Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai. 2 tema

QUOTE(AUSRONE @ 2009 10 01, 17:06)
nežinau g.gif aš jam asmeniškai skambinau, nes irgi jau norėjau anksčiau atvažiuot, bet jie sakė konteineriuose vaismedžių neaugina, o tik iškasa, tai sakė nuo spalio 5 atvažiuot g.gif
Tikrai šį smile.gif norėjom važiuot, bet aš su juo kai kalbėjau, tai sakė kas medelius po parodos smile.gif

Niu gali buti ax.gif Nes as kalbejau su Amsiejaus zmona,tai ji sake kad dalyvaus parodoje ir tures ten obelu ir kriausiu,nes norejau pirkti ax.gif
Nesvarbu, jau cia kelios dieneles nieko nepakeis biggrin.gif svarbu gautume ir mums prigytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliux @ 2009 10 01, 20:03)
Niu gali buti  ax.gif Nes as kalbejau su Amsiejaus zmona,tai ji sake kad dalyvaus parodoje ir tures ten obelu ir kriausiu,nes norejau pirkti  ax.gif
Nesvarbu, jau cia kelios dieneles nieko nepakeis  biggrin.gif svarbu gautume ir mums prigytu  biggrin.gif

gal planai pasikeitė arba su žmona nepasitarė biggrin.gif gal žinai kokias veisles obelų ir kriaušių jie pardavinėja? o kaulavaisių visai rudenį nepardavinėja ar kaip?
Atsakyti
Auginu ir persikus ir abrikosus. Persikai savidulkiai užtenka vieno medelio. Pas mane vaisius veda nuo pirmų pasodinimo metų, vaisių būna labai daug, tai aš juos išskabau, nes medeliai dar nedideli. Žiedai labai gražūs ryškiai ružavi, o vaisiai sunoksta labai anksti, liepos pradžioje, o kompotai kokie skanūs. Su abrikosais prasčiau, pasodinau kartu su persikais, bet abrikosų abu medeliai iššalo ir kas keista nušalo gegužės mėn, jau buvo pradėję sprogti ir žiediniai pumpurai buvo išbrinkę ir per kelias dienas pajuodo ir viskas po medelio. Šiandien parodoje noriu nusipirkti savidulkį abrikosą, gal pavyks gauti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
gal kas gali pasakyt, ka daryt, jei si rudeni sodintos obelaites(ziemine veisle) zieve itruko( po sakele, gan giliai) verysad.gif siandien aptikau ir nezinau ka daryt doh.gif
girdejau moliu galima uzlipdyt, arba kliju specialiu yra pirkt g.gif tai gal kuri patarsit? 4u.gif
Atsakyti
Labukas,
Medelių užsisakiau iš čia http://medelynas.projektas.lt/ .Iš viso 19.Melrouzą,auksį,beržininkų ananasą,floriną pirkau mugėje.Kažkas minėjo Amsiejų,tai ką pas jį pernai pirkome,tai skursta labai,bet aišku mes pradedantys sodininkai.Bet kaip sutapimas visa kita auga puikiai.Tiesa jų lazdynus išpakavus,šaknys buvo aplipusios kažkokiais kirminais.Tad pas jų šiemet nieko nepirkau daugiau.
Atsakyti
Labai noriu lazdyno, nežinau kokį geriausia pirkti, patarkit g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 10 04, 17:47)
Tiesa jų lazdynus išpakavus,šaknys buvo aplipusios kažkokiais kirminais.

swoon.gif nu jooo.... g.gif reiks ir man būt atsargesnei...
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 05, 11:27)
swoon.gif nu jooo.... g.gif reiks ir man būt atsargesnei...

bet manu pas visų visko pasitaiko,bet mano tokia patirtis.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 10 04, 17:47)
jų lazdynus išpakavus,šaknys buvo aplipusios kažkokiais kirminais.Tad pas jų šiemet nieko nepirkau daugiau.

doh.gif nu jo, gera dovanėlė unsure.gif ir visiems lazdynams taip g.gif gerai, kad pas jį ir nebevažiavom, o vietiniam medelyne daug medelių įsigijom smile.gif

Gal kas žinot, kur būtų galima nusipirkti obelį "Pinova" ir kriaušę "Kliapo mėgstamoji"? Kokias vasarines obelis perkate?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 10 05, 11:33)
bet manu pas visų visko pasitaiko,bet mano tokia patirtis.

Aha, mugėje mums vietoje "Aldo" norėjo įsiūlyt "Ligol", sakė "taigi čia beveik tokia pat obelis kaip Aldas" blink.gif kai iš tikrųjų Aldas yra atsparus, o Ligol - jautri rauplėms - va tau ir "tokia pat" blink.gif Iš tikrųjų visko visur pasitaiko, reikia būt atidiems drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2009 10 05, 12:58)
Kokias vasarines obelis perkate?

Mums irgi aktualus šis klausimas ax.gif Pasidalinkit patirtim: kuri skanesnė, ankstyvesnė, derlingesnė?
Atsakyti
DOČ MELBI - medis stipraus augumo. Vaisiai prinoksta 10 dienų anksčiau už alyvinius. Atsparus daugumai ligų. Vaisiai vid. dydžio, dailūs, raudonai margi. Minkštimas sultingas, švelnaus saldžiarūgščio skonio.
Šiemet šitą vasarinę pirkau,dėl skonio ,tai neragavau,bet tikiuosi bus skani .
Atsakyti
Gal kartais yra auginanciu serbentus ..agrastus ne krumus o ant koto? ax.gif idomu kur tokiais prekiauja g.gif
Atsakyti