QUOTE(solo @ 2009 10 03, 13:05)
Yra toks dalykas, kaip nuotraukos estetika, su kuria, pasirodo, kai kurios visiškai nesusipažinusios...
Yra dar toks dalykas kaip visiškas reikalo nesupratimas ir kodėl mamai į inkubatoriuj esantį lėliuką žiūrisi nė kiek ne mažiau švelniai nei į šimtus vienodai suguldytų. Kad ant sopkės ar lovytėj - dar joks ne rodiklis, kad estetikos daugiau ar kad noras žūt būt pasirodyti mažesnis

Šitu atveju man tokios replikos po viena konkrečia nuotraukyte atskleidžia vieną mūsų neišgyvendintą visuomenės reliktą "kažkas su sveikata? - nesirodyk". Beje ten nebūtinai kažkas "labai tokio", na neblizga nuotraukas super kokybe, bet jei jau prakalbot apie estetiką, o čia kaip jos ypatingai akivaizdų įrodymą, tai mano akim žiūrint ji tikrai nė kiek ne prastesnė nei keliasdešimt kitų, nors ir ne tokiomis aplinkybėmis darytų. Tiesiog čia nebijo parodyti tai, ko dalis nenori dėl sau patiems žinomų priežasčių matyti, lyg tai neegzistuotų. Su estetika tai neturi nieko bendro. "Estetiškumo" prasme tokių nuotraukų daug (ir silpnesnių), bet jos "siužetu" neužkliuvo. O iš besibaisinčių kritikų kas nors pastebėjot palaimingą išraišką vaikučio veiduky?

Nežinau, kaip yra iš tikrųjų, bet net ir taip "siužetiškai" žiūrint nieko baisaus toje nuotraukoje nesimato: tik berods kaukytė deguoniui ir zondukas pieneliui. Su kuo susiduria neišnešiotukai ar kad ir tiesiog sunkiau gimę vaikučiai (kiek pridusę pvz.). Nežinau kaip yra iš tiesų, bet pačioje nuotraukoje daugiau nieko "baisaus" nesimato. Savo nuotaika man kaip tik ji tokia šviesi.