QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 15:49)
Mano vaikai netoleruoja daugelio E.

Tiek maiste, tiek vitaminuose, tiek misiniuose, tiek limonaduose, zodziu, mes stengiames(nesakau, kad visada, bet stengiames) maitintis visa seima naturaliais produktais, ekologiskais. Uz tai as cia ir sedziu
Aš irgi netoleruoju kai kurių E

Paskutinį kartą alerginis šokas ištiko ,t.y. tokia Kvinkės edema, kai svečiuose neturėdama kur dingti šašlyką pamirkiau į "Suslavičiaus' kečupą

. Išvažiavau su greituke ligoninėn, ten brūkštelėjo 'ūmi maisto cheminė r-ja" ir po to sekė geras pusmetis reabilitacijos
O ji - kančia, man darbe pradėjo visi sakyti, kad atrodau kaip iš konclagerio
Bet taip ir jaučiausi
Aš tai iš tų ligonių, kurie skrupulingai žiūri maistą.
O dar kai darbas dėkingas diagnozei paaštrėti, tai išvis
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:05)
Gal galima plačiau

nieko apie tai nežinau
Čia man pirmas žodis 'ant liežuvio' nukritęs..tiesiog šiaip būtent šitą parašiau.
Zearalenonas - mikotoksinas, t.y. pelėsinių grybelių gaminamas toksinas.
Daug jų yra puolančių visokias grūdines kultūras ir riešutus: turbūt dažniau girdėti aflatoksinai (riešutų priešai), kiek rečiau visi kiti: ochratoksinai, patulinas (labai mėgėjas pagadinti tam tikras sultis, bet žmonės niekada neįtars vien iš skonio, kad jo ten yra), zearalenonas, deoksivalenonas (DON) ir kt.
Patinginiausiu

ir copy-paste iš google. Tuo labiau, kad nieko naujo neišrasiu pati rašydama:
"MIKOTOKSINAI IR ŽMONIŲ SVEIKATINGUMAS: Mikotoksinai yra siejami su žmonių vėžiniais susirgimais ir lėtine toksikoze. Kancerogeniškumas ir lėtinė toksikozė priklauso nuo to kiek organizmas gauna mikotoksinų su maistu. Daugeliu atveju atliekant tyrimus buvo nustatytas ryšys tarp kepenų vėžio ir aflatoksino. Ochratoksinas A sukelia Balkanų nefropatiją, T-2 toksinas siejamas su alimentine toksine aleukija, DON žmonėms sukelia glomerulonefropatiją. Trichotecenai sukelia stachibotriotoksikozę, fumonizinai sukelia stemplės vėžį. Zearalenonas yra svarbus vaikų intoksikacijos etiologinis veiksnys. Ergotizmas yra žinoma žmonių liga sukelianti konvulsijas ir gangreną. Daugelis mikotoksinų pasižymi imunosupresinėmis savybėmis, to pasekoje žmonėms gali būti paskatinamos antrinės ligos. Epidemiologiniai tyrimai parodė, kad miktoksinai dalyvauja sukeliant ir kitas žmonių ligas." (paimta iš čia:
http://www.novusitus...ktualijos/0/23)
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:08)
http://ekologiskipro...uopos-avizu.jpg
Kiek šitos kruopos verda? Gal kas žinot

Ant pakelio nerašo...
Aš tai prieš virdama visas kruopas mirkau, retsykiais pakeisdama vandenį, tai jos ir išsiplauna geriau, ir man atrodo išverda greičiau..
Šiaip jau šias avižas tik pieniškai sriubai vartoju, tai ant silpnos ugnies ilgokai paverdu, tikrai apie pusvalandį