Tai va,uzvakar po pietu mama mire ...........namuose,savo lovoj,prie manes,savo jaunesniosios sesers ir mano anytos sesers.Labai joms dekinga,nes viena buciau isprotejusi.Vaikai ,aciu dievui,, nieko nemate.Mazaja nusiunciau pas giminaicius, o vyresnioji is mokyklos grizo jau mirus mamai

LiP, kuo nusirdziausia uzuojauta Tau! Labai skaudu, kad Tavo mamytes kelias jau pasibaige, guodzia tik tai, kad visos kancios Jai jau baigesi.... Stiprybes Tau ir Tavo seimai! Laikykites!
LiP, stiprybės tau ir tavo mažosioms...
Lip, nuoširdžiai užjaučiu, išsiskirt labai sunku, daug jėgų reikia, jų tau ir linkiu. Sunkiausią akimirką jau praėjot, laikykitės.
Aciu visoms uz uzuojauta
Dar turiu viena galvos skausma.Mamos noras buvo ja kremuoti.Ta ir padarem.Jau sinadien urna sugrizo is Rygos.Taciau mano dukros kategoriskai atsisako,kad ji butu laikoma namuose.O galimybes palaidoti per sventes nera.O mano gimines noretu,kad palauktumeme pavasario ir tada,per mociutes metines prie jos ir ikastume urna.Tai va,ar mirusiojo atzvilgiu nieko baisaus nebus,jei ta urna pabus sode?.Niekaip negaliu apsispresti.Jau ryt ja pasiimsiu,gal kas galit man patarti.Esu didziulej nevilty,ir tikrai nenoriu negerbti mamos palaiku .

Dar turiu viena galvos skausma.Mamos noras buvo ja kremuoti.Ta ir padarem.Jau sinadien urna sugrizo is Rygos.Taciau mano dukros kategoriskai atsisako,kad ji butu laikoma namuose.O galimybes palaidoti per sventes nera.O mano gimines noretu,kad palauktumeme pavasario ir tada,per mociutes metines prie jos ir ikastume urna.Tai va,ar mirusiojo atzvilgiu nieko baisaus nebus,jei ta urna pabus sode?.Niekaip negaliu apsispresti.Jau ryt ja pasiimsiu,gal kas galit man patarti.Esu didziulej nevilty,ir tikrai nenoriu negerbti mamos palaiku .
QUOTE(LiP @ 2005 12 23, 21:43)
Aciu visoms uz uzuojauta

Tikrai nemanau, kad urnos buvimas sode gali reikšti kažką blogo mirusios Tavo mamytės atžvilgiu. Tai nereiškia ir jos negerbimo, jokiu būdu...
Manau, kad turėtum daryti taip, kaip geriau Tavo mergytėms ir tuo pačiu Tau pačiai.
Mieloji,lip,vargu ar musu uzuojauta gali palengvinti tavo seilvarta,bet priimk ja,nes tik mintimis ir malda mes galim but su jumis.stiprybes tau,laikykis.
LIp, kaip tik galvojau, kad per šventes tau nemažai rūpesčių organizuoti laidotuves bus, geras tas tavo mamos noras. Aš ir slapčia taip esu suplanavusi, jei pasisuks mano gyvenimo kelias ten...
Dėl to kur laikyti pasitark su mamos seserimi, viena kitą gerai pažinoti turėjo, gal yra kokių nors ypatingai ramių ir sentimentalių vietų, kaimas, koks nors gražus gamtos kampelis, kad ir sodas. Taip bus tau lengviau, gal padės apsispręsti. Ir sprendimą priimti vienai labai sunku. Manau, kad reikėtų kažkokio bendro sprendimo, be to nelabai man patinka tas pavasario laukimas, reikėtų dabar, tiesiog pagarba mamai didesnė būtų, atsiprašau, čia mano nuomonė, tik gal pralaukti tas šventes, o urna gal pabūtų ten, kur atveža. Pas mus turbūt dar nėra lietuvoje specialios vietos berods kolumbariumu vadinamas?

Dėl to kur laikyti pasitark su mamos seserimi, viena kitą gerai pažinoti turėjo, gal yra kokių nors ypatingai ramių ir sentimentalių vietų, kaimas, koks nors gražus gamtos kampelis, kad ir sodas. Taip bus tau lengviau, gal padės apsispręsti. Ir sprendimą priimti vienai labai sunku. Manau, kad reikėtų kažkokio bendro sprendimo, be to nelabai man patinka tas pavasario laukimas, reikėtų dabar, tiesiog pagarba mamai didesnė būtų, atsiprašau, čia mano nuomonė, tik gal pralaukti tas šventes, o urna gal pabūtų ten, kur atveža. Pas mus turbūt dar nėra lietuvoje specialios vietos berods kolumbariumu vadinamas?
O del sodo ,tai ir mano teta su dede taip pagalvojo.Iki pavasario laikyti ir as nenoriu.Taigi ryt vaziuosiu i laidojimo biura,nes dar reikes sumoketi likusius pinigelius uz paslaugas ir tada su jais pakalbesiu - gal tikrai galima bus pas juos palaikyti.Ir siaip galvoju,juk nuotrauka namuose ant stalo stovi,zvakute vis deginu.Gal dar gelyciu nupirkti?Gal nesupyks mama,ten,danguje,kad iskart jos nepalaidojau.Kitavertus ji lygtais buvo uzsiminus,kad noretu,kad pelenai but isbarstyti.Bet as negaliu,niekaip to negalesiu padaryti.Kur paskui as ja lankysiu?Geliu gi nebarstysiu po ora?Ai,as cia su savo jautrumu sirdies skausma isivarysiu.Reikia palinketi sau kitais metais ismokti kuo maziau nervintis ir imti viska galvon.
Eisiu uzsiimineti joga.
Eisiu uzsiimineti joga.
LIp, aš dar truputį pagalvojau, jei buvo mamos noras, kad ją kremuotų, gal buvo išreikštas ir noras, kur kremavus padėti pelenus, manau tokiu atveju, reikėtų paisyti mamos noro.
Jo,kolumbariumo pas mus dar nera.O galetu jau irengti.Kalbejausi su biuro darbuotojais,tai jie sake,kad jau vis daugiau zmoniu ryztasi sudeginimui.