Dekoju uz atsakymus
Sarkoidoize, kiek man zinoma, galima aptikti atliekant plauciu rentgena ar kompiuterine tomografija. Bet autoimunine liga neuzkreciama

. Arba sutapimas, kad sergame abi.Reumatoidinis atritas atmestas, dukra gulejo VUVL kardiologijos ir reumatologijos skyriuje, ten daryti tyrimai del reumatoidinio artrito. Beje, CRB visada geras, todel gydytojai labai pro pirstus ziuri i nusiskundima "sanariu skausmas"

. Del Toxokaru - gera mintis, nesityreme, tik IgE ir eozinofilai normoje (dukrai tirta), nors galbut ir prie helmintoziu sie rodikliai padideja ne visada.Ismatose helmintu nerasta. Gliukozes kiekis kraujyje normalus.
Neseniai buvo issakyta mintis, kad tai -vistik TBC, tik dar nepatvirtinta tyrimais. Dukra nekosti visai

. Plauciu nuotrauka vertino ne ftiziatras, o pulmonologas, gal ka praziurejo. Skrepliu tyrimas nedarytas. Vieno zodziu mistika. Dukra pradejo viduriuot, skauda klubo kaula ir nukrito dar kilogramas (ji ir taip labai lieknute)

. Beje, apetitas labai padidejes, ypac organizmas reikalauja angiavandeniu

.
Dukrai buvo kelis kartus vakare subfebrilus karsciavimas, beta apskritai temperaturos nera, o mano temperatura labai pazeminta (34.9). Beje, vienas pastebejimas - dukra nebegali pakesti saules, ja pykina

. Seniau taip nebudavo.
Specialu kraujo tyrima (QuantiFERON - QFT) del tbc daro Santariškių klinikų Laboratorinės diagnostikos centre, jis informatyvus ieskant ir latentines tbc formos, tik nezinau, kiek jis informatyvus, ieskant ne plauciu tbc. Man gydytoja paaiskino, jog jei dukrai padideje pilvo limfmazgiai (kas salygoja nuolatinius pilvo skausmus), vienintelis tikslus istyrimo budas butu limfmazgio biopsija.
Guldau dukra siandiena vel i ligonine, per tris menesius jau trecia karta, si karta i KMUK. Gal pagaliau paaiskes kazkas, nes darosi baisu. Pati einu pas doc. Zemaiti (pulmonologa) rytoj.
Gal kas gali parekomenduoti gera ftiziatra Kaune?
Pati lankiausi pas Maniukian Romainiuose.Nenusivyliau jos kompetencija.