QUOTE(AUSRONE @ 2011 04 02, 08:19)
...ar yra teisybės tame, kad kaulavaisius geriau pavasarį sodinti?
Aš kiek skaičiau, tai medelius sodina pirmą balandžio dešimtadienį ir šiuo metu pas mus sode dar yra vietų, kur įšalas neišėjes ir pakankamai šlapia, todėl ir nusprendėm, kad dar spėsim kitą savaitgalį pasisodint...aš manau, kad dar spėsim iki vegetacijos
oho, pas mus pusiau žemaūgė trimetė mažesnė

bet aš ją kiek apgenėjau...ir išvis tikiuosi, kad nebus aukštesnė kaip 3 m

tiesa šakos po vasaros tai tikrai labai ilgos pasidarė ir kamienas žymiai pastorėjo, bet kad pas jus tokios vienmetės didelės

kokiam čia medelyne? gal reiktų pas jus apsilankyti, mums dar reikėtų kelių slyvų ir trešnių
Gali buti kazkur parasyta, kad sodinti reikia balandzio 5 diena puse dvieju, ebt kas is to... Sodininkai naudoja kitoki kalendoriu. Jis vadinamas "fenologinis kalendorius". Taigi, balandzio 5 diena gali jau sodai zydeti, o gali dar ir pasalas nebuti isejes (kaip dabar kai kur). Dirbant sodo darbus, nerteiketu ziureti i musu tradicini kalendoriu (ir netgi menulio fazes, nes jos irgi tik morkom ir kopustam turi itakos). Reziume - sodinti reikia kuo anksciau, bet tada, aki leidzia dirva, t.y. kada nutraukia vandeni, ir zemeje atsiranda pakankamai oro (tam, kad sodas gerai augtu, tusciu zemes tarpu vanduo turi uzimti 70 proc., o likusi 30 proc - oras).
Kas del slyvu, tai turekite minty, kad as kalbejau butent apie SLYVAS, o jus jau apie pusiau zemauges kalbate. Kas tai yra zemauge ar pusiau zemauge? Tai
obels (kazka girdejau ir apie kraiusiu zemesnius poskiepius, bet tik girdejau) poskiepis (arba saknis - kaip norite vadinkite). Tik nuo poskiepio priklauso obels aukstis. Poskiepis gali auginti 1,3 metro (M-27 pvz.), gali auginti 2m. (M-7 pvz.), gali 2,5m., ar 3m. Visuomet pirkdami
pusiau zemauge obeli, klauskite koks poskiepis. Populiarus MM-106 visu pusmetriu aukstesnis uz M-26. Ir ji jau galima auginti be atramu, t.y. kuolu. Slyvos, apie kurias kalbejau, dazniausiai skiepinamos i kaukazien slyva, ir duoda auksta vainika ir jokiu pusiau zemaugiu nebuna...