Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 17, 19:14)
Laba,
Pupeliuk, ar jau dėjai Rolėjaus juostelę į Nikoną? Šnd sugadinau juostelę - nepavyko įdėti. Visaip bandžiau - i tak i siak... Visą išsukau. Kitą paėmiau ir vėl erorą rodo. Kas dabar bus? Na, laukiu tavo nuomonės.

Andrius jau atsakė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 17, 12:29)

arba galiu pasiūlyti labai įdomų būdą. jami popierių (foto) ryškalą ir fiksažą. užsidarai tamsiojoj ir darai kontaktinius indexprintus. juos ir archyvuoji kartu si sliveriais, ir skanuoji paprastu planšetiniu. tiesa, tai tinka tik BW g.gif

jb negatyvus atitinkamu kampu pavertus pries sviesa - vaizdas juose patampa pozityvu wink.gif as sita metoda naudoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 18, 01:16)
jb negatyvus atitinkamu kampu pavertus pries sviesa - vaizdas juose patampa pozityvu wink.gif as sita metoda naudoju smile.gif

netycia ir as atradau šį patogų būdą pamatyt bent preliminarų vaizdą.
Atsakyti
bet tai labiau tinka "skystiems" negatyvams. bent jau man neišeina pamatyti pozityvaus vaizdo pakankamai tankiuose negatyvuose (tie, kurie juodi ir per juos nesiskaito laikraštis).

ką tik per LR kanalą pažiūrėjau puikų dokumentinį filmą apie kinokameras. man visuomet buvo paslaptis, kodėl fotografuojant į 135 juostą vaizdą padidinus 20 kartų jau lenda grūdas, o filmuojant į tokią pačią juostą ir rodant ją ekrane padidinus kelis šimtus kartų to nesimato g.gif
Atsakyti
na tai kodel? smile.gif
Atsakyti
ten atsakymo nedavė. užtat paaiškino, kaip 3d filmuojamas ir rodomas. nors vat šiandien buvau G-būrys 3 d ir specialiai patyrinėjau akinius. elementarūs poliarizuoti stiklai. tame filme aiškino, kad 3 d atskirai rodo kairiai akiai ir dešiniai. rodo 48 kadrus per sekunde paeiliui kairiai ir dešiniai akiai. kuomet rodo kairiai - akiniai uždengia dešinę. ir atvirkščiai. visoje salėje akiniai sinchronizuojami IR siųstuvais. bet mūsų kinoteatruose nieko panašaus nepamačiau. matyt technologija pažengė į priekį ir rodo skirtingom akim skirtingai poliarizuotą šviesą. ir rodo vienu metu. todėl be akinių tas vaizdas ir liejasi kiek. o akiniai viską į vietą sustato, t.y. kairė ir dešinė mato tik jom skirtą vaizdą, o smegenys išraito tuos 3 d efektus....

nu neesmė. dar tam filme rodė kamerą, filmuojančią į perforuotą 120 juostą. bet dabar prisiminaiu, kad turiu senelio 8 mm kamerą. tai kai prisimenu tų kadrų dydį iš viso neįsivazduoju, kaip juos galima išdidinti iki paklodės dydžio. reiks pas tetą projektorių pasieškoti ir pažiūrėti savo vaikystę nebyliame kine smile.gif
Atsakyti
smile.gif prisimenu vaikystej budavo vokiski zurnaliukai, su 3 d akiniais (vienas raudonas, kitas zalias). ir vaizdas be jų būdavo tiesiog pasislinkę i abi puses kontūrai smile.gif dar disneilende matem "as sumazinau publika" ar kaip ten smile.gif kinoteatru nemegstu, tai kaip dabar yra - nzn

rudens pasivaiksciojimas su seima - net 16 kadru. pazanga. o reikia tiesiog neimti skaitmenos ir atsipalaiduot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 18, 16:47)
ten atsakymo nedavė. užtat paaiškino, kaip 3d filmuojamas ir rodomas. nors vat šiandien buvau G-būrys 3 d ir specialiai patyrinėjau akinius. elementarūs poliarizuoti stiklai. tame filme aiškino, kad 3 d atskirai rodo kairiai akiai ir dešiniai. rodo 48 kadrus per sekunde paeiliui kairiai ir dešiniai akiai. kuomet rodo kairiai - akiniai uždengia dešinę. ir atvirkščiai. visoje salėje akiniai sinchronizuojami IR siųstuvais. bet mūsų kinoteatruose nieko panašaus nepamačiau. matyt technologija pažengė į priekį ir rodo skirtingom akim skirtingai poliarizuotą šviesą. ir rodo vienu metu. todėl be akinių tas vaizdas ir liejasi kiek. o akiniai viską į vietą sustato, t.y. kairė ir dešinė mato tik jom skirtą vaizdą, o smegenys išraito tuos 3 d efektus....

nu neesmė. dar tam filme rodė kamerą, filmuojančią į perforuotą 120 juostą. bet dabar prisiminaiu, kad turiu senelio 8 mm kamerą. tai kai prisimenu tų kadrų dydį iš viso neįsivazduoju, kaip juos galima išdidinti iki paklodės dydžio. reiks pas tetą projektorių pasieškoti ir pažiūrėti savo vaikystę nebyliame kine smile.gif

Principas labai paprastas. Kai kadras gula ant kadro 24 kadrų per sekundę dažniu, smegenys apgaunamos ir nebefiksuoja kiekvieno atskiro kadro. Kadangi grūdo faktūra kiekvienam kadre skiriasi, smegenys jo nemato o jį "sulieja", jei taip galima pasakyt. NASA šitą smegenų "trūkumą" ištobulino - ypatingai nutolusių objektų nuotraukos daromos labai ilgais išlaikymais fotografuojant objektą dešimtis ar net šimtus kartų. Vėliau gauti kadrai dedami vienas ant kito ir apdorojami kompiuteriu taip, kad lyginama to paties pixelio informacija iš skirtingų kadrų ir vaizdas paliekamas tik ten, kur apšvietimo charakteris sutampa. Tokiu būdų "išjungiamas" skaitmeninis triukšmas.
Beje, žiūriu, kad tai jau pritaikoma ir kasdieniame gyvenime
http://forums.dprevi...essage=25431769
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 18, 16:57)
rudens pasivaiksciojimas su seima - net 16 kadru. pazanga. o reikia tiesiog neimti skaitmenos ir atsipalaiduot biggrin.gif

nu va smile.gif 4u.gif
aš tai "pasigirsiu" - mano skaitmena kai sugedo maždaug liepos 25 d. kokią, tai aš dar jos nenuvežiau taisyt.. doh.gif
Atsakyti
sillwio - ačiū drinks_cheers.gif kažkaip nedašuto. elementaru juk...
Atsakyti
bash.gif bash.gif bash.gif aggressive.gif aggressive.gif aggressive.gif smoke.gif smoke.gif devil.gif devil.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
ms biggrin.gif

Siūlau eksperimentą. Sugalvojimas ne naujas, bet turėtų būt įdomu. Kas nors vienas (pvz. aš smile.gif ) eksponuoja visus juostos kadrus per pusę reikalingo išlaikymo ir išsiunčia kam nors kitam (kas pakels ranką), kuris, savo ruožtu vėl eksponuoja visus kadrus puse reikalingo išlaikymo. Vėliau žiūrim, kas gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 18 spalio 2009 - 22:52