Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų mylėtojos džiaugiasi toliau :)

QUOTE(dzūkė @ 2009 10 15, 12:13)
Tų siauresnių "vazonų" biggrin.gif  net nepastebėjau unsure.gif , prie progos reikės dar užsukt į vtą parduotuvėlę ax.gif
Šakneles išleidžia nevienodai, kai turės apie 1cm šakneles - sodink. Sėkmės ir kantrybės mirksiukas.gif  biggrin.gif

labai dekui uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 15, 13:49)
Sveikutes smile.gif  ar  priimsit i buri dar viena sanpaulyju myletoja? bigsmile.gif kolkas turiu tik viena sanpaulija, pirkau ja maximoj nukainuota, nuzydejusia, apkandziotais lapukais, bet nusprendziau isgelbeti, gal pavyks bigsmile.gif siaip bukle jos nebloga, leidzia naujus lapelius wub.gif vienas lapelis nuluzo, tai nusprendziau ji isaknydint.imerkiau i distiliuota vandenuka. per kiek laiko man jis isisaknydins ir kada ji reikia pasodinti?

Nesu tikra, ar distiliuotas vanduo tinka, manau geriau virintas su angliuku jame.

Kaip tik neseniai skaičiau nuomonę patyrusios augintojos, kad nereikia laukti to vieno cm šaknų, atseit kuo trumpesnės šaknys, tuo lengviau adaptuojasi lapas, įsodintas į žemę. Matau tame logikos, nes kiti gi iškart į žemes sodina, o šaknydinimas vandeny manau turi tik tokią paskirtį, kad galima stebėti, ar lapas nepūva.

Pataisykit mane, jeigu kas turite kitokių minčių mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau, taip visos aiškino apie tą cm, tai ir aš taip sakau biggrin.gif
Manau dėl super didelių šaknų tai tiesa g.gif , nes parodoje nusipirkau lapelį su tokiom šaknim, jau lyg ir vaikelis besikalantis matėsi...... tas lapas taip ir stovi.... atkasiau pasižiūrėt - jokių naujų šaknelių augimo nematyt unsure.gif , tos senosios tokios ir stovi. Tai va.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 15 spalio 2009 - 13:32
Skaičiau rusiškam tinklapy, kad ilgų šaknų nereikia augint, tokios sunkiau adaptuosis žemėj ir turės lapukas naujas šaknis leist jau žemei pritaikytas..Prasikala keli mm ir galima sodint nieko nelaukiant..
Atsakyti
Aha, gyveni ir mokaisi user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 10 15, 13:13)
Kiminuose? Ar tik ant viršaus kiminai?
Kaip mano rezervai, auga? ax.gif  rolleyes.gif

Taip, kiminuose. Vandeny nenorėjo šaknelių leist, vis pradėdavo pūt, keliskart kotelį trumpinau, o va, kiminuose - pavyko thumbup.gif .
O rezervai tai auga, auga biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 15, 15:15)
Skaičiau rusiškam tinklapy, kad ilgų šaknų nereikia augint, tokios sunkiau adaptuosis žemėj ir turės lapukas naujas šaknis leist jau žemei pritaikytas..Prasikala keli mm ir galima sodint nieko nelaukiant..

Jo, butent taip ir rase, kad gali i zemes isodintas lapas su ilgom saknim ilgai stovet, adaptuodamasis.
Atsakyti
QUOTE(kristele10 @ 2009 10 15, 12:53)
Gal kuri bagota kiminais Kaune?  ax.gif
Pirkciau...

ziurint kiek tau reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2009 10 15, 17:17)
ziurint kiek tau reik biggrin.gif

Nezinau..., nedaug eksperimentam, nes as dar tik pradedanti... blush2.gif
Keliem vaikiukam.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 15, 12:19)
ausraz, neparašei pavadinimų...Ta pirma raudona, ko gero, "Armagedon"..Norėjau paklaust, ar pas tave taisyklinga jos skrotelė? Pas mane kažkaip netvarkingai tie lapai išsidėstę, bet žiedų grožis atperka tai..Įdomu, čia toks mano egzempliorius, ar veislės ypatybė... g.gif

Pavadinimai iš eilės; Armagedon, Ma's Ching Dynasty ir Belyje Noči.
Dėl Armagedono. Įdomu, ar jūs pati šį augalą auginote nuo pat lapuko? Aš negalėčiau tvirtai pasakyti, kad nelabai tvarkinga skrotelę – veislės savybė. Augaliukai iš pirmos kartos buvo tikrai gražūs, tankia, simetriška skrotele. Antrą kartą auginau jau iš savų augalų lapų. Turiu prielaidą, kad maniškiai Armagedonai užaugo ilgais lapkočiais, nes stigo šviesos ir buvo gana šilta: vasarai prasidėjus vaikučiai dar buvo ant stelažo (kur tuo metu itin šilta), ilgai neturėjau laiko jų persodinti. Manau, gal todėl yra išstypę, nelabai gražiomis skrotelėmis. Taigi, manau, daug kas priklauso ir nuo auginimo sąlygų.
Atsakyti
Maniškis Armagedon iš parodos, žinomos augintojos..Pirkau vien dėl žiedų..Skrotelę taisyklingą, galvojau, užsiauginsiu iš naujo kai norėsiu atnaujint..Bet šiaip ir manosios lapkočiai ilgoki, skrotelė netvarkinga, žiedai ir po lapais, ir virš jų..bet žydi ilgai ir gausiai..Bet nepalyginsi, pvz, su kokia Stormy weather, kur tobula simetrija ir lapuose, ir žieduose..
Atsakyti
Mane Armagedon žavi "raštais", kurie yra tarsi labiau šešėliai nei fantasy. Veislių su tokiu spalviniu efektu nėra daug.
Atsakyti