QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 06:50)
As esu ta seniena mama, kuri du vaikus uzaugino klijuko ir pieno misiniu

Ir cia siais laikais

Mat kai pirmam sunui nuo visu misiniu nusilupo veido oda iki mesu

, tai tik viena pensininke alergologe patare nuimti sintetika ir pereiti prie naturaliu produktu.
Zindymo temoje, kalbedami apie mp nauda ir vitaminus, buvau idejusi nuoroda apie mp maistine sudeti bei pieno maistine sudeti(jei bus pageidavimas-idesiu ir cia). Ar zinot, kad vitaminu atzvilgiu ozkos pienas, pvz, net virsija mp tris kartus
Zodziu, mp-geriausias maistas kudikiui. Taciau jei jo nera-tik jau ne sintetiniai misiniai
Vis tik statistiskai(eisiu ieskoti tiksliu skaiciu) alergija-paskutiniu 15 metu rykste, anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis.
Tačiau jeigu būtų tikę mišinukai pirmam sūnui, būtumėte auginusi naudodama juos?
Šiaip kiekvienas atvejis individualus. Dukrytė mano gimė su įgimta hipotrofija ir išauginta nuo gimimo MP papildant 'sintetiniais' mišiniais. Nesakau, kad tiko pirmas pasitaikęs mišinys, bet jau klijukai su pienu būtų buvę tragiška jai.
Sūnus mano neragavo nei klijukų, nei mišinukų, sveikas drūtas ir MP dar dabar gauna kiek nori.
Aš tai, kaip sena tarka-veterinarė (pieno sudėtį žinau kaip poterius

) tikiu vienu: ožkos pienas geriausia ožiukams ir ožkytėms, karvės pienas geriausias veršiukams ir telyčaitėms ir t.t. Kūdikiui geriausia yra jo motinos pienas. Tiek 'sintetiniai' mišinukai, tiek pienas skiestas kruopų nuoviru - pieno pakaitalai, tik nelygiaverčiai

Manęs kažkaip neįtikina, kad kruopų nuoviras su pienu patenkina visus maistingųjų medžiagų poreikius
Jūs labai tvirtai įsitikinusi 'sintetiškumu', kaip aš įsitikinusi klijukų+pieno nepilnavertiškumu
O jei dar tie klijukai iš kruopų su kokiu zearalenonu, ko plika akimi nepastebėsi ir pienukas nepasterizuotas

(nes mažina alergijų riziką), tai sveikatos tikrai nepridės.
Alergijos tikrai dažnesnės nei anksčiau, bet teigti "anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis" - absurdas ne kitaip, nesupykit. Nuo gimimo turiu, švęsiu 33 gimtadienį, 12 metų dėl to gulėjau ligoninėje (ir nevienąkart medikai gelbėjo ne tik sveikatą, bet ir gyvybę dėl alerginių r-jų) ir vaikų su tokia diagnoze mačiau sočiai

Gal, kas dabar susiduria tam taip atrodo, o aš kai visą gyvenimą susiduriu, tai tokių kenčiančių visais laikais mačiau į valias..
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 08:09)
Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, maisto produktų pramoninė gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresas, gyvenimas mieste. Pastebėta, kad miestiečiai yra alergiškesni negu kaimo gyventojai.
Taip, visiškai teisingai.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 11:28)
Jei kūdikiui apie puse metukų, kai pradedamas papildomas maitinimas, aš asmeniškai jau duočiau klijukų... na o jei atsitiktų taip, kad naujagimio negalėčiau maitint, tai greičiausiai rinkčiausi mišinį

bet tai čia mano nuomonė šiai dienai, o ji nemanau kad turi kažkokią reikšmę šiame forume

smagiausia, kai yra savo pienelio ir nereik sukt galvos
Kiekviena nuomonė turi reikšmę.
Nes baisiausia yra patarti kitiems tai, ko pats niekada nedarytum. Šį forumą skaito ir jaunutės, neturinčios tiek patirties (kiek išauginusios kelis vaikelius) mamos ar nemanote, kad patarimai vaikų sveikatos tema gali įtakoti jas?
Visais atvejais rinkčiausi mišinį, išskyrus tokį atvejį, kaip senos pažįstamos, kai akivaizdžiai įrodoma, kad būtent mišinys yra netoleruojamas.
Šiais laikas daugiau ne tik alergijų, bet ir ortoreksijos atvejų..