Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų mylėtojos džiaugiasi toliau :)

QUOTE(simLij @ 2009 09 25, 22:50)
Negerai  neatsyrėt vaikučių po vieną.Ir tą reikėjo padaryti žymiai ankščiau.

esi teisi - lapeliai vaikus paleido augti, ir paliktas "mišką". Reikia išskirstyti ir išsodinti kai baigs žydėti. Vazonėlyje paliekamas tik vienas augalas, nebent sumanysite daryti kompoziciją, bet tada tai jau nebus kolekcijos kūrimas,

QUOTE(simLij @ 2009 09 25, 22:50)
Atskirti mano vaikučiai.Kiti truputi mažoki blush2.gif . Reikia kad turėtų keturis,šešis lapelius. smile.gif

Vaikiukai atskiriami kada jau kiekvienas turi nemažiau kaip tris poras - t.y. 6 - o dar geriau 8 !!!!!!!! lapelius. Tada vaikiukai paauginami ir stiprūs išleidžiami į kitus namus. Tavo vaikiukai - deja, bet per mažiukai atskirti. Dabar ruduo, ir tuoj prasidės bjaurusis tarpsezininis laikotarpis, kada iki įjungiant šildymą didelė rizika, kad tokie vaikiukai gali neišgyventi. O juk triūso gaila... doh.gif

Jei skiriame didelius, o kiti prie lapo esantys vaikiukai dar per maži atskirti - na ir palikit juos paūgėti prie "mamos" (lapo), nes atskyrinėti atsargiai sanpauliukus galima keliais etapais. Apie tai informacijos kaip tai padaryti - pakankamai sudėta rojaus sodų forume

Tik visada reikia įvertinti labai svarbų faktorių - palangės NEGUMINĖS ir vienos sanpaulijos vaikiukų fermos veisti netikslinga.
Anksčiau moterys girdavosi lapais spartuoliais, kurie labai produktyviai priaugindavo daug vaikiukų, bet kai reikėdavo veislinukes "iškaišioti" keitimuisi ar pardavimui... jau tapdavo problematiška. Kas tik pradedate domėtis sanpaulijomis- jums gal mano žodžiai atrodo keisti, bet kurios jau augina seniau savo griožius drinks_cheers.gif puikiai supranta ką aš sakau ir manau kad man pritars mirksiukas.gif

Senokai aktyviai nedalyvauju temoje ir matau, kad atsirado daug naujų sanpaulijų "fėjų". Malonu matyti ir džiaugtis jūsų kolekcijomis smile.gif

Tik neįsisimaginkit, kaupdamos kiekį biggrin.gif , nes kievienos sanpaulijos priežiūrai per dieną skiriant minimaliausią minimumą - bent kelias minutes jau reikalinga valanda. doh.gif
Sėkmės visoms drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(dzūkė @ 2009 09 25, 17:57)
Aš tai stebiuosi kaip tokiuose mažuse vazonikuose sugebat augint unsure.gif  , nu aš niekaip - tuoj ir sodinu į didelį doh.gif 
Aš didelių vazonų ligooonėėėė lotuliukas.gif

sanpaulijos NEMĖGSTA didelių vazonų. Prigimtinėje erdvėje žemės gausa gamta jų nelepina.

Didžiausias vazono diametras labai dieliam augalui - 15 cm.
Paaugliui - 7 cm
starteriui (pirmo žydėjimo) - diametras 9 cm

Vaikiukus auginti geriausia vienkartinėse "čierkelėse"

Jei vazonas perdidelis - sanpaulija dažnai ima auginti didelisu lapus (kaip salota), o žydėti tingi biggrin.gif
Atsakyti
Nuotaikinga - aciu tau uz informacija, ir uz netingelima viska cia parasyti. As seip jau kokia 3 - 4 tema jusu seku, pastoviai skaitau, kelis kart buvau uzdavusi klausimu, aisku gavai issamu atsakima. Aciu dar karteli. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v-i-k-a: 26 rugsėjo 2009 - 09:54
Labukas mamytes ax.gif daznai paskaitau jusu temele, na labai jus grazuoliu prisiaugine turie, na as nepatyrusi augintoja, bet va kokia uzauginau ax.gif

http://s53.radikal.r...2054c838fc3.jpg

taip dziaugiuosi savo ziedukais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(v-i-k-a @ 2009 09 26, 10:54)
Nuotaikinga - aciu tau uz informacija, ir uz netingelima viska cia parasyti.

4u.gif Ale prašom mirksiukas.gif

Mielos damos, kurios dar tik pradedate auginti sanpaulijas ir jas veisti(s) - kartojau, kartoju ir kartosiu -

Sanpaulijų vardai
Kiekviena sanpaulija turi vardą. Ir vardas rašomas kartu su autoriaus selekcininko pavarde. Pavardė gali būti trumpinama į patentuotus trumpinius.

Va pavadinimas su raidėmis EK - .... reiškia kad veislė išvesta Jelenos Koršunovos, ir toliau seka konkretus sanpaulijos vardas.

Tuo pat vardu gali net nežinodami apie kito selekcininko darbus pavadinti savo gražuoles kiti selekcininkai, todėl visa ta angliška ar rusiška "litanija" ant vazonėlio šono užklijuota TIKSLIAI perrašius pavadinimą - tai tarsi sanpaulijos pasas.
Tik su juo kolekcijinis augalas turi vertę, o pametus varduką - atstatyti jį dažnai būna net neįmanoma. Tokios sanpaulijos vadinamos noidais (neidenfifikuotais vardais).

Maximoje ar kituose prekybcentriuose parduodamos sanpaulijos irgi kartais turi vardus, bet jie yra suteikiami vadinamoms "pramoninėms" veislėms pavadinti (tarsi pvz. bulvė "Vilija" ar "Neris").

Kam visa tai kalbu? Retkarčiais užklysdama paskaitinėti temelėse pastebėjau, kad dažnai pavadinimus rašote klaidingai, ir kadangi iš senbuvių temoje plepa jau labai nedaug kas, jūsų niekas nepataiso. O įsisamoninus šią informaciją vieną karteliuką - daugiau jos tam žmogui kartoti nebereikia niekada drinks_cheers.gif

Atsakyti
Gal kam bus įdomu smile.gif Vienas ukraineičių forumas surengė apklauą, apie raudonžiedes veisles - kokios augintojams geriausios, mėgstamiausios http://www.senpolia....c...343&start=0
Gal kas nors ir iš jūsų, merginos, pasidalins savo nuomone tame forume ar šiame. Būtų įdomu blink.gif
Atsakyti
Sveikutes, kas negalejot nueiti i paroda idedu nuotraukytes http://public.fotki....-labirintai-10/
Atsakyti
ech, pasigrozejau... gaila,kad negalejau nuvykti ir visko pamatyti gyvai verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, buvau parodoj wub.gif ..Na, tebelieku kaktusų mylėtoja ir pradedanti santpaulijų augintoja - augindavau anksčiau maksmines, bet ne tos sąlygos buvo..Dabar sąlygos jau tos..ir tikėkimės, kolekcija didės..

Nusipirkau:

Mėlynai žydinčias:

Rococo Viol,
Midnight Magic,
Blue Dragon,
EK Skorobej.

Taip pat :

Armagedon,
Irish Flirt - tikras laimikis,
Ancient Lace - lapukas.

Taip pat ir aporokaktusas apsigyveno pas mane..Ryt reikės ieškot stovo gėlėms .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 26 rugsėjo 2009 - 17:44
Kaip grazu. Kokios gelytes nuostabios. O ipatingai mane suzavejo Rob's Penny Ante wub.gif Kokie grazus ziedai. O lapai tokios idomios formos. Kaip noreciau tokios gelytes.
Atsakyti
Sveikos, pabuvojau parodoje thumbup.gif , susipažinau su keletu forumiečių drinks_cheers.gif , smagu buvo pamatyti ir įvertinti parodą gyvai thumbup.gif , bet labiausiai patiko "kioskas" lotuliukas.gif

QUOTE(Nuotaikinga @ 2009 09 26, 00:57)
sanpaulijos NEMĖGSTA didelių vazonų. Prigimtinėje erdvėje žemės gausa gamta jų nelepina.

Didžiausias vazono diametras labai dieliam augalui - 15 cm.
Paaugliui - 7 cm
starteriui (pirmo žydėjimo) - diametras 9 cm

Vaikiukus auginti geriausia vienkartinėse "čierkelėse"

Jei vazonas perdidelis - sanpaulija dažnai ima auginti didelisu lapus (kaip salota), o žydėti tingi  biggrin.gif

Na, aš pirmąsias susodinus į 12cm vazonėlius, nesakyčiau, kad augina tik lapus schmoll.gif ,žydi gausiai, dideliais žiedais wub.gif

Deja, aš nusižengiu rašytoms taidyklėms ax.gif , iš "čerkučių" iškarto sodinu į 9cm vazoniukus, man patinka nusižengt rolleyes.gif

ausrazs , parvežiau tau gėlytę ax.gif , bet dabar turėsi atvažiuot į svečius rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Nuotaikinga @ 2009 09 26, 00:57)

Tik neįsisimaginkit, kaupdamos kiekį  biggrin.gif , nes kievienos sanpaulijos priežiūrai per dieną skiriant minimaliausią minimumą - bent kelias minutes jau reikalinga valanda.  doh.gif

Tik nereikia mūsų gasdinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nuotaikinga , kodel nedalyvauji parodoje ?
Siemet taip grazu wub.gif
Atsakyti
Dzūke, labai labai ačiū wub.gif Ką gi, teks kažką galvoti apie vizitą ax.gif Sveikinu Tavo drąsą ir pasitikėjimą auginant sanpaulijas: manau, svarbu rasti savo taisykles, pagal kurias gėlės puikiai auga ir žydi būtent tavo namuose drinks_cheers.gif
Beje, Dzūke, ką parodoje įsigijai? pasigirk, nepasididžiuok mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 26 rugsėjo 2009 - 19:41