozes rode 14.15 ai n utai bisksi ilgiau nei 20 minuciu, bet vistiek lbai jau neilgai, tai todel ir abejoju ar isvis man ka nors dare

QUOTE(gidryte @ 2006 01 03, 23:31)
ir kita diena dare operacija, kuri su visasi uzmigdimais truko 20minuciu, nes atsimenu kai gulejau ant operacinio stalo ir laukiau kol man duos narkoze tai dar paziurejau ant sienos ir laikrodis rode 13.40, o pabudau po narkozes rode 14.15 ai n utai bisksi ilgiau nei 20 minuciu, bet vistiek lbai jau neilgai, tai todel ir abejoju ar isvis man ka nors dare
niu bet rytoj vaziuoju pas tuos pacius gydytojus, tai ziuresiu kaip ten pas mane viskas. ko tais bijau, net nezinau pati ko 

Abrazijos operacija tik tiek ir tetrunka

O šiaip geriau užeikit į nėštumo planavimo forumą, atidėjusių planavimą subforumą.

o tu, Gidryte, nebijok- paprastai viskas būna gerai, nebūna jokių komplikacijų. Ir jei nėštumas buvo pakankamai nedidelis (gal iki 12 savaičių, o gal kiek mažesnis), tai paprastai leidžia planuoti greičiau nei po 6 mėnesių. Man pvz. operavusi ir paskui apžiūrėjusi gydytoja leido kibti į darbą po 3-4 mėn.

Man taip pat buvo daroma abrazija po persileidimo, nors praėjo beveik 2 metai apie tai vis dar mąstau...
Gerai tik tiek, kad praėjus lygiai trims mėnesiams aš pastojau ir dabar jau galime džiaugtis savo mažiuku.
Man tai buvo didelis košmaras, todėl puikiai suprantu ir Tave Gidryte, laikykis ir lauk savo mažojo stebukliuko.
Gerai tik tiek, kad praėjus lygiai trims mėnesiams aš pastojau ir dabar jau galime džiaugtis savo mažiuku.
Man tai buvo didelis košmaras, todėl puikiai suprantu ir Tave Gidryte, laikykis ir lauk savo mažojo stebukliuko.
.....Patys liūdniausi žodžiai: Kalėdos - stebuklų metas. Negaliu į juos ramiai reaguoti
.......
[/quote].....
Nezinau, ar pajegsiu pasiryzti dar karta???????????????
....is 8 savaiciu, isnesiojau gyva mazuli tik 3.................................. . . . ir viskas:verkiu:
Dabar galiu pasakyti, mergaites, venkita prazdioje nestumo <STRESU>
Ir aplamai visa laika, tiek darbe, tiek namie,visur ...

[/quote].....
Nezinau, ar pajegsiu pasiryzti dar karta???????????????
....is 8 savaiciu, isnesiojau gyva mazuli tik 3.................................. . . . ir viskas:verkiu:
[/quote].....
[/quote]
Stresų išvengti neįmanoma. Tik fantazija, kad tu šypsosies, apimta motinystės ekstazės, kai ant tavęs rėkia šefas.

Juk neišeisi iš darbo, nes pinigėlių reiks po gimdymo. Ne visų vyrai uždirba po kelis tūkstančius, ne vienos turi pasiėmę paskolas.
O dar tie hormonų žaidimai, kurių sukeltos emocijos nesuvaldomos.

Neįmanoma gyventi steriliame pasaulyje, kas lemta, to nesustabdysi. Suki sau galvą, kaltini save: ak, jei nebūčiau nervinusis, būčiau iš anksto pradėjusi gerti folinę ir t.t. paprastai moteris nebūna kalta dėl nesivystančio ar nutrūkusio nėštumo. Kaip sakė man gydytoja, virš 90 procentų nėštumų nutrūksta dėl vaisiaus sklaidos trūkumų, kurie nuo jūsų nepriklauso.
Jokių būdu neskatinu griebtis žalingų įpročių, tik sakau, kad idealiai neapsisaugosi nuo lemties.
Na abrazija is tikro uztrunka neilgai. as irgi parejau savo kojomis po to,tik dar is sono prilaike mane. Tada tikejausi pamiegoti(nes buvau dirbusi naktinej pamainoj ir nemiegojusi),o man pasiule kavos,kad greiciau issibudinciau,bet atsisakiau,nors ir nebeuzmigau. O dabar praejus 39dienom po viso to sulaukiau pirmuju menesiniu,taciau jos mane gazdina,nes labai gausios. Ar taip buna ar cia kazkas negerai?
o del pastojimo termino,manau leidziama po 3-6men.,bet as paisryzau laukti visus 6men.,nors jau dabar labai noreciau pradet bandyt
. Kai gryzau pas savo ginekologe,ji manes paklause kada planuoju kita,pasakiau kad islauksiu tuos 6men.tai ji paziurejo,kad bus vasara ir galesiu negert folines rugsties,nes bus pakankamai lietuvisku darzoviu is kuriu gausiu to ko reikia. Bet kad man butu ramiau,kad padariau beveik viska del to,kad galeciau uztikrint geresnes salygas vaisiui,as turbut ja gersiu.
o del pastojimo termino,manau leidziama po 3-6men.,bet as paisryzau laukti visus 6men.,nors jau dabar labai noreciau pradet bandyt

o man tai is tikro visi dabar dzin. Labai laukiau vaikelio, tai man jis svarbiausias. Todel nei darbas, nei pinigai man nera svarbiau. Stresuoju dabar tik del to, jei kazka paskauda. Pasalinio streso jokio, is darbo neatleis, nes gina istatymai, o daugiau kas gali nutikti? I viska sypsausi, nesvarbu, kad aplink buna ir karsta
Isijungiau super ramumo rezima. nes visa kita bus anksciau ar veliau, o veikelio taip nesuplanuosi

QUOTE(mallena @ 2006 01 04, 16:04)
o man tai is tikro visi dabar dzin. Labai laukiau vaikelio, tai man jis svarbiausias. Todel nei darbas, nei pinigai man nera svarbiau. Stresuoju dabar tik del to, jei kazka paskauda. Pasalinio streso jokio, is darbo neatleis, nes gina istatymai, o daugiau kas gali nutikti? I viska sypsausi, nesvarbu, kad aplink buna ir karsta
Isijungiau super ramumo rezima. nes visa kita bus anksciau ar veliau, o veikelio taip nesuplanuosi 

Taip ir laikykis mallena, juk nieko nuostabesnio nera kaip pilvelio gyventojas

QUOTE(matre @ 2006 01 04, 14:22)
O dabar praejus 39dienom po viso to sulaukiau pirmuju menesiniu,taciau jos mane gazdina,nes labai gausios. Ar taip buna ar cia kazkas negerai?
. Kai gryzau pas savo ginekologe,ji manes paklause kada planuoju kita,pasakiau kad islauksiu tuos 6men.tai ji paziurejo,kad bus vasara ir galesiu negert folines rugsties,nes bus pakankamai lietuvisku darzoviu is kuriu gausiu to ko reikia. Bet kad man butu ramiau,kad padariau beveik viska del to,kad galeciau uztikrint geresnes salygas vaisiui,as turbut ja gersiu.

Šiaip man gydytoja sakė, kad pirmosios mmm po abrazijos būna skausmingesnės ir gausesnės nei įprastai, ir nereikia išsigąsti.
O mane neramina kitkas- nors praėjo dvi savaitės, bet jaučiu maudimą, lyg mmm artėtų, čia jau tikrai per anksti. O gal šia ovuliacija taip pasireiškia, nes kaip ir laikas jai būtų? Bet kaži ar ji taip paprastai įvyksta po abrazijos?
O folinę reikia gerti nepriklausomai nuo metų laiko, rekomenduojama 3 mėnesius iki pastojimo ir iki 12 nėštumo savaitės, nes ji labai svarbi formuojantis vaikiuko nerviniam vamzdeliui ir pan. mažina apsigimimų tikimybę.
O šiaip tikrai verta pasirūpinti sveikata prieš pastojant.
Mallena, o darbo vieta galit būti užtikrintos tik valstybinėse įmonėse. Kitur tiesiogiai dėl nėštumo neišmes, bet sugalvos daugybę priežasčių vietoj to, arba sugadins nervus.