o savaitgaliais tai beveik visada turime paskaityti bent pora pasaku
Oi tos "Moterys meluoja geriau"
cia tikrai turbut daugeliu seimu ta pati situacija. Ir ka ten gali pamatyt mano 3 metu mergyte, bet kiekviena vakara sedi ir ziuri
Grizusi is darzelio visada paklausia ar siandien rodys Roberta?
tai cia buna vietoj pasakos 
kai as baigiu, tada ji man skaito
ziuri ziuri tuo paveikslelius, komentuoja ir dazniausiai uzmiega su knyga rankoj
Sis serialas, buna musu kaip ir pirmoji pasaka
Bet veliau jam pasibaigus, paskutiniu metu jau pradedam sekti pasakas, ir matom, kad visai patinka
Mums dar nėra 3 metukų, o pasakas skaitom nuo kokių 1,5. Ir labai intensyviai. Skaitom gal greičiau ne tik pasakas, bet ir pasakojimus. Ir ne tik prieš miegą, bet ir dienos metu. Bendroj sumoj skaitom apie 1-1,5 valandos per dieną.
Beje, aš tikrai skaitau, ne pasakoju. Mano vaikas kaip užkimba ant kokio pasakojimo, tai kokį mėnesį turim jam kas vakarą tą patį skaityti, ir dar žodis žodin, nes tas varlius moka tekstą atmintinai ir labai greitai pataiso ar primena, jei ką praleidau. Sutinku su viskuo, ką rašėte apie pasakų skaitymo reikšmę. Tačiau pasirodo, pasakų sekimas moko vaiką puikiai atpasakoti!
Nors maniškiui ir pasakų skaitymas labai gerai moko pasakoti. Viskas būna kitą diena "atžaidžiama", išpasakojama, kuriami charakteriai ir t.t.
Beje, aš tikrai skaitau, ne pasakoju. Mano vaikas kaip užkimba ant kokio pasakojimo, tai kokį mėnesį turim jam kas vakarą tą patį skaityti, ir dar žodis žodin, nes tas varlius moka tekstą atmintinai ir labai greitai pataiso ar primena, jei ką praleidau. Sutinku su viskuo, ką rašėte apie pasakų skaitymo reikšmę. Tačiau pasirodo, pasakų sekimas moko vaiką puikiai atpasakoti!
Nors maniškiui ir pasakų skaitymas labai gerai moko pasakoti. Viskas būna kitą diena "atžaidžiama", išpasakojama, kuriami charakteriai ir t.t.
Visaip pasitaiko, kartais tiesiog užleidžiu audio/cd pasakėles prieš miegą paklausyti arba tiesiog paskaitau pasakas ramiai susėdus
Mano berniukui 3 m, kas vakarą (kai būna namuose, tai ir prieš pietų miegelį) seku tą pačią pasaką - Gražuolė ir pabaisa. Man visada atrodė ši pasaka labai mergaitiška
bet mano bernužėliui ji taaaaaaip patinka, kad jos vienos tesiklauso. Ir kaip jau mamytės sakė - vaikas įsidėmi turinį, bando pats pasakoti, svarbu nesusijuokti, kai pats seka pasaką, na dėl įdomiai ištariamų žodelių (kaip antai vietoj "pasipūtėlės" ištaria "papūtės"
)
Nebutinai pasaka,bet kokia knygute beveik kas vakara paskaitau dukrai
aišku, kad skaitau ..
Pati užaugau su pasaka
Dukrytei kai tik galiu visada stengiuosi padėti "nukeliauti į princesių šalį "
Pati užaugau su pasaka
Dukrytei kai tik galiu visada stengiuosi padėti "nukeliauti į princesių šalį "
QUOTE(Jovytte @ 2013 01 29, 14:24)
Oi tos "Moterys meluoja geriau"
cia tikrai turbut daugeliu seimu ta pati situacija. Ir ka ten gali pamatyt mano 3 metu mergyte, bet kiekviena vakara sedi ir ziuri
Grizusi is darzelio visada paklausia ar siandien rodys Roberta?
tai cia buna vietoj pasakos
kai as baigiu, tada ji man skaito
ziuri ziuri tuo paveikslelius, komentuoja ir dazniausiai uzmiega su knyga rankoj 
na gal as ne tokiu paziuriu, bet ar suaugusiuju filmas gali 3 m vaikui atstoti pasaka nelabai suprantu to
Vyresnelei jau beveik 7 m, dienos metu daug skaito pati, bet vakare kai abi su mazele atsiseda is abieju pusiu ir skaitome pasaka, tai tas buvimas kartu jau daug reiskia (nes kai dirbame ne tiek daug laiko lieka pasimegauti vaiku draugyste). Tas ritualas musu jau yra nuo pirmosios dukros, nes ji istisai norejo, kad jai skaitytume
Trys pasakos prieš miegą. Ne mažiau, nes kitaip būna daug ašarų
Pasakoju