Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai. 2 tema

Nusipirkom kriaušę Vokiška Bergamotė.Sakė,kad labai geros ,skanios kriaušės.Gal kas auginat tokią?
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 21, 17:08)
Atsiprasau - nuo salciu...  frusty.gif
Nepriekabiaukite, prasom...  protest.gif

atsiprašau, kad paklausiau bash.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 21, 16:08)
Nepriekabiaukite, prasom...  protest.gif

NU TIKRAI , Nepriekabiaukite cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2011 04 21, 18:27)
atsiprašau, kad paklausiau bash.gif

Tam ir yra tema, kad klaustum - juk čia viešas forumas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 04 20, 22:02)
Persodinom 4 medelius doh.gif ,nes zuikiai buvo nugraužę,širdį skaudėjo kai rovėm lauk,bet du buvo visiškai aplink apgraužti,o kitų dviejų prie pat skiepo ir į viršų apie 15cm,tai nesinorėjo dar metus prarasti laukiant derliaus.

na, tuos du pusiau apgriauztus reikejo palikt, jei turejo sansa uzsigydyti ziazdas ir derejimas butu panasus kaip ir per naujo pasodintu, nes kiekviena karta kai medelis perkeliamas i nauja vieta, jo derejimas atsideda bent metams...
Atsakyti
Ar kas nors auginate "visai zemaugias" obelis? Papasakokit kaip sekasi.
Atsakyti
Nori dukra agrastų bespyglių, gal galit patarti kur tokių apie Vilnių-Trakus būna.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 22, 11:18)
Ar kas nors auginate "visai zemaugias" obelis? Papasakokit kaip sekasi.

Auginam dvi, nežinau nuo kada jos pas mus atsirado ir nežinau kokios veislės yra. Aš jas vadinu "suslykėm". Nepatinka man tokie medžiai schmoll.gif, paliai žemę (kažkur 1,5 m aukščio). Na derlius kiekvienais metais būna, nuo penkių iki 10 obuolių, dideli, žieminiai (toks ir derlius ant juoko). Nepatogu aplink jas tvarkytis. Žolės jau negali aplink jas užleisti, nes šaknys paviršiuje. Pačios, aišku nuolat turi būti pririštos, vos ne kiekvieną šaką reikia paramstyti, nes obuoliai didesni už pačias šakas būna doh.gif. Senai būčiau atsikračius, bet kad "valdžia", kuri sodino vis neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 04 24, 19:33)
bet kad "valdžia", kuri sodino vis neleidžia.

Juk nesunku padaryti, kad "nudžiūtų", o į jų vietą pasodinti vid.augumo obelis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 24, 22:53)
Juk nesunku padaryti, kad "nudžiūtų", o į jų vietą pasodinti vid.augumo obelis  rolleyes.gif

Žinau, kad galima ax.gif , bet tada ir mane "padžiovintų" lotuliukas.gif.
Dabar sodinam tik vidutinio augumo arba aukštesnes obelis. Žemaūgių vienas pliusas, kad jų daugiau galima pasodinti, mažesniais atstumais. Bet vis tiek man jie nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 04 24, 17:33)
Auginam dvi, nežinau nuo kada jos pas mus atsirado ir nežinau kokios veislės yra. Aš jas vadinu "suslykėm". Nepatinka man tokie medžiai  schmoll.gif,  paliai žemę (kažkur 1,5 m aukščio). Na derlius kiekvienais metais būna, nuo penkių iki 10 obuolių, dideli, žieminiai (toks ir derlius ant juoko). Nepatogu aplink jas tvarkytis. Žolės jau negali aplink jas užleisti, nes šaknys paviršiuje. Pačios, aišku nuolat turi būti pririštos, vos ne kiekvieną šaką reikia  paramstyti, nes obuoliai didesni už pačias šakas būna doh.gif. Senai būčiau atsikračius, bet kad "valdžia", kuri sodino vis neleidžia.

Ta ir norejau isgirsti... tongue.gif Cia tiems, kas mados vergas ir iesko zemaugiu obelu, manydami, kad bus patogu nusiskinti obuoli ir maziau darbo, nes geneti nereikes...
Tokias gali buti idomu auginti, tiems kas nori tais paciais metais tureti vaisiu ir kas megsta sodo prieziura.
Norincius patogiai nuskyti vaisius ir minimalios medzio prieziuros, rekomenduoju pasekti mano pavyzdziu... Paprasta seklinio poskiepio obeli suformavau taip, kad visas derlius yra tarp 1.5 ir 3 metru virs zemes, todel visa ji nuskinu nuo "taburetes". Po apacia pieva, todel vaikas gali zaisti pavesyje... medis ilgaamzis ir visa jo prieziura - dukart metuose isgeneti. thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2011 04 26, 08:04)
...... Paprasta seklinio poskiepio obeli suformavau taip, kad visas derlius yra tarp 1.5 ir 3 metru virs zemes, todel visa ji nuskinu nuo "taburetes". Po apacia pieva, todel vaikas gali zaisti pavesyje... medis ilgaamzis ir visa jo prieziura - dukart metuose isgeneti.  thumb_yello.gif

aš nepriekabiauju, bet nuo šitos vietos, prašom, smulkiau, jei nepaslaptis, ir nuotraukėlę, jei galima (ne savo žinoma smile.gif ). yra du šiais metais pasodinti medeliai su sėkliniais poskiepiais, todėl būtų įdomu sužinoti formavimo ypatybes.
beje, po kiek metų, jūsų medeliai ant sėklinio poskiepio davė pimąjį derlių
Atsakyti