QUOTE(simLij @ 2009 09 25, 22:50)
Negerai neatsyrėt vaikučių po vieną.Ir tą reikėjo padaryti žymiai ankščiau.
esi teisi - lapeliai vaikus paleido augti, ir paliktas "mišką". Reikia išskirstyti ir išsodinti kai baigs žydėti. Vazonėlyje paliekamas tik vienas augalas, nebent sumanysite daryti kompoziciją, bet tada tai jau nebus kolekcijos kūrimas,
QUOTE(simLij @ 2009 09 25, 22:50)
Atskirti mano vaikučiai.Kiti truputi mažoki
. Reikia kad turėtų keturis,šešis lapelius.

Vaikiukai atskiriami kada jau kiekvienas turi nemažiau kaip tris poras - t.y. 6 - o dar geriau 8 !!!!!!!! lapelius. Tada vaikiukai paauginami ir stiprūs išleidžiami į kitus namus. Tavo vaikiukai - deja, bet per mažiukai atskirti. Dabar ruduo, ir tuoj prasidės bjaurusis tarpsezininis laikotarpis, kada iki įjungiant šildymą didelė rizika, kad tokie vaikiukai gali neišgyventi. O juk triūso gaila...

Jei skiriame didelius, o kiti prie lapo esantys vaikiukai dar per maži atskirti - na ir palikit juos paūgėti prie "mamos" (lapo), nes atskyrinėti atsargiai sanpauliukus galima keliais etapais. Apie tai informacijos kaip tai padaryti - pakankamai sudėta rojaus sodų forume
Tik visada reikia įvertinti labai svarbų faktorių - palangės NEGUMINĖS ir vienos sanpaulijos vaikiukų fermos veisti netikslinga.
Anksčiau moterys girdavosi lapais spartuoliais, kurie labai produktyviai priaugindavo daug vaikiukų, bet kai reikėdavo veislinukes "iškaišioti" keitimuisi ar pardavimui... jau tapdavo problematiška. Kas tik pradedate domėtis sanpaulijomis- jums gal mano žodžiai atrodo keisti, bet kurios jau augina seniau savo griožius

Senokai aktyviai nedalyvauju temoje ir matau, kad atsirado daug naujų sanpaulijų "fėjų". Malonu matyti ir džiaugtis jūsų kolekcijomis

Tik neįsisimaginkit, kaupdamos kiekį

Sėkmės visoms

Papildyta:
QUOTE(dzūkė @ 2009 09 25, 17:57)
Aš tai stebiuosi kaip tokiuose mažuse vazonikuose sugebat augint
, nu aš niekaip - tuoj ir sodinu į didelį
Aš didelių vazonų ligooonėėėė

Aš didelių vazonų ligooonėėėė

sanpaulijos NEMĖGSTA didelių vazonų. Prigimtinėje erdvėje žemės gausa gamta jų nelepina.
Didžiausias vazono diametras labai dieliam augalui - 15 cm.
Paaugliui - 7 cm
starteriui (pirmo žydėjimo) - diametras 9 cm
Vaikiukus auginti geriausia vienkartinėse "čierkelėse"
Jei vazonas perdidelis - sanpaulija dažnai ima auginti didelisu lapus (kaip salota), o žydėti tingi