siaura lengvai su makro objektyvu perfotografavau, vidutini bandziau, tam, kad istiesint normaliai tai reik nemazai pastangu ideti, plius kiek kreipiasi man vaizdas ir turi but super apsvietimas, kad su didesniu f fotografuot, antraip gaunasi centras (jei centrini nusistaciusi fokusa) ryskus, sonai jau paplauke

plius spalvota normaliai paverst spalvota reik labai labai gerai nusifotografuot ir gerai susviest.. o jei belekaip tai ir galutinis rezultatas belekoks. Pvz jei netolygiai apsviesi negatyva tai bus kaip pas mane vienoje foto j/b visur j/b kaip j/b o apacioj kadangi maziau sviesos gavo tai nubalo krastas. As nebedarau taip, nebent toks meninis uzmanymas

ir kantrybes neturiu tiek laiko zaisti su vienu kadru....

bet jei iseities nera kitos ir ner labai svarbu kokybe, tai aisku bandyk

as jokiu isradimu neturiu (kazkokiu lempu tam reikalui susisviest ar pan) tiesiog pasiimk negatyva ir prisidek prie lango

tik aisku kad fone nebutu namu ar pan, nes tada matysis ir kai padarysi Inverse photoshope, nueis seseliais tokiais foto

nu cia as taip primityviai darau.

fotografuoji RAW, isimeti i PS, ten sviesini dar jei reik, tada darai Inverse, Auto color ir gausi spalvas

jei reik stumdai kontrasta...
Bet speju, kad galima kaip nors gudriau fotografuot, tik as kaip visad neismanau jau

Sansara nedepresuok

Gal pasiprasyk isleidziama is namu kokia dienele ir viena pasibastyk su visais fotikais kiek turi... maz atsiras tas ikvepimas

man padeda kai aplink nieks nezvimbia