Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai. 2 tema

QUOTE(kasciakascia @ 2011 04 02, 16:32)
Jei medelis jaunasjau dabar galima nukirpti.  bet jei jis jau keliu metu tada vasara (nuskynus derliu...) >

Dekui, koks ten derlius, viena tresne buvo biggrin.gif , bet jau kokie ę metai pas mus auga, o kiek jai metu buvo kai pirkom, tai jau nzn, o slyvas irgi reikia trumpinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 04 02, 18:24)
Dekui, koks ten derlius, viena tresne buvo biggrin.gif , bet jau kokie ę metai pas mus auga, o kiek jai metu buvo kai pirkom, tai jau nzn, o slyvas irgi reikia trumpinti g.gif

slyvos, kuri jau sisiformavusi vainiką, reikia genėti tik tas šakas kurios auga stačiu kampu, kertasi su kitomis šakomis ir sudaro "šamšalyne" vainiko viduje.
Jei medis augus, viršūnę reikia išpjauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasciakascia: 02 balandžio 2011 - 17:37
O slyva viktorija kaip reiktu apgeneti, pasisodinus as dvi sias slyvas jau kokie gal 5 metai bet dar jos man ir nederejo, dabar turbut kokiu2,5 gal3 metru aukscio.?
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 01, 23:01)
Mano tevas turi medelyna...

O čia kur? blush2.gif gal turit kokį internetinį puslapį, kur galima pažiūrėt, kokiom veislėm prekiaujat? bigsmile.gif Jei nenori rašyt t.y. jei nenori reklamuotis temoje, tai bent į až - turint sodą karts nuo karto vis prisireikia tokios infomacijos, nes tai tokios, tai anokios veislės pasisodint užsinorim biggrin.gif ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2011 04 02, 19:21)
O slyva viktorija kaip reiktu apgeneti, pasisodinus as dvi sias slyvas jau kokie gal 5 metai bet dar jos man ir nederejo, dabar turbut kokiu2,5 gal3 metru aukscio.?

5 metai? g.gif Šiais metais turėtų pradėt derėt g.gif
Atsakyti
Labai ačiū visoms atsakiusioms dėl obelaičių amžiaus. Visgi šiandien mugėje nusipirkome vienmečių. Sakė, jog dvimečių nelabai veža, nes didelis medis užaugęs jau būna g.gif Dabar lauksiu kitos vasaros, gal jau kokį obuolį padovanos smile.gif Pirkom vidutinio augumo vasarinę Konfetnoje ir tradicinę rudeninę Auksį smile.gif Dar prigriebėm slyvą opal. Ankstyva, bet sake, kad neblogai ir kompotui...
Atsakyti
Mano pernai pirktos konfetnaja ir auksis,medelyne,davė jau po kelis obuoliukus.Gal ir blogai,kad nensukabiau žiedų,bet jau kaip gavosi taip gavosi.Gal labai nenualino medelių?O kelių metų pirkau,net nepaklausiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 04 02, 08:19)
...ar yra teisybės tame, kad kaulavaisius geriau pavasarį sodinti?
Aš kiek skaičiau, tai medelius sodina pirmą balandžio dešimtadienį ir šiuo metu pas mus sode dar yra vietų, kur įšalas neišėjes ir pakankamai šlapia, todėl ir nusprendėm, kad dar spėsim kitą savaitgalį pasisodint...aš manau, kad dar spėsim iki vegetacijos g.gif
oho, pas mus pusiau žemaūgė trimetė mažesnė g.gif bet aš ją kiek apgenėjau...ir išvis tikiuosi, kad nebus aukštesnė kaip 3 m unsure.gif tiesa šakos po vasaros tai tikrai labai ilgos pasidarė ir kamienas žymiai pastorėjo, bet kad pas jus tokios vienmetės didelės blink.gif kokiam čia medelyne? gal reiktų pas jus apsilankyti, mums dar reikėtų kelių slyvų ir trešnių smile.gif

Gali buti kazkur parasyta, kad sodinti reikia balandzio 5 diena puse dvieju, ebt kas is to... Sodininkai naudoja kitoki kalendoriu. Jis vadinamas "fenologinis kalendorius". Taigi, balandzio 5 diena gali jau sodai zydeti, o gali dar ir pasalas nebuti isejes (kaip dabar kai kur). Dirbant sodo darbus, nerteiketu ziureti i musu tradicini kalendoriu (ir netgi menulio fazes, nes jos irgi tik morkom ir kopustam turi itakos). Reziume - sodinti reikia kuo anksciau, bet tada, aki leidzia dirva, t.y. kada nutraukia vandeni, ir zemeje atsiranda pakankamai oro (tam, kad sodas gerai augtu, tusciu zemes tarpu vanduo turi uzimti 70 proc., o likusi 30 proc - oras).

Kas del slyvu, tai turekite minty, kad as kalbejau butent apie SLYVAS, o jus jau apie pusiau zemauges kalbate. Kas tai yra zemauge ar pusiau zemauge? Tai obels (kazka girdejau ir apie kraiusiu zemesnius poskiepius, bet tik girdejau) poskiepis (arba saknis - kaip norite vadinkite). Tik nuo poskiepio priklauso obels aukstis. Poskiepis gali auginti 1,3 metro (M-27 pvz.), gali auginti 2m. (M-7 pvz.), gali 2,5m., ar 3m. Visuomet pirkdami pusiau zemauge obeli, klauskite koks poskiepis. Populiarus MM-106 visu pusmetriu aukstesnis uz M-26. Ir ji jau galima auginti be atramu, t.y. kuolu. Slyvos, apie kurias kalbejau, dazniausiai skiepinamos i kaukazien slyva, ir duoda auksta vainika ir jokiu pusiau zemaugiu nebuna...
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 02, 11:55)
Prekiautojų kalbos - geriausi tik pas mane, o ką esate pirkę - niekam tikę rolleyes.gif Pati esu medelyne dirbusi ir žinau, kaip ten medžius augina pardavimui, ypač, kai negaili trąšų   wink.gif

Jo - dabar paprasciau augintojams, kai atsirado letai tirpstancios trasos, arba trasu lazdeles. Ju galima rasti akda nusipirkes gele ar koki augala vazone po keliu menesiu persodini... Pabyra kaip soru kruopu sauja... biggrin.gif
Su medziais, perkamais en vazone siek tiek paprasciau - galima matyti "ant trasu augo" tas vaismedis ar ne. Visu pirma saknu sistema turi buti gerai isivysciusi - turi buti ne vien smulkios, bet ir stambiu saknu pakankamai. Rudeni perkant, reikia ziureti, kad metugliai butu gerai sumedeje, jei taip nera - vadinasi buvo per ilgai tresta azotinemis trasomis ir tokie ugliai tikrai nusals net ir atsapariausios salciu veisles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 03 balandžio 2011 - 21:26
QUOTE(*TAU* @ 2011 04 02, 20:07)
O čia kur? blush2.gif gal turit kokį internetinį puslapį, kur galima pažiūrėt, kokiom veislėm prekiaujat? bigsmile.gif  Jei nenori rašyt t.y. jei nenori reklamuotis temoje, tai bent į až - turint sodą karts nuo karto vis prisireikia tokios infomacijos, nes tai tokios, tai anokios veislės pasisodint užsinorim biggrin.gif ačiū 4u.gif
Papildyta:

Medelynas Jurbarko rajone, o interneto svetaines tai nera... Zinote, kai medelynas 1500-2000 medeliu per metus, tai kam tas puslapis... biggrin.gif Asortimentas anksciau buvo didelis (vien obelu turejo virs 30 veisliu), dabar siek tiek sumazejo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 03 balandžio 2011 - 21:47
QUOTE(MRD @ 2011 04 03, 21:25)
Slyvos, apie kurias kalbejau, dazniausiai skiepinamos i kaukazien slyva, ir duoda auksta vainika ir jokiu pusiau zemaugiu nebuna...

Nu gal ir ne pusiau žemaūgė, bet vidutinio augumo tai tikrai smile.gif nes kaip tada suprast slyvos aprašyme užrašą, kad ji vidutinio augumo (čia kalba eina apie slyvą Bluefree), tai kokio aukščio bus šita slyva?
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 03, 21:25)
Slyvos, apie kurias kalbejau, dazniausiai skiepinamos i kaukazien slyva, ir duoda auksta vainika ir jokiu pusiau zemaugiu nebuna...

vanderheimo vengrinės poskiepis duoda vidutinį auguma.
Atsakyti
Sveiki,
O as turiu toki klausima: aplink medelius geriau zolyte uzleisti, ar mulciuoti? Nes siais metais noriu sutvarkyti savo mazaugi sodeli...ir nezinau, kaip geriau padaryti. Aciu is anksto uz konsultacija.
Atsakyti